Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Lam3r_co.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lam3r_co. »

beardie píše:tiez s BOXom 28°C idle, 36°C full (okolo 2000rpm)
staci revizia N0 a hned je to ako AMD :oops:
keby si to povedal (aj ja) na nejakom inom fore, tak by ta pokladali za lamu. Ale kto sa vyzna vie ze je to pravda :worship:
patrix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od patrix »

Lam3r_co. píše:
beardie píše:tiez s BOXom 28°C idle, 36°C full (okolo 2000rpm)
staci revizia N0 a hned je to ako AMD :oops:
keby si to povedal (aj ja) na nejakom inom fore, tak by ta pokladali za lamu. Ale kto sa vyzna vie ze je to pravda :worship:
ja mam ten stejnej cpu s box chladicem a kominem ze skrine pri teplote 60-70C :o

//koukam ze chladic ma jen 1000rpm
Lam3r_co.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lam3r_co. »

zalezi an revizii. Ja mam N0(jedna z prvych, ked nie prva) a ta sa nehreje. Ine sa hriat mozu
patrix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od patrix »

Obrázek
Myslim ze mam to same co vy
Lam3r_co.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lam3r_co. »

Zaujimave ze to chladim lepsie ked mam zdvihnutu vsetku voltaz a FSB. Teplotou v tvojej bedni to byt nemoze, lebo asi neprekonas vyhrev mojej 6800GT(450/1280) a dvoch diskov.
Jedine ze by si tam zle narval chladic
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Tiez mam reviziu N0. Ake su este revizie tohoto procaka?
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
patrix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od patrix »

Mrazák píše:Takze jsem dneska nainstaloval jeden 80mm dozadu na skrin, a teploty sou tak o 5-8stupnu mensi :) http://alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=4 ... d=18842848
taky tak :-D
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Sentenced píše:Rumcajs uz k tomu rekl vice mene všechno co se dalo a ja mu jen dávám za pravdu :-)

Jen bych dodal, ze taky neni "teplota jako teplota". Sám jsem videl jak stejny CPU na dvou ruznych deskach hlasi na jedny 65 a na druhy 49.
Chce to zmerit treba i jinak, kolikrat stačí sahnout na chladič, jestli je opravdu tak rozžhavenej nebo jestli je to v pohode...

V kazdym pripade, kvalitni case, odvod teplyho vzduchu z case - to je základ uspechu. Dá se to vyresit, osobne s chlazenim Prescotta nemam zadny problemy.
Já tohle zažil na mý desce s různejma biosama,starší hlásil 49 a novější 70 stupňů u nw
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

se nedif MSI intel desky jsou grozne... resp kus odkusu... par mi jich v praci proslo pod rukama a hororo bororo... treba i848 vzala cpu naprosto oki, ale msi 865pe pfisr (ta max edice) do nej poustela vice woltu, jeste blbe detekovala teplotu, dez bez... po reklamaci se to pocajkovalo...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
A!ien
Nováček
Nováček

URGENTNI!!!!!!!!

Příspěvek od A!ien »

Zdravim,mam docela porblem..
Mam 630 a s boxem jsem to klidne mohl taktovat k 3850 bez zmeny napeti a teplota byla sotva 47 stupnu...
Vcera mi dorazil vodnik...tak sjem ho naistaloval a cekal,jak teplota rapidne klesne...,ale... teplota skace mezi 35 az 70 stupni..klidne se takto zvysi behem dvou sekund...fakt nevim ,co s tim je(nemluve o tom,ze kdyz sahnu na water block primo na procaku,tak je sutdenej jak psi cumak!!)..Nevite prosim ,co s tim..popripadne kde je cidlo na detekci teploty???...
dekuji"! :(
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Re: URGENTNI!!!!!!!!

Příspěvek od Mrazák »

A!ien píše:Zdravim,mam docela porblem..
Mam 630 a s boxem jsem to klidne mohl taktovat k 3850 bez zmeny napeti a teplota byla sotva 47 stupnu...
Vcera mi dorazil vodnik...tak sjem ho naistaloval a cekal,jak teplota rapidne klesne...,ale... teplota skace mezi 35 az 70 stupni..klidne se takto zvysi behem dvou sekund...fakt nevim ,co s tim je(nemluve o tom,ze kdyz sahnu na water block primo na procaku,tak je sutdenej jak psi cumak!!)..Nevite prosim ,co s tim..popripadne kde je cidlo na detekci teploty???...
dekuji"! :(
Zkus ho sundat a primontovat lip, nebo dej jinou pastu.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Při použití pasty AC MX-1 mám teplotu CPU 37- 41stupňů, chladič Arktic Cooling Freezer 7 Pro.
Celeron D 336,2.8GHz
Jo a vpředu a vzadu po dvou 80mm větrácích Nexus, zdroj 120mm ventilátor.
rhino
Nováček
Nováček

Mam dotaz jaku teplotu snese P IV CELERON 2,66GHz na 533MHz

Příspěvek od rhino »

Kolik snese P IV CELERON 2,66GHz na 533MHz ?
Me to leze temer na 70°C pri zatezi a bojim se aby se mi to neupeklo, mam pridavny vetrak ve skrini, ktery fouka dovnitr (na zadni strane)
Pri praci bez zateze mam teplotu mezi 48°-52°C ale staci kopirovat a mam to na tech 68°C a pri hrani az k 70°C
Chladic je box podmazany pastou arctic cool siliconovou.
To se mi zda fakto sileny, ale pozoruji, podle toho co tu pisete, ze to nebude nic neobvykleho.

