Tuhnutí PC v 3D

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Pavlik 3
Nováček
Nováček

Tuhnutí PC v 3D

Příspěvek od Pavlik 3 »

Mam problem ze mi PC po par minutach napr. v Quake 4, nebo v 3DMarku2005, vytuhne a objevi se modra obrazovka, v 2D jede bez problemu.

Sestava je Asus K8N4-E (nForce 4x), Athlon64 3000+ Venice, Ram 2 x 512 MB DDR 400 Micron, Winfast PX6600 GT THD se zdrojem Fortron 400 W ATX 2.0 a k tomu jeden HDD a DVD.

Uz sem zkousel snad vsechno ale, bez vysledku, zkousel jsem ruzne kombinace pameti i jine pameti, napr. Kingmax SuperRam DDR 433. Pameti sem projizdel i v Memtestu 10 testu za sebou bez problemu. Stabilitu Procesoru sem testoval v Prime95 cca 10 hodin a taky bez vysledku. Teploty jsou taky OK. Bios mam posledni verzi, ovladace jsem zkousel vice verzi jak na desku tak na grafiku, zkousel jsem i silnejsi zdroj. A grafiku jsem testoval u kamarada v PC a taky bez problemu. A cele PC jsem testoval v BurnIn Test a zase bez problemu proslo. Takze mam podezreni na zakl. desku.

Tak bych chtel poprosit nekoho zkusenejsiho kdo se uz mozna s necim takovym setkal o radu co zkusit dal, moc se mi nechce desku reklamovat a pak byt mesic bez ni :(
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

a co chyba v SW? O tom si neuvazoval? Ja bych pred jakoukoliv reklamaci testnul jiny OS(nebo aspon format C:) opatchoval si Q4?
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

no deskou by to mohlo by taky, co novej bios nahrat?
....ze by to byl MELOUN
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

co píše ta modrá obrazovka? jinou grafiku, zkoušels?
Pavlik 3
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pavlik 3 »

No jinej OS jsem nezkousel, ale ze stejneho cd jsem naistalovat uz vice PC a bez problemu, jinak mam Win XP sp2 coz jsem vyse zapomnel uvest Q4 jsem opatchoval, bios mam posledni a jinej starsi bych radeji nenahraval, protoze nepodporuje muj procesor a mohlo by se stat ze bych si uz neskrtl vubec a jinou grafiku bohuzel nemam moznost pujcit, ale testoval jsem uz svoji grafiku v jinym compu co ma kamarad s integrovanou grafikou a volnym slotem a tam jela OK.

Ale prisel jsem na to, kdyz pameti co mam k dispozici podtaktuju na 333 Mhz tak je comp stabilni nezavisle na poctu modulu a jejich velikosti bud 512 nebo 256 (ted si rvu vlasy, ze mne to nenapadlo driv) takze az otevrou v Czechcomputeru jdu si koupit pameti certifikovane pro tuto desku podle manualu co k ni byl prilozen a pak uvidim co dal, ale stejne je to divne protoze stejne pameti mi bezeli na desce Asus s nForce3 a Athlonem 2800+ Jakekoliv zmeny taktu na grafice a procesoru, stejne jako zmeny napeti nemaji vliv.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“