X-FI CMSS 3D headphones

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Foster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

X-FI CMSS 3D headphones

Příspěvek od Foster »

Zajimalo by me jak zni na x-fi tento rezim pro sluchatka_??
Jedna se mi o jednotlive rozdeleni kanalu, uslysim napr. centr stejne jako na 5.1 bednach_?? Nebo EAX4 ve hrach, DD a DTS ve filmech. No proste jestli tim jdou plnohodnotne nahradit prostorove bedny_?? :? dik :wink:
Phate
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phate »

plnohodnotne s tim 5.1 nenahradis. Je to takovej oblbovak na mozek.
Chillout...
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Ano, plnohodnotnou náhradou to skutečně není, ale zase na druhou stranu, musíš-li hrát na sluchátkách (např. kvůli rodině nebo pozdní hodině), tak to, co uslyšíš z X-Fi podle mě na jiný zvukovce neuslyšíš.
Je to oblbovák na mozek, ale funguje.....

dám přiklad: ve FEARu dojdu k telefonu, který zvoní. Telefon samozřejmě zvoní jen z jednoho směru. Zkusil jsem zavřít oči a chvilku jsem myší lomcoval ze strany na strau - abych se jako zamotal, pak se zastavil a zkusil poznat odkuz zvoní telefon -> identifikoval jsem to jako zezadu zprava, otevřel jsem oči a zjistil jsem, že jsem to poznal správně
Stačí?
Foster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foster »

Ano, hlavne z toho duvodu abych nerusil okoli me to zajima, takze hry v pohode, a DVD filmy_?? Lepsi nez "DD headphone"...... a porovnani s radoby 5.1 sluchatky.....kde ten center neni nikdy realne slyset uprostred protoze tam fyzicky neni. Je mi jedno jestli to je oblbovani mozku hlavne ze bude ucinne_ 8)
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No tak na toto Ti zatím neumím přesně odpovědět, protože DVD jsem s X-Fi na sluchátkách zatím "nesjížděl".
Domnívám se ale, že přímo CENTER reproduktor neuslyšíš. U této funkce jde o to, že např. v Game mode si nasadíš sluchátka, přepneš to na HEADPHONES a objeví se Ti toto:
Obrázek
a jak můžeš vidět, to kolečko s notou obíhá okolo a v tom místě kde je, tak odtamtud je slyšet vrtulník...
Jde patrně o vjem prostoru, nikoli o rozeznání každého reproduktoru zvlášť.

Bohužel nevím, na jakém základě pracují ony "DD headphone". Zapojují se do všech 3 konektorů ve zvukovce nebo jen do jednoho?
Jestli se zapojují jen do jednoho ze kterého vychází klisické stereo a z toho pak vytváření jakýsi prostorový zvuk, tak to musí být pěkný paskvil, protože jak sluchátka (i když by měla nějaký prostorový potenciál) zapojená do sterea poznají, který zvuk patří dozadu vpravo, dopředu vledo... atd.... Připojují-li se do všech tří konektorů, tak už opravdu nevím, co je lepší pro výsledný pocit..... nezkoušel jsem.
Foster
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foster »

Dík, ale snad budu mít moznost to vyskouset sam, coz asi bude nejlepsi. Kazdopadne se podle vseho jedna o dost kvalitni zvukovku, ze ano_? 8-)
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No to doufám, ale vzhedem k tomu, že nejsem nějakej audiofil s kobercema na stěně, tak Ti to nedovedu "odborně vylíčit". Prostě to co se mi line ze zvukovky (potažmo tedy z repráků či sluchátek) se mi moc líbí.... ale ještě jednnou podotýkám, toto je jen subjektivní názor amatéra (nikoli audiofila s LP deskama)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“