Diky za odpovedi kolik snese.

PS: do chlazeni investuji pozdeji, to mi neradte :wink:
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Mam dotaz jaku teplotu snese P IV CELERON 2,66GHz na 533

Příspěvek od mhl »

rhino píše:Kolik snese P IV CELERON 2,66GHz na 533MHz ?
Me to leze temer na 70°C pri zatezi a bojim se aby se mi to neupeklo, mam pridavny vetrak ve skrini, ktery fouka dovnitr (na zadni strane)
Pri praci bez zateze mam teplotu mezi 48°-52°C ale staci kopirovat a mam to na tech 68°C a pri hrani az k 70°C
Chladic je box podmazany pastou arctic cool siliconovou.
To se mi zda fakto sileny, ale pozoruji, podle toho co tu pisete, ze to nebude nic neobvykleho.

Diky za odpovedi kolik snese.

PS: do chlazeni investuji pozdeji, to mi neradte :wink:
ono se to neupeče, cca při 70°C to začne throttlovat(vkládat prázdné cykly) a tím se ochladí(při docela razantním poklesu výkonu)...stáhni si throttlewatch, jestli to při plném zatížení throttluje tak než vyřešíš to chlazení budeš přicházet o výkon
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Pentium 640 Prescott 3.2 @ 4.0 GHz 1.45V - 48/64 stupňů
Pentium D930 3.0 @ 4.0 GHz 1.44V - 48/65 stupňů

Chladič Scythe Ninja a case Thermaltake Armor.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
spen
Nováček
Nováček

99°C :-)

Příspěvek od spen »

Zdravim, docela nedavno jsem zjistil, ze se mi hroznym zpusobem hreje CPU. Zacal jsem okamzite jednat. Koupil jsem dalsi dva vetraky a pridal pastu mezi procak a chladic. Nakonec jsem mel v casu ctyri vetraky. Jeden v predu primo na HD, dva vzadu a jeden primo na procaku s tunelem. Teplota se drzela na 76°C. Prisuzoval jsem to spatnymu cidlu a nevenoval jsem tomu uz pozornost. Nakonec jsem se v tom zase zacal vrtat a zjistil jsem, ze mezi CPU a pasivnim chladice je soustavna vrstva prachu, ktera zabranuje spravne cyrkulaci vzduch. Po jejim odstaneni mi pri plne 10 hodinove zatezi vykazuje procak 38°C a to uz je slusne :-) A pak ze prach compu nevadi :-D
washa.rednecks
Nováček
Nováček

Příspěvek od washa.rednecks »

Intel Pentium 4 (630) 3.0Ghz

klid/prace/zatez

BOX s orig. pastou (prekvapive krasne tichy, na to ze je to BOX)
aut.reg.ot. 28°/35°/45° (tichy)
plny chod: 25°/32°/41° (lehce slyset)

Freezer 7 Pro s orig. pastou (prekvapive hlucny na to ze to je Freezer!)
aut.reg.ot. 37°/43°/55° (slyset)
plny chod: 32°/42°/53° (nesnesitelny hluk)

BOX se stribrnou pastou (najednou uz ne tak tichy jak pred sundanim)
aut.reg.ot. 33°/40°/51° (slyset)
plny chod: 31°/40°/50° (dost slyset)

závěr: už nikdy nesundám orig. chlaďák pokud nebude vyloženě potřeba!
Toom
Nováček
Nováček

Auto blok

Příspěvek od Toom »

Zdravim - v praci jsme zkouseli pustit P4 830 bez chladice a bez problemu fungoval 2 sekundy - potom se spustila automaticka tepelna ochrana ( on heatspreader moc tepla neodvede ) a komp vypnul - nechali jsme ho chvilku "vychladnout", nasadili chladic a bez problemu funguje az do ted 8) ---> teplotni ochrana by mela pri prehrati vypnout pocitac a zabranit tak nechtenemu "smazaku"

PS: doma bych to ale nikdy nezkousel :wink:
romanco
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

INTEL D 830

Příspěvek od romanco »

Mam INTEL D830 3.0 GHz, TAI-CHI/z vodnikom skrinu od TT. GTO2 grafiku /chladenie vodnik/ vsetko netaktovane. Pasta strieborna No.5 od AC. Teplota CPU v klude rsp. WIN = 38-42 C. V zatazi som vybehol max. na 52 C.
Vetrak 12cm predny a 2x 12cm bocny /chladi aj rebra vodneho chladica. Zadny som nechal zatial vypojeny a zdroj je bez vent... 300W.
133
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 133 »

No ja mam P4 Pleskot :lol: 3,4@3,7GHz s BOX chladicom idem pri hrani na cca 45 max. 50 stupnov.. Otvoreny case, ziadne pridavne vetraky len 12cm FAN zo zdroja odsava teply vzduch nad CPU.. Neviem co je to za reviziu ale pecie menej jak kamosov A64 3500+ (Venice)
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“