(Avi>DVD) aneb jak pripojit wav (zvuk) k MPEG2??
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
(Avi>DVD) aneb jak pripojit wav (zvuk) k MPEG2??
Zdravim,
konvertuji moje domaci video, tedy v VirtualDubu jsem si nastavil orez filtry apod.. a potrebuji to prevest do DVD, tedy MPEG2. Spustil frame server, abych to mohl "exportovat" do TMPGEnc-2.524.63.181-Free tam jsem to uspesne nacetl. Vstupni format v VirtualDubu byl Hiffuv kodek a zvuk PCM 48kHz. Tedy konverze v TPMGEnc byla oka, ale vyslo mi z toho video MPEG2 video.m2v a zvuk v PCM video.wav.
No a ted to potrebuju nejak spojit, ale nevim jak? VdubMod umi MPEG2 jen impotovat, ale ne uz nasledne ulozit, takze tam jsem zvuk pripichnout k videu nemohl. TPMGEnc obsahuje neco na slucovani videa se zvukem, ale to mi zase napsalo, ze mam spatny format zvuku, tak nevim co s tim. Podle standartu je imho PCM mozne (PCM, DTS, MP2, or Dolby Digital (AC-3)). A enkoder do MP2 jsem zase nemohl sehnat, respektive uz jsem z toho tak zmatenej, ze nevim v cem a jak to delat
Prosim moc o pomoc. Vyslednou strukturu DVD z *.MPEG uz udelat umi pres QuEnc. Kdyby lepsi postup me nenapada, protoze tady vlastne mam jen 1x Full Processing.
konvertuji moje domaci video, tedy v VirtualDubu jsem si nastavil orez filtry apod.. a potrebuji to prevest do DVD, tedy MPEG2. Spustil frame server, abych to mohl "exportovat" do TMPGEnc-2.524.63.181-Free tam jsem to uspesne nacetl. Vstupni format v VirtualDubu byl Hiffuv kodek a zvuk PCM 48kHz. Tedy konverze v TPMGEnc byla oka, ale vyslo mi z toho video MPEG2 video.m2v a zvuk v PCM video.wav.
No a ted to potrebuju nejak spojit, ale nevim jak? VdubMod umi MPEG2 jen impotovat, ale ne uz nasledne ulozit, takze tam jsem zvuk pripichnout k videu nemohl. TPMGEnc obsahuje neco na slucovani videa se zvukem, ale to mi zase napsalo, ze mam spatny format zvuku, tak nevim co s tim. Podle standartu je imho PCM mozne (PCM, DTS, MP2, or Dolby Digital (AC-3)). A enkoder do MP2 jsem zase nemohl sehnat, respektive uz jsem z toho tak zmatenej, ze nevim v cem a jak to delat
Prosim moc o pomoc. Vyslednou strukturu DVD z *.MPEG uz udelat umi pres QuEnc. Kdyby lepsi postup me nenapada, protoze tady vlastne mam jen 1x Full Processing.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- viki_
- Začátečník
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
No ano pres to jsem to prave zkousel, dal jsem Simple Multiplex, vybral video a zvuk mi to tam nechce pustit dat a pise to:viki_ píše:Tohle nefunguje ?
TMPGEnc/File/MPEG tools.../
Simple Multiplex
nebo
Multiplex
Kód: Vybrat vše
Multiplexing Linear PCM stream to system stream is not supported.
Uz jsem docela zoufalej, poradte cokoliv i treba jiny postup...
- viki_
- Začátečník
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky, Díky!!! pres BeSweetv1.5b31 prevedu do MP2 (AC3 je docela shit) a z toho potom vytvorim InfoEditem rovnou DVD, tedy rovnou z mp2 a mv2. Je to paradni. To vytvoreni zvukoveho mp2 dam jeste jako script po dokonceni enkodovani v TMPGEnc a potom uz jen InfoEdit. Kratsi uz to byt nemuze, cele to tedy je na 2 programy (kdyz pocitam Vdub a TMPGEnc jako jeden).
Tedy strucne receno, imho nejkratsi zpusob na prevod domacich VHS/videa na DVD je
1. ripnout (nejlepe beztratovy kodek-Hiffuv)
2. Upravit v VirtualDubu (smart deinterlace, crop, resize) spustit frameserver a propojit s TMPGEnc pro prevod do MPEG2
3. enkodovat zvuk (pres BeSweetm nejlepe MP2 imho staci 128kbs)
4. a vytvorit DVD pres InfoEdit (Authorize DVD)
5. vypalit (nero)
Ale reknu Vam je to fakt magie, tenhle mazec s kodekama apod Ale lehceji a za kratsi dobu uz to opravdu nejde.
- viki_
- Začátečník
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Mit vykonejsi PC, tak to muzu ripovat rovnou do MPEGu, nebo si proste poridit HW MPEG enkoder, tak o 1,5k drazsi TV karta.viki_ píše:Stoji to vubec za to ? Nebylo by lepsi to tlacit skrz nejakou televizni kartu rovnou do mpegu (k cemu crop a resize, proc to nenechat v plnem rozliseni) ?
