Zdravim,
znamy resi problem. Ma desku MSI 6337 LE5 (soket 370), koupil si vetsi RAMku (ale deska umi jen 512) a hlavne vetsi disk (koupil 250 GB a BIOS desky ma klasicky limit 137 GB).
Novejsi BIOS (novejsi jak 7.30) se mi na strankach vyrobce nepodarilo najit, az na strankach LEVI jsem narazil na novejsi verzi 7.40 ktera ma udajne podporu 160 GB disku, nicmene nevim jestli zvlada i 250 a zatim jsem nemel moznost to flashnout).
Takze me jenom napadlo, jestli je moznost koupit novou desku pro stavajici procesor (celeron 1 GHz, soket 370). Jako vim, ze soket 370 uz se dneska neprodava, spis jestli neni nejak soket kompatibilni.
DIK
//mhl, přesunuto do správné sekce
deska pro Celeron 1GHz?
Moderátor: Eddward
- Stark
- Nováček
-
deska pro Celeron 1GHz?
board: ASUS A7N8X-E De luxe CPU: Athlon 2500+ RAM: 2x256 DDR Transcend CL 2.5 400 MHz (na 333 MHz CL2 dualchannel) HD: Seagate 120 GB 7200 8 MB SATA GRAF: GeForce FX 5700 ViVo
- Jaroslav Sobotka
- Začátečník
-
Socket 370 skončil a do žádného jiného ten Celer nejde. S větší pamětí se nedá dělat nic, větší paměť šla osadit do desek s i440BX. Mohlo to být až 1GB ve 4 slotech, ale paměti musely být staršího provedení (4x256MB, 16 brouků-takže to asi nepůjde) Další možností byly desky VIA s chipsetem 694X, nebo 694T. Ty mohly mít osazeno až 1,5GB ve 3 slotech. Pokud jde do desky disk 160GB, měl by tam jít i větší, jedná se jen o způsob adresování. Kde vzali u LEVI bios, který není na oficielních deskách, je mi záhadou, možná by se bylo dobře se u nich zeptat.
- Stark
- Nováček
-
Jo, toho presne jsem se bal. Takze reseni v podobe desky pada. No, ta pamet zas tak nevadi (ta puvodni 256 se nekomu streli), spis jde o ten disk.
S tim adresovanim vim, jak to zhruba funguje, proto me zarazi ze pisi podpora 160 GB disku misto podpora disku vetsich jak 137 GB:)
No, taky by me zajimalo, kde ten BIOS vzali. Zkusim jim napsat, radeji driv nez to flashnu:) Kazdopadne je to posledni sance, pac jine reseni neni. Kupovat radic do PCI mi prijde dost kostrbate reseni.
jinak diky za info
S tim adresovanim vim, jak to zhruba funguje, proto me zarazi ze pisi podpora 160 GB disku misto podpora disku vetsich jak 137 GB:)
No, taky by me zajimalo, kde ten BIOS vzali. Zkusim jim napsat, radeji driv nez to flashnu:) Kazdopadne je to posledni sance, pac jine reseni neni. Kupovat radic do PCI mi prijde dost kostrbate reseni.
jinak diky za info
board: ASUS A7N8X-E De luxe CPU: Athlon 2500+ RAM: 2x256 DDR Transcend CL 2.5 400 MHz (na 333 MHz CL2 dualchannel) HD: Seagate 120 GB 7200 8 MB SATA GRAF: GeForce FX 5700 ViVo