HEAD píše:To cooluser:Rofl a kdyz prisla GF7800gtx nemela taky zadnou konkurenci a stala snad pres 20litru?Nestala..A i kdyz jeto jen predbezna cena stejne nak vyrazne nespadne,az se dostane do obchodu.Spadne,az uvede Nvidia G71.
a vis kolik stala gtx512 pri svem uvedeni? vis kolik stoji dnes? nemyslis ze by bylo pro atinu prinejmensim stupidni kdyby jeji nejvykonejsi prodkut byl mnohem levnejsi nez mnohem slabsi produkt konkurence?
Navic uvedom si ze puvodni gtxka nemela 512mb ram ktere se na cene karty taky velice vyrazne podepisi.
HEAD píše:Ok uvidime,kolik bude stat g71.Jestli taky pres 20 jako ATi potom jeto OK.Podle me bude levnejsi nez ati.
Ked sa tu bavite o cenach tak ja sem par hodim z SR a tie ceny su neuveritelne vysoke.Kazdy normalny slovak si nemoze dovolit kupit GK za 20 000 SK.
ATI (Sapphire) Radeon X1800XT Platinum 512 MB22000 SK ATI (Sapphire) Radeon X1800XL 256 MB14200 SK ATI (Sapphire) Radeon X1800XT 512 MB21400 SK
MSI sem nebudem ani pisat lebo tie su drahsie o 10% takze to jelogicke ze tie si nikto nekupi a taktiez od ASUSU.
A kral najdrahsich kariet a tak isto rychly ako X1800XT Platinum je znama GK od Nvidie 7800GTX 512MB a cena??
GeForce nx7800GTX 512 MB29100 SK
Tak uznajte kto si dnes kupi GK za 30000 SK ked za to si kupi solidny novy PC a k tomu su skoro vsetky GK nedostupne.Planoval som kupit X1800XL ale nonstop je nedostupna neviem ako to je v CZ ale u nas neni od zaciatku a ani asi nebude a tak isto X1800XT Platinum na skladoch su jedine X1800XT ale tak je draha ze to nikto nekupuje.Bavite sa tu o cenach novych GK od ATI X1900 ktore budu zavratne a dopadne to tak isto ako s radou X1800 ze ich je tu par kuskov a to tych najdrachsich a ktore nikto nechce lebo urcite je vyhodnejsie kupit tu Platinum a takto je to isto s radami X1600 nonstop nedostupne jedine co je dostupne su X1300 ale to nikto nekupuje strasne nizky vykon a do kancelarie moc drahy tak ako to vidim blizi sa to k zahube ked to bude pokracovat takto dalej tak prejdem ku konkurencii ma vsetky GK dostupne a to je velke PLUS no okrem 7800GTX 512 MB.
cena xtx mi prijde adekvatni...kdys je neco NEJvykonnejši tak to take je zakonitě NEJdrazssi. ovsem nevim ce se stane az xtx spadne na tech 16k co stoji 1800xt - odsun do mainstreamu je asi nerealny pri nakladech co do ni ati vlozila by se ji to tezko nevyplatilo.
nejdrive jsem si myslel ze x1900xtx bude neco jako byla x850 - ne nijak technologicky napred, byla pouze nejvykonnejsi kartou na trhu a to ati k udrzeni prestize stacilo, ovsem co zamysli ati s celou rodinou 1900 to teda nechapu.
podle me to s X1900XT uspechaly lidi by klidne nakupovaly dal X1800XT prece jenom ten vykon je bohate dostacujici takze by sem jim to vyplatilo a v lete bych peisel s X1900XT to vyjdou uz hry na UT3 enginu
Stratos píše:podle me to s X1900XT uspechaly lidi by klidne nakupovaly dal X1800XT prece jenom ten vykon je bohate dostacujici takze by sem jim to vyplatilo a v lete bych peisel s X1900XT to vyjdou uz hry na UT3 enginu
uvidime co z toho vyleze , co vis co se bude dit , treba nejaka extremni bitva na poli GK?treba neco vyda NV a trochu se to rozjede , nebo timhle krokem chce ATI NV trochu podusit , precijen dostupna verze u 7800 je jen s 256mb a x1900xt bude o hooooodne napred pred touhle GK a G71 ci co maji vydat bude za dost dlouho , tak uvidime
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .) Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
Ceny nejvýkonnějších karet nejsou o maržích...je to o tom, že je to něco luxusního....mají naprosto nejhorší poměr cena/výkon...ale kdo je kupuje, kupuje je s vědomím toho, že má TOP výrobek...něco,c o je vyjímečné....pokud by to někdo koupil za 30k, tak ani tato cena není přemrštěná. Prostě žádná cena příliš vysoká, pokud ji někdo je ochoten zaplatit.
RDK píše:Ked sa tu bavite o cenach tak ja sem par hodim z SR a tie ceny su neuveritelne vysoke.Kazdy normalny slovak si nemoze dovolit kupit GK za 20 000 SK.
