Strasne se mi prehriva karta...

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Strasne se mi prehriva karta...

Příspěvek od MaxKiller »

Vzdycky kdyz hraju NFS:MW a jiné hry tak se mi po chvilce tak prehreje karta ze bych na ni mohl i neco usmazit... je bez OC... a jeste na ni mam pridavnej chladic... mam tuto kartu

Kód: Vybrat vše

http://www.grafika.cz/art/hw/hercules_3D_prophet.html
a jeste plus tento chladic:

Kód: Vybrat vše

http://zdar.foxis.cz/detail/1672
... mozna je to normalni ale doufam ze ne :)
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ti zjistil jak? Sahal si na pasiv? Jinak u GK je normalni ze mivaji pri zatezi kolem 70C, a pri 70C na tom urcite neudrzis ruku.. Dela karta artefakty?
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Já mám s VGA Silencerem při 470MHz okolo 65°C. Je pravda, že chladič je na dotek horký, to je normální. Konkrétní teploty by nám napoveděly vice.
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne úte 27. pro 2005, 15:23, celkem upraveno 1 x.
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

jj... proste jsem odpojil celej comp, dal jsem ho na balkon, kdyz se karta ochladila hodil sem komp do pokoje, nechal sem comp chvili lezet aby ta karta mela takovou pokojovou teplotu asik kolem 18 stupnu, zapojil sem pocitac, zapl sem hru (NFS:MW) a po peti minutach to bylo horky jak neco... (polozil sem ruku na celej povrch grafarny)...ee nemam artefakty
Naposledy upravil(a) MaxKiller dne úte 27. pro 2005, 15:25, celkem upraveno 1 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

On ten defaultní chladič R9800/9800PRO byl docela poddimenzovaný. Pokud se karta takhle hřála už jako nová, není to důvod k obavám. Pokud se to zhoršilo, zkontroluj, jestli neodchází větráček (tzn. jestli nehlučí víc než když byl nový, nevibruje, nezpomaluje - bylo by to slyšet, atp) - to by ho bylo třeba vyměnit. Jinak do 75°C u R350/R360 určitě není důvod k panice.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Při nějakých 70°C je těžké na povrchu udržet ruku, ale pro kartu je taková teplota zcela běžná. Kdyby jsi měl nějaký problém ve formě chyb v obrazu, tak by to byl opravdu problém. VGA Silencer je hodně výkonný chladič, který zaručí, že se jádro přehřívat určitě nebude. Pokud tedy nemáš artefakty, nijak to neřeš, je to normální.
MaxKiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaxKiller »

jj... tak to asik je normalni... jen sem se bal ze se mi restartuje comp pri hrani kvuli tomu :)
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Začni to řešit v případě teplotním čidlem naměřené opravdu vysoké teploty, nebo až se začne při hraní restartovat. Je rozdíl mezi pojmem "hřeje se" a "přehřívá se". Každá alespoň trochu výkonná karta se hřeje. :)
-Miky-
Nováček
Nováček

Příspěvek od -Miky- »

Hmm tak ja mám GF 6600 GT Gygabyte s pasivem a v 3D marku 2003 3x za sebou se teplota GPU vyšplhala až na 118 st. :shock: Bez zátěže měla 75 st. Teprve až po montáži zadního venťáku do case se teplota snížila na 90 st. a bez zátěže na 63 st. A tohle je normalni nebo mám jedinečný eksemplář ?? :(
VIA KT6V, AtlonXP 2600+, DDR 1024 400 mhz A-DATA, HDD 120GB 7200 - SATA, Gygabyte FX6600 GT, SB Audigy
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

-Miky- píše:Hmm tak ja mám GF 6600 GT Gygabyte s pasivem a v 3D marku 2003 3x za sebou se teplota GPU vyšplhala až na 118 st. :shock: Bez zátěže měla 75 st. Teprve až po montáži zadního venťáku do case se teplota snížila na 90 st. a bez zátěže na 63 st. A tohle je normalni nebo mám jedinečný eksemplář ?? :(
Tak pres 100° to je fakt uz maso, to ma urcite neblahej vliv na zivotnost i kdyz ma udavany maximum 145°nebo tak nejak. Tech 90° je jeste v pohode... Kdyz chces pasivne chlazenou kartu tak to chce slusnej pruvan ve skrini
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

-Miky- píše:Hmm tak ja mám GF 6600 GT Gygabyte s pasivem a v 3D marku 2003 3x za sebou se teplota GPU vyšplhala až na 118 st. :shock: Bez zátěže měla 75 st. Teprve až po montáži zadního venťáku do case se teplota snížila na 90 st. a bez zátěže na 63 st. A tohle je normalni nebo mám jedinečný eksemplář ?? :(
No tak, přece jenom je to chlazený pasivem, takže vyšší teplota se dala očekávat. A jestli jsi ani ničím neodsával teplý vzduch z case (a taky jestli tam máš bordel, kterej brání proudění), tak se ničemu nediv.
Goldnoob team proud member!
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Thellwin píše:No tak, přece jenom je to chlazený pasivem, takže vyšší teplota se dala očekávat. A jestli jsi ani ničím neodsával teplý vzduch z case (a taky jestli tam máš bordel, kterej brání proudění), tak se ničemu nediv.
Přesně tak... pasivní chladič je třeba ofoukávat, na tom je tahle chladící "technologie" založená.:) Bez proudění vzduchu se pasiv dusí v sebou produkovaném teple.
Baneshee píše:Tak pres 100° to je fakt uz maso, to ma urcite neblahej vliv na zivotnost i kdyz ma udavany maximum 145°nebo tak nejak. Tech 90° je jeste v pohode... Kdyz chces pasivne chlazenou kartu tak to chce slusnej pruvan ve skrini
-Miky- píše:Teprve až po montáži zadního venťáku do case se teplota snížila na 90 st. a bez zátěže na 63 st. A tohle je normalni nebo mám jedinečný eksemplář ?? :(
Je třeba si uvědomit, že ono udávané maximum 145°C je přeživší teplota, nikoliv provozní. Teploty okolo 90°C v zatížení a cca 60°C v klidu jsou přijatelné. S koupí lepšího chladiče by se ještě určitě snížily.

Toť můj názor a teď jedno malé upzornění... nVidia grafické karty se řeší vedle a chlazení tady, tak se toho prosím držte. ;-)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Mam tu samou kartu, akorat nonGT. Teploty nevim ,ale vzdy jsem na ni udrzel v pohode ruku. Chlazeno pres bocnici 120mm vetrakem.
Uz je to reseno zde+ jsou tam i obrazky..
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“