nastaveni delicky pameti na p4c800

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nastaveni delicky pameti na p4c800

Příspěvek od Fredy »

chtel jsem se zeptatkde se na P4C800 nastavuje delicka FSB:DRAM predem diky za normalni odpovedi
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: nastaveni delicky pameti na p4c800

Příspěvek od Lukfi »

Mám P4P800 ale mělo by to bejt stejný... takže, vlezeš do BIOSu, najdeš menu JumperFree Configuration. Tam kde je volba frekvence je nastaveno Standard, tak dej Manual. Pak tam můžeš měnit FSB a děličky pamětí. btw, nevim co přesně máš za procesor, ale u mýho Northwoodu s 133MHz sběrnicí mi to nabízí jen DDR266 nebo DDR333, vyřešil jsem to taktováním -> ta 333ková dělička vychází přesně na 400MHz.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

presne ten smej problem sem mel
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

pockat takze tys nechal FSB 133MHz a pameti nastavils na 333MHz a pameti ti jely na 400MHz nabo jak sto myslel mozna jsem te nepochopil
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

no ono to vychazi ze specifikace chipsetu a stadartu podle intelu, neni to problem, ale pozadavek od intelu.....

hold nechteli aby lidi meli rychle pameti na pomalem CPU, ale chteli aby presli na FSB 800
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16G @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

tak da se ta delicka zmanit nebo ne nebo proste jek ty pameti zozjedu na 400MHz pri FSB 133 zatim jsem z pameti nejvic vytah 175 x 2 MHz a to kdyz jsem dal FSB 140MHz ale jachci 200MHz
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

kdybys mrknul na můj podpis tak bys to pochopil... původní FSB procesoru je 133 -> DDR333 a když to nataktuju na FSB 166 -> CPU 2,88GHz -> RAM s děličkou na 333 jede na 400MHz
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

Lukfi píše:kdybys mrknul na můj podpis tak bys to pochopil... původní FSB procesoru je 133 -> DDR333 a když to nataktuju na FSB 166 -> CPU 2,88GHz -> RAM s děličkou na 333 jede na 400MHz
jeste jsem se chtel zeptat jaky mas chladic CPU
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Arctic Cooling Super Silent 4 Pro bez TC. Už se nedělaj, místo toho můžeš koupit verzi Ultra. Ale pořád se tyhle daj sehnat tak za 250-300. Uvažoval jsem o tom že bych si koupil nějakej lepší ale když vidim že většina lidí dostane Northwooda jen o 500MHz vejš nebo na 160MHz FSB tak to asi nemá moc cenu...
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

j jsem ho dal na 160 prime bezi par minut a pak mi to napise hardware failed a kdyz jsem mel na 166 tak jel 2 sekundy
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Fredy píše:j jsem ho dal na 160 prime bezi par minut a pak mi to napise hardware failed a kdyz jsem mel na 166 tak jel 2 sekundy
na 166MHz jsem to zkoušel po důkladném vyvětrání v místnosti a s přídavným dochlazováním starym fénem s hadicí. Takhle jsem to chladil po 1 výpočet prime95, další to ještě spočítalo a při třetím vyhodilo chybu. Jinak do Win to naskočí i s FSB 170MHz. Takže tam teoreticky ještě rezerva je. Ale všimnul jsem si že čipset a kondíky jsou taky docela horký tak by to chtělo nějaký přídavný chlazení vymakat...
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

takze ty s tim kompem pracujes normalne i kdyz ti prime hazi failed???
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Fredy píše:takze ty s tim kompem pracujes normalne i kdyz ti prime hazi failed???
Ne, na FSB 160MHz mi prime nehází failed. Ale teoreticky bych na něm moh pracovat i s vyšším taktem, pokud bych jenom surfoval po netu nebo něco tvořil v officu. Problém by asi nastal až v nějakejch náročnějších apliakcích... s nějakym pořádnym chlazením by se to dalo vyhnat i třeba na 3,06GHz ale za ty prachy by to asi nestálo...
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

a jeste jsem se te chtel zeptat kolik bodu mas v 3d marcich 03,05 a jakou propustnost pameti v everestu jelikoz mame temer stejnou sestavu zda se mi ze mam v 3dmarcich hodne malo bodu tak chci vedet kolik bodu doshnes ty
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Fredy píše:a jeste jsem se te chtel zeptat kolik bodu mas v 3d marcich 03,05 a jakou propustnost pameti v everestu jelikoz mame temer stejnou sestavu zda se mi ze mam v 3dmarcich hodne malo bodu tak chci vedet kolik bodu doshnes ty
3DMark03 cca 6600, 3DMark05 cca 2900, everesta nemam
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

mam malo 03 4500 05 2200
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Fredy píše:mam malo 03 4500 05 2200
pro to může bejt hodně důvodů
1) mám přetaktovanej procesor
2) díky tomu mám rychlejší paměti
3) ty skóre jsou s grafárnou přetaktovanou na 435MHz jádro/740MHz paměti a proti tomu se nějaká GF6600GT může jít vycpat :down: :razz: :wink:
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No ja bych rek,ze GF6600GT pracuje na default 500mhz pro jadro a 1000mhz pro pameti..Je teda rychlejsi...
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“