Sekání 3Dmarku 2003 při 200FSB

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Sekání 3Dmarku 2003 při 200FSB

Příspěvek od presscott »

Nataktoval sem athlona XP2600+ barton na 200FSB s 1,8Vcore.
Stabilitu sem testoval na několika programech -O.K., ale v 3D03 sem narazil na problém: když jede test např.: Trolls lair, battle of proxycon a nature tak se pravidelně trhá obraz...jedejede/sek/jedejede/sek/...atd. seknutí netrvá ani vteřinu, ale je znatelné...paměti sem musel odagresivnit páč to už nedávaly (zatuhnul při testu nature)...procesor nedává ani 60*, disk nečte, ramu mám 512 v dualu.....když byl cpu na 192FSB tak to dělalo občas, při defaul vůbec....při těch zásekách klesají i fps....23/12/23/12....netýká se to CPU testů, ty jedou normálně. :evil:

//edit: Ještě se hned zeptám k čemu je dobrý Spread spectrum? Já ho musím mít Disabled, inač mi začnou zatuhávat hry...
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

prckote(odpust pokud sem te urazil) spread spectrum znamena ,ze signaly jsou "zaoblene" mene rusive ,ovsem mene citelne - to znamena doporucuje se vypnout ,pokud je PC nestabilni
xxbarney
Nováček
Nováček

Re: Sekání 3Dmarku 2003 při 200FSB

Příspěvek od xxbarney »

presscott píše:Nataktoval sem athlona XP2600+ barton na 200FSB s 1,8Vcore.
Stabilitu sem testoval na několika programech -O.K., ale v 3D03 sem narazil na problém: když jede test např.: Trolls lair, battle of proxycon a nature tak se pravidelně trhá obraz...jedejede/sek/jedejede/sek/...atd. seknutí netrvá ani vteřinu, ale je znatelné...paměti sem musel odagresivnit páč to už nedávaly (zatuhnul při testu nature)...procesor nedává ani 60*, disk nečte, ramu mám 512 v dualu.....když byl cpu na 192FSB tak to dělalo občas, při defaul vůbec....při těch zásekách klesají i fps....23/12/23/12....netýká se to CPU testů, ty jedou normálně. :evil:

//edit: Ještě se hned zeptám k čemu je dobrý Spread spectrum? Já ho musím mít Disabled, inač mi začnou zatuhávat hry...
Ja mam presne tento problem, taktoval som vcera mjho bartona 2500+ a uz pri FSB 190 je viditelny tento problem v 3D03 hned od zaciatku, t.j. zasekavanie obrazu, pricom teplota CPU je okolo 40°. Pamate mam tiez 512 v duale . . . Doska MSI K7N2G-L.

Ak vie niekto pomoct, tak pomoze hned dvom. :D
NazQul
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NazQul »

hosi tak to vypada na zdroj. Protoze cpu testy nezatezuji GPU ktere ma taky nejakou spotrebu takze bych to videl na slaby zdroj
Do you want to try SWAT 4, FEAR, Quake 4 or GuildWars online ? Looking for some clan ? www.FragingPriority.net has all the answers u need :)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

pokud más vypnuty SS a v PRime 95 to je stabilni tak cca vic jak 6 hodin tak je to vsechno stabilni!!!

a to ze se ti seká Mark u trolu je spis dany tim ze to procák nestiha....

btw já tam mám taky 10 fps....na cpu testu a to jsem to testoval s 3 ghz Xp-M,ktery bylo rock stable.

Jinak to SS je tam dobry na odstraneni magnetickyho ruseni z oscilatoru...tj generatoru frekvence ...ale pri taktovani dycky musis Vypnout!!!

EDit:...pokud se vám to seká pri pretaktovani tak Cpu neni stabilni!!!
Prince
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Prince »

Ja se taky pridam:
Taktoval sem bartona 2500+
2,2GHz, 200FSB a 1,8V napeti
Kdyz zapnu 3Dmark01 abych to otestoval tak mi po par testech vyhodi chybovou hlasku znamou z windows ze ktere se da odejit stisknutim tlacitka ''neodesilat''.Tak ji chci odkliknout ale nefunguje mys.Klavesove zratky typu ctrl+alt+del funguji, čili nezatuhnul celej komp :? .Teplota bylo neco malo pres 50C.

Co ted?Je to normalni?Pri FSB pres 200MHz se aktivuje na desce delicka
ram:agp
1:6
Zvysovat napeti na 1,85 sem radsi nezkousel a pri mensim napeti nenabehne windows.
Ma s tim nekdo zkusenosti ?
Intel i5-4570 ES + Coolermaster Hyper 212 Plus l Gigabyte GA-Z87-HD3 l 2x 4GB DDR3 Crucial Ballistix Tactical CL8 1600Mhz l
MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC l Samsung SSD 850 EVO - 250GB | HDD 250 + 1000 GB SATA II l Seasonic S12II-620 620W l Fractal Design Define R3

Logitech G502 + G413
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Ja mam taktleho bartona 2500+ @ 3200+ cili stejne jak vy, 200FSB, realna frekvence 2200MHz a jede mi to absolutne bez problemu. Napeti mam 1,65,cili standardni.

V 3DM03 mi to taky jede taky v pohode.
k spread spectrum: ja ho musim mit zaply, na 0,25% tusim,nebo kolik je minimum, jinak se mi trha zvuk pri stisku klavesy :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Diesel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Diesel »

Jinak to SS je tam dobry na odstraneni magnetickyho ruseni z oscilatoru...tj generatoru frekvence ...ale pri taktovani dycky musis Vypnout!!!
Z jakého důvodu, při taktu vždycky vypnout? Nikdy jsem nezaznamenal ze zaplým SS nejmenší problémy. Je to jenom dotaz, nechci tím oponovat.
CPU: Athlon 64 3000+ 1.8Ghz @2.52Ghz max.2,72Ghz Cooling: ACFreezer64 MB: MSI K8T Neo2 FIR RAM: 2x512 A-DATA Vitesta DDR566 @460Mhz (2-3-3-5) HDD: S-ATA Raid0 2x WD80GB GK: GF ASUS 6800XT 128MB @12x6 400/800 TV: AVerTV Studio 303 Power: LC Power 550W
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Diesel píše:
Z jakého důvodu, při taktu vždycky vypnout? Nikdy jsem nezaznamenal ze zaplým SS nejmenší problémy. Je to jenom dotaz, nechci tím oponovat.
Mno ono se doporucuje, ze pokud se overclockuje, tak je lepsi spread spectrum vypnout :)

Viz manual k desce(biosu)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Konečně!!! Už sem přišel čím to bylo ale stejně sem nezjistil důvod...
Sem si včera celý večer hrál s nastavením paměti...tím to nebylo....
tak sem pořádně nataktoval Gr.k. ....stejné....
Už mě to pořádně sralo tak sem odebral drivery na gr.k. i s omegama a nahrál tam new bez omeg....vyzkoušel a jede v poho...
Ale stejně nevím proč to začalo zničehonic....XP antispy se pomátly...nastavily se jak chtěly a i výkon v marcích byl kritický...
Celé sem to otestoval a místo 1720b v 3D05 sem dostal 2069b :-D ...prozatím tam omegy nebudu vracet...
Je blbost aby to nezvládal procesor, přece XP3200+ není zase takovy shit....
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“