Civilizace IV - přepínání se do Win

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Civilizace IV - přepínání se do Win

Příspěvek od honzanun »

Zdravím,

koupil jsem si origošku a mám takovej problém. Abych nemusel mít DVD v mechanice, tak hru spouštím přes DaemonTools ve virtuální mechanice. Hra se ale při hraní stále (po cca 5ti min hraní) přepíná do Windows (nespadne, jen se přepne). Patch mám 1.52. Nevíte, co s tím? Nechce se mi to hrát s CD v mechanice...
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Civilizace IV - přepínání se do Win

Příspěvek od radekhulan »

honzanun píše:Abych nemusel mít DVD v mechanice,

Nechce se mi to hrát s CD v mechanice...
Tak CD či DVD? Anebo spíše warez? ;-)

PS: osobně jsem si tu hru, jako 30 jiných, koupil, ale stejně jsem si stáhnul NOCD/DVD 1.52 EXE patch, hraní s DVD v mechanice je opravdu mimořádně otravné, žonglovat s 30 DVD 30 her není opravdu zábavné. Ale zde se mi moc nezdá, že člověk s levným Athlon XP si bude hry za 1500 Kč kupovat.. ;-)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

radekhulan píše:
honzanun píše:Abych nemusel mít DVD v mechanice,

Nechce se mi to hrát s CD v mechanice...
Tak CD či DVD? Anebo spíše warez? ;-)

PS: osobně jsem si tu hru, jako 30 jiných, koupil, ale stejně jsem si stáhnul NOCD/DVD 1.52 EXE patch, hraní s DVD v mechanice je opravdu mimořádně otravné, žonglovat s 30 DVD 30 her není opravdu zábavné. Ale zde se mi moc nezdá, že člověk s levným Athlon XP si bude hry za 1500 Kč kupovat.. ;-)
Právě naopak, známka horšího hardware může být i signálem, že daný jedinec investuje spíše, nebo i, do software, a na hardware už mu nezbývá tolik peněz. Toť například můj příklad :roll: Samozřejmě, potom jsou jedinci, kteří jsou na tom třebas i momentálně lépe, a mohou si dovolit obojí, nicméně vše je pomíjivé, a to by jsi mohl už vědět ;-). CD nebo DVD, já to taky někdy během řeči zaměňuju. A honzanun píše, že si koupil origošku, tak respektuj presumpci neviny. :wink:

Odpověď na otázku nevím, nicméně se nedomnívám, že by DVD v mechanice muselo být takový problém. Dnes je již standardem, že CD-Check se uskuteční jen při spuštění hry a pak to už neotravuje.

Googlem jsem zjistil, že hra má ochranu Safedisc 4. Snad to pomůže k řešení.

Problém může být ve vadném cracku. S normálním necracklým patchem 1.52 to dělá to samé?

EDIT: Ale Radek nepíše, že by mu to padalo, teda se přepínalo do Win, takže to asi nebude obecný problém.
show must go on..
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

radekhulan píše:... Ale zde se mi moc nezdá, že člověk s levným Athlon XP si bude hry za 1500 Kč kupovat.. ;-)
:devil: No to snad nemyslíš vážně. Větší ptákovinu jsem už dlouho neslyšel. To jako, že když někdo neutrácí přemrštěné částky za HW, tak je zločinec. :stupid: Trošku zvrácená logika.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

shadow píše:EDIT: Ale Radek nepíše, že by mu to padalo, teda se přepínalo do Win, takže to asi nebude obecný problém.
ale já používám "cracked EXE" na oficiální instalaci, nikoliv emulaci přes Deamon Tools... Doporučuji tedy hledat "CD/DVD no EXE fix 1.52", aplikován na oficiální hru funguje :-)

Kód: Vybrat vše

http://m1012.gamecopyworld.com/games/pc_civilization_4.shtml#Civilization IV v1.52 [ENGLISH] No-DVD/Fixed EXE
(je to odkaz na NO-CD patch, což za warez nepovažuji, bez originální hry je zcela k ničemu, pokud to moderátor považuje za warez, ať to prosím smaže)

Je to vůbec nahovno tato ochrana her, třeba takový Manhunt se mi vůbec nechtěl spouštět, prý mám něco instalováno, tak jsem dal pryč Alcohol 120% a Deamon Tools, a pořád to řvalo. Napsal jsem výrobci, poslal mi nové EXE, a to ... opět nejelo. Pak jsem se už hodně nasral, a od té doby si hru vždy koupím, a aplikuji na ni NO-CD CRACK, mám těch Starforce a Securom ochran fakt dost..

Skutečně nechápu tuto zvrácenou logiku v penalizaci legálních uživatelů. Warézákům je to přece jedno, ti si crack stáhnou už s warez ripem..

Jedni z mála, co na penalizaci platících serou je id Software, tedy Quake 4 a Doom 3, ty po aplikaci oficiálního update funguje i bez CD/DVD v mechanice. Tak to má být..
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

radekhulan píše: ale já používám "cracked EXE" na oficiální instalaci, nikoliv emulaci přes Deamon Tools... Doporučuji tedy hledat "CD/DVD no EXE fix 1.52", aplikován na oficiální hru funguje :-)
To je určitě lepší způsob než přes Daemona, pravda. Mě by vůbec nenapadlo dělat si image svého originálního CD....

NO-CD na originální instalaci používám teď u NWN. Sice mám originální CD, klíče atd., ale mám k tomu i všechny datadisky /každý má svůj cd-key/, a vůbec mi to nechce zbaštit můj orig. klíč při spuštění hry. Je to v tom zmatek. Když se člověk podívá na support Bioware, je tam podobných problémů spousta. S cracklým exáčem bez problému... Paradox: originální hra, ale cracklý exáč. Holt žijeme to ve zvláštní době :roll:
show must go on..
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

honzanun píše:Zdravím,

koupil jsem si origošku a mám takovej problém. Abych nemusel mít DVD v mechanice, tak hru spouštím přes DaemonTools ve virtuální mechanice. Hra se ale při hraní stále (po cca 5ti min hraní) přepíná do Windows (nespadne, jen se přepne). Patch mám 1.52. Nevíte, co s tím? Nechce se mi to hrát s CD v mechanice...
me to taky dela a cetl jsem ze to dela hodne lidem prepina se me to do winu :-((( a mam nejnovejsi patch a cd fix na 1.52
mam tam islovenstinu snad to neni ni
game-Přechod na xbox ,už me ten upgrade pěkne .....
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
Ironfist
Začátečník
Začátečník

Civ4

Příspěvek od Ironfist »

No jo, jenze kdyz aplikujes crack exe, tak prichazis o moznost pouzit patche. Mne spis stve jina vec nez padani oken. Koupil jsem si oba datadisky k Civ III, podotykam, ze jak origos tak oba datace jsou original non warez, a odmita mne to spustit hru. Teprve po uninstal Alcoholu 120 to rozjedu. Na krabici zadny takovy varovani neni. Vyrobci na to proste...
Jinak dle zakona o ochrane autorskych del je i pouhe prepsani crack exe, byt na original hre, trestne. Takze aby jste se jednoho dne nedivily az Vam police zaboucha na dvere.
Dell D600
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“