To ani nie su karty urcene pre kazdeho normalneho uzivatela, ze... To su karty pre HighEnd userov a tak sa mi ta cena zda primerana. Nie je prehnana. Co bys chcel aby najvykonnejsie komponenty stali menej ako 10 litrov? Ferrari v cene Fabie a pod?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22 ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8 STEAM•uubuuW ... EVE Online•H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
RDK píše:Ked sa tu bavite o cenach tak ja sem par hodim z SR a tie ceny su neuveritelne vysoke.Kazdy normalny slovak si nemoze dovolit kupit GK za 20 000 SK.
To ani nie su karty urcene pre kazdeho normalneho uzivatela, ze... To su karty pre HighEnd userov a tak sa mi ta cena zda primerana. Nie je prehnana. Co bys chcel aby najvykonnejsie komponenty stali menej ako 10 litrov? Ferrari v cene Fabie a pod?
Hlavne som to sem hodil s porovnanim CZ tiez tu vyskakuju nasi kolegovia ked GK stoji nad 20 000 SK alebo CZ a v CZ sa maju lepsie nebojsa poznam to mam rodinu v Prahe.Keby u nas boli aj ceny 20 000 SK aj viac len by to chcelo primerane platy a k tomu su nedostupne tie karty tak vlastne neviem naco su prezentovane v internetovych obchodoch ked je tam napisane "objednane termin nepotvrdeny" alebo "Sklad: -"
RDK píše:Hlavne som to sem hodil s porovnanim CZ tiez tu vyskakuju nasi kolegovia ked GK stoji nad 20 000 SK alebo CZ a v CZ sa maju lepsie nebojsa poznam to mam rodinu v Prahe.Keby u nas boli aj ceny 20 000 SK aj viac len by to chcelo primerane platy a k tomu su nedostupne tie karty tak vlastne neviem naco su prezentovane v internetovych obchodoch ked je tam napisane "objednane termin nepotvrdeny" alebo "Sklad: -"
myslis ty nedostupny GTX verze?jinak obecne s eshopama je to spatny, naschval tam davaj karty za super ceny ale totalne nedostupny proste marketing
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .) Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
RDK píše:Hlavne som to sem hodil s porovnanim CZ tiez tu vyskakuju nasi kolegovia ked GK stoji nad 20 000 SK alebo CZ a v CZ sa maju lepsie nebojsa poznam to mam rodinu v Prahe.Keby u nas boli aj ceny 20 000 SK aj viac len by to chcelo primerane platy a k tomu su nedostupne tie karty tak vlastne neviem naco su prezentovane v internetovych obchodoch ked je tam napisane "objednane termin nepotvrdeny" alebo "Sklad: -"
myslis ty nedostupny GTX verze?jinak obecne s eshopama je to spatny, naschval tam davaj karty za super ceny ale totalne nedostupny proste marketing
Nemyslel som len GTX ale aj ATI ziadna tu neni dostupna okrem rady 1300 a to je shit a este su tu dve X1600PRO a X1800XT ale nie Platinum a rozhodne viac sa oplati Platinum ako obycajna a Platinum je len drahsia o 500 SK.
Digitaldoom píše:výkoných karet a komponent není nikdy dost ... takže ať vydávaj spíš je vydávaj pomalu ;)
BTW: VO ceny jsou sice pěkné ale když nemůžete ve vO nakupovat tak jsou vám k ...
Jak si psal před tim že čekáš na X1900...nebudeš mít lepší když koupíš X1800 která zlevní řetězovou reakcí příchodem X1900? Přeci jen si myslim že zas o tolik X1900 výkonější nebude...zas to jsou marketingový řeči...čekám něco jako R9700Pro a R9800Pro - lepší RAM optimalizovaný jádro na víc v MHz a do vínku dali pár novejch drobností.
Myslim si to stejny, narust vykonu X1900 vs X1800 se projevi v 3dmarcich, ale ve starsich hrach skoro vubec, a v novych asi narust bude ale kolik je novych her, podporujici shadery 2.0? skoro zadne. A az bude dostatek novych her, bude zase nova grafika... atd, furt dokola.
OBR píše:Myslim si to stejny, narust vykonu X1900 vs X1800 se projevi v 3dmarcich
3DMark 05 je vertex shader test (PS jsou na druhým místě) a 3DMark 03 je stencil test.
OBR píše:kolik je novych her, podporujici shadery 2.0? skoro zadne.
Nespletl si se trošku? Krom Dooma 3 a UT2004 se PS2.0 používá prakticky ve všech hrách.
Já osobně si myslím, že pokud bude nárůst v současných hrách kolem 50%, bude to víc než dostačující a až za dva tři měsíce začnou vycházet novější a náročnější hry, bude rozdíl dost citelný.
Jinak údajné výsledky FEAR 1600*1200 AA4x/ AF 16x:
7800GTX512 FPS: 36
X1900XTX FPS: 49