Zvyseni FSB na 200 -> problem se SATA

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
drzgresle
Nováček
Nováček

Zvyseni FSB na 200 -> problem se SATA

Příspěvek od drzgresle »

Zdravim,
zvysil jsem frekvenci FSB ze 166/33 na 200/33 pri napeti CPU 1,8V. Vse se zda byt v poradku, ale muj SATA disk (Seagate) to patrne nezvlada. Pri startu windows poskodi nejake soubory a win nenastartuji (nasledne je musim opravit). Da se nejak toto osetrit? Diky

Athlon XP 2600+
Asus
512MB DDR Kingstone
160GB Seagate SATA
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvyseni FSB na 200 -> problem se SATA

Příspěvek od Dzin »

drzgresle píše:Zdravim,
zvysil jsem frekvenci FSB ze 166/33 na 200/33 pri napeti CPU 1,8V. Vse se zda byt v poradku, ale muj SATA disk (Seagate) to patrne nezvlada. Pri startu windows poskodi nejake soubory a win nenastartuji (nasledne je musim opravit). Da se nejak toto osetrit? Diky

Athlon XP 2600+
Asus
512MB DDR Kingstone
160GB Seagate SATA
To nebude diskem, mam SATA a seagate a WD a jedu i na 210MHz,
spiš nezvlada neco jineho. řadič? Ram?CPU?....zkus novej BIOS
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
cmar
Nováček
Nováček

može to byt diskom

Příspěvek od cmar »

Pri SATA sa taktovanim celej zbernice dviha vlastne aj takt komunikacie s diskom a potom to može mat taketo dopady. NA roznych forach pisu ludia , že prisli komplet o data .. taakže opatrne. Obist sa to asi moc neda, aspon o tom neviem..
Oldboy
Začátečník
Začátečník

Re: može to byt diskom

Příspěvek od Oldboy »

cmar píše:Pri SATA sa taktovanim celej zbernice dviha vlastne aj takt komunikacie s diskom a potom to može mat taketo dopady. NA roznych forach pisu ludia , že prisli komplet o data .. taakže opatrne. Obist sa to asi moc neda, aspon o tom neviem..
CO TO proboha plácáš...
U SocA je FSB 200MHz standardní pracovní frekvencí (stajně jako 100, 133 a 166MHz). U těchto taktů nedochází k žádnému přetaktovaní sběrnic, tedy pokud je nezměníš v BIOSu. Jediný co přetaktováš je CPU, které v tomto případě bylo určeno pro práci při 166MHz!!! Při např. 205 už je situace... Tyto problémy se vyskytovaly a vyskutují u MB bez děličky a při OC na nestandardní FSB - já osobně mel tento problém s jedním MSI a Bartonem při 175MHz...
Neuvedl jsi přesně jakou MB Asus máš:
- podporuje papírově 200MHz FSB a nebo jen BIOSem !!! - to by mohl být kámen úrazu
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“