ALE, proc crop? No kolem videa z kamery je asi 5px podivna prouzka, to dela ta paska.. takze se to zmensi, ale nasledne zase MUSI zvetsit na tech 720px a deinterlace to je snad jasne proc. Ja jsem osobne i priostroval. Takovehle veci proste s HW neudelate.
Praci si tedy muzete ulehcit tim, ze rovnou ripnete do MPEG2, pokud to bude PC stihat Me ne, takze proto takto.
- viki_
- Začátečník
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
no nevim ja mam free verzi, chytam se kouknout na plnou. Ale v te free je akorat denoise, select a jeste jeden myslim balance filr.. zas tolik jich tam neni. Imho to propojeni s Vdubem to nejak extra nebrzdi.viki_ píše:Mozna by stalo za vyzkouseni ty filtry nastavit primo v TMPGEnc (je tam toho taky docela dost), treba to pak bude trosku rychlejsi. Tzn.
1. ripnout
2. enkodovat zvuk
3. vytvorit MPEG2 (uz se spravnym ozvucenim) v TMPGenc (filtry nastavit zde)
4+5 vytvorit DVD + vypalit
- viki_
- Začátečník
- Vodnik
- Začátečník
-
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
no mozna jsi to necetl dostatecne pozorne. Ale samozne provedeni DVD Authorize je no-problem! Ale ja jsem to video nejdrive musel prevest do toho MPEG2 Jinak ted uz to delam rekneme podruhe (zkousim rozdil CBR a VBR) a ono jde v TmpgEnc rovnou enkodovat i zvuk do MP2, takze se to potom nemusi delat extrerne a vubec je o dost prace mene btw: ono to dokonce nabizi volbu rovnou vytvorit *.mpeg a ne zvlast zvuk a video, ovsem to uz se mi ted nehodi - IfoEdit to chce zvlast. Na ty filtry jsem jeste koukl podrobneji a je jich tam opravdu celkem dost v podstate by vetsine lidi asi stacil TmpgEnc (me tam chybi crop a resize), ale nachystat si to v VDubu (kde si ty filty muzes i pridavat) a propojit neni zadnej problem, takze pro me je to lepsi.Vodnik píše:Skodik: já moc nechápu proč nepracuješ přímo s těmi m2v a wav soubory, umí s nimi snad všechny autorizační programy pro DVD co znám - namátkou DVD Architect, Ulead DVD MovieFactory,...
tim tedy odpada jeden bod prace, coz je prevod do MP2.
- Vodnik
- Začátečník
-
- DaimondBoy
- Nováček
Kvalita
Ja mam zasa iny problem som si stiahol video s s kamery cez unlaed videostudio 8 se dvd a tem mi to prekovektoval na naky wmv. to som potom dal do TMPGEnc-2.521.58.169 cez ten na mpg2 a potom cez TMPGEnc dvd author ten mi to porat aj napalil na dvd ale kvalita sa mi zda velmi slaba. Mohol by mi tu niekto poradot co s tym. Dakujem vam.
AMD athlon 64 ,Asus nforce 4, 2x512 RAM samsung, INNO 3d Nevidia Geforce 6 6600GT 128 DDR, 2x80 GB hdd sata raid0
- Dzin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kvalita
To is nam toho moc nerekl, je to zavisle na kodeku respektive jeho nastaveni.DaimondBoy píše:Ja mam zasa iny problem som si stiahol video s s kamery cez unlaed videostudio 8 se dvd a tem mi to prekovektoval na naky wmv. to som potom dal do TMPGEnc-2.521.58.169 cez ten na mpg2 a potom cez TMPGEnc dvd author ten mi to porat aj napalil na dvd ale kvalita sa mi zda velmi slaba. Mohol by mi tu niekto poradot co s tym. Dakujem vam.
Delal si to zbytečne slozite a do toho wmv uplne blbe.
ROvnou z Mpeg do DVD DVD je vlastne Mpeg2
- Skodik
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kvalita
tak tak, co nejmepe full procesingu, tedy co nejmene enkodovani, tedy rovnou do MPEG2.Dzin píše:To is nam toho moc nerekl, je to zavisle na kodeku respektive jeho nastaveni.DaimondBoy píše:Ja mam zasa iny problem som si stiahol video s s kamery cez unlaed videostudio 8 se dvd a tem mi to prekovektoval na naky wmv. to som potom dal do TMPGEnc-2.521.58.169 cez ten na mpg2 a potom cez TMPGEnc dvd author ten mi to porat aj napalil na dvd ale kvalita sa mi zda velmi slaba. Mohol by mi tu niekto poradot co s tym. Dakujem vam.
Delal si to zbytečne slozite a do toho wmv uplne blbe.
ROvnou z Mpeg do DVD DVD je vlastne Mpeg2
A k kvalite, ono kdyz se clovek setka na PC s videm vesmes si rekne, to hrozna kvalita z analogu nemluve, ale i z DV kamer. Ale kdyz se na to kouknete z druhe strany tak to celkem postacuje a kdyz porovnate s analog kamarema, tak dokohnce zjistite ze je to perfektni. Ono proste na TV si toho clovek vubec nevsima, ale na monitoru ano. No to jen tak obecne, kdyztak nam nahod screen tveho z zveho videa. Kdyztak zkus zvysit bitrate.