x800gto2 vs 6800gs

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

staci objektivne si