Chieftec alebo CoolerMaster ?

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
tribula
Nováček
Nováček

Chieftec alebo CoolerMaster ?

Příspěvek od tribula »

Dravím, viem že podobných tém je tu ako maku, ale ja potrebujem takú špecifickú radu :)
Mám už dlhšiu dobu vyhliadnutý case Coolermaster Centurion 5, môžem ju zohnať za cca 2700 Sk. Teraz sa mi ale dostala možnosť zohnať Chieftec BA-01B za 3500 SK bez zdroja a som vážne na vážkach ktorý case kúpiť. Ide mi v prvom rade o ticho a dobré vetranie a hľavne aby mi nerezonovali a nevybrovali pevné disky. Vychádzam z faktu že ten Chieftec váži okolo 16kg a ten Coolermaster "iba" 9kg a teda logicky by mala byť tichší ten Chieftec. Čo by ste robili vy?
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

ja osobne bych bral CHIEFTEC.Protoze Collermaster nebude nikdy tak good joko Chieftec,ale to muze byt jen muj nazor :wink: :wink:
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Radeon9550 píše:ja osobne bych bral CHIEFTEC.Protoze Collermaster nebude nikdy tak good joko Chieftec,ale to muze byt jen muj nazor :wink: :wink:
tos mu toho teda poradil.....se pta na konkretni veci a todle mu moc nepomuze

sorry za OT
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

osobně bych šel taky do Chiefa, ale neboj, nebudu říkat, že proto, protože to je Chief. Stačí se podívat na fotky vnitřku:

Chieftec BA series
Obrázek

CM -Centurion5
Obrázek

A hned to vidíš. Osobně se mi víc líbí posazení diskového pole, ale je fakt, že musíš mít zaoblený SATA kabely. Rozhodně lepší chlazení disků a možná i celkově a hlavně daleko vetší prostor. Asi bych raději middle tower (tedy v podání Chieftecu FullTower). Hlavní výhoda je v dílce, protože před deskou je ještě prostor. :wink: A celkově zpracování Chiefu mi připadá pevnější...

Ale to je můj názor... :-D
tribula
Nováček
Nováček

Příspěvek od tribula »

No k tomu spracovaniu sa tiež prikláňam, ale na tom chieftecu mi vadí jedna vec - dvierka... plánujem si totiž kúpiť regulátor fanov a práve kvôli nim tam asi nič nedám :( Ešte sa mi ale nepodarilo zistiť aký má tá skriňa airflow... dá sa dať aj dopredu 120mm vetrák? lebo ak nie, tak to asi nemôžem rátať s nejakým dobrým pomerom prievan/ticho vzhľadom na tie 92mm vetráky...
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

stoobi ale kazdej nepotrebuje velkou kravu :) ja se taky rozhodoval mezi cheafem a jinejma :) a pak sem sel do Tt tsunamy... veci co sem nepotreboval sem vyvrtal :) a mam hafec mista ;)

jinak ja osobne :) bych ... sel do coolermasteru :) odrezal mrizky... odvrtal nejtky ktery dezej ten kos na disky :) a bylo by to krasny :) chief je fakt desnej velkej kram... jinak jako dobry :) ale je to velky :)
po dobe co mam tsunamy :) kdyz zvedam svuj druhej PC kterej je v Sunbeam Transformeru (nebo jen sachuju s bocnicema) tak mi to prijde desne tezky :) no nic to bylo trochu moc OT ja bych sel do toho coolermastera
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Já osobně mám Chieftec Dragon series a ten je krátkej oproti těmhle novým seriím a stačí, to jo...ale prostě když má člověk třeba grafiky v SLI, popř. na DFi ještě HT chladič na chipsetu, tak nedostane ven disky ze spodního koše, ten jsem teď vyříznul a je to v pohodě, ale kdybych do toho řezat nechtěl, tak vezmu middle verzi toho Chiefa, protože jeho délka je naprosto perfektní. A pořád je kratší než třeba TT (Xaser, apod) nebo Casetek. Jedinou "nevýhodou" Chiefa je váha, která je dost velká, ale zase to drží i když člověk sudná bočnice, a horní a spodní plech, tak se to nehne... :wink:
tribula
Nováček
Nováček

Příspěvek od tribula »

Stoobi píše:Já osobně mám Chieftec Dragon series a ten je krátkej oproti těmhle novým seriím a stačí, to jo...ale prostě když má člověk třeba grafiky v SLI, popř. na DFi ještě HT chladič na chipsetu, tak nedostane ven disky ze spodního koše, ten jsem teď vyříznul a je to v pohodě, ale kdybych do toho řezat nechtěl, tak vezmu middle verzi toho Chiefa, protože jeho délka je naprosto perfektní. A pořád je kratší než třeba TT (Xaser, apod) nebo Casetek. Jedinou "nevýhodou" Chiefa je váha, která je dost velká, ale zase to drží i když člověk sudná bočnice, a horní a spodní plech, tak se to nehne... :wink:
A ako je to s upevnením HDD? teraz som si vyhliadol sériu LBX, ale v jednej diskusii som sa dočítal že v tých koľajničkách majú hdd tendenciu vybrovať. aké sú tvoje skúsenosti?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

LBX-02 mam a disk v tech kolejnickach nevibruje - WD80JB.
http://ventum.net/item/show/chieftec-lb ... lce-zalezi

DX-01 je dost kratky = mensi vnitrek, ale porad neni spatny...
http://ventum.net/item/show/chieftec-dx ... ino-bracha

Pokud ti zase tolik nejde o prachy, tak se mrkni jeste na AOpen H700B
http://ventum.net/item/show/aopen-h700b---lev-salonu
tribula
Nováček
Nováček

Příspěvek od tribula »

A čo keď do LBX-03B dám 2 HDD? Tu http://www.svethardware.cz/disc_doc-N88 ... ml?ansid=4 som čítal, že pri dvoch a viac hdd začína skriňa vibrovať...
tribula
Nováček
Nováček

Příspěvek od tribula »

pardon... myslel som samozrejme toto :)) http://www.svethardware.cz/disc_doc-N88 ... 19#ansid19
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

tribula píše: A ako je to s upevnením HDD? teraz som si vyhliadol sériu LBX, ale v jednej diskusii som sa dočítal že v tých koľajničkách majú hdd tendenciu vybrovať. aké sú tvoje skúsenosti?
Skrin nevibruje, ale hluk z disku se do skrine prenasi. Je to takovy hluboky zvuk. Je to takove neprijemne, ale da se to vydrzet.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

sám jsem tuhle doma neměl, takže nevím, ale mám serii Dragon (DX), kde jsem měl v tom vyndavacím koši nejdříve jden disk a bylo vše v pohodě, ale když jsem přidal druhý, tak opravdu vibrovaly. Pak jsem je hodil na redukce do 5,25", kde jsou na kolejničkách a nevibrují a jsou od dost tižší... Takže nevím... :oops:
tribula
Nováček
Nováček

Příspěvek od tribula »

aha. no pekne... presne tento istý problém mám doma a to mám bedňu eurocase. chcel som kúpiť niečo poriadne aby som sa tých nepríjemných hlbokých zvukov zbavil a ako vidím tak tadeto cesta nevedie... :(( Neviete niekto ako je to s vibrovaním alebo prenášaním hlbokých tónov pri 2 hdd u skrinky Coolermaster Centurion 5 ? alebo mi poraďte niekto nejakú bedňu, kde sa budú 2 hdd správať ticho. Ale chcem dať na bedňu max 4000 - 4500 sk.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

ale ono u EC to řešením je, protože EC je case, která se pak klepe celá, tady za to může jen koš na disky, stačí ho nějak izolovat, popř. tedy využít redukcí a je po problému...ale case se ani nehne... :wink:
tribula
Nováček
Nováček

Příspěvek od tribula »

redukciu, redukciu... ja mám 3 dvd mechaniky... a tá LBX má iba 4 5,1/4 pozície a teda tam nebudem môcť dať oba hdd a teda opäť to nebude riešenie, nehladiac na to že v redukciách sa nebudú bohvieako chladiť - budú nad sebou a nebude na ne fúkať žiadny ventilátor... hm?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“