X-Fi - jednotlivé kanály

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

X-Fi - jednotlivé kanály

Příspěvek od hanz »

Mám dotaz, kde si v ovladačích této karty (nebo v systému) mohu libovolně snižovat a zvyšovat hlasitost pro každý kanál zvlášť (např. pro přední levý, center, woofer, zadní levý a tak) pomocí nějakých posuvníků (tak jako v nVdidia ovladačích pro Karajan modul).

Druhá otázka zajímá kolegu: dá se nějak softwarově otočit FRONT L a FRONT R aby ostatní přitom zůstaly (hlavně zadní)?
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No nechte toho, že to nikdo neví (nebo že to neni možný)....
hurrican
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hurrican »

Ja som to menil v THX setup console,a potom calibration,a tam level dp,ktore som chcel aby hrali tihsie tak davas minusove hodnoty -1 a tak. pre kazdy kanal :)
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
maxxis
Začátečník
Začátečník

Re: X-Fi - jednotlivé kanály

Příspěvek od maxxis »

hanz píše:Mám dotaz, kde si v ovladačích této karty (nebo v systému) mohu libovolně snižovat a zvyšovat hlasitost pro každý kanál zvlášť (např. pro přední levý, center, woofer, zadní levý a tak) pomocí nějakých posuvníků (tak jako v nVdidia ovladačích pro Karajan modul).

Druhá otázka zajímá kolegu: dá se nějak softwarově otočit FRONT L a FRONT R aby ostatní přitom zůstaly (hlavně zadní)?
speaker calibration
I5 9600kf, msi b360m, 16 Gb crucial ballistix elite , msi rtx 2060 6gb Gaming Z. Nvme adata 512 GB.
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Ano ano, toto jsem taky objevil. Jenže i když u všech kanálů nastavím mezní hodnotu -12, tak přesto nedojde k naprostému ztišení daných kanálů. A přecijen to není tak uživatelsky přívětivé, jako "klasické" pusuvníky "nahoru - dolu" (kde to "dolu" znamená totální ztlumení).
V této kalibraci tudíž nedosáhnu toho, aby mi hrál JEN jeden požadovaný kanál.
Jak tedy jinak na to? Dala by se na to použít nějaká externí aplikace? Jaká? Díky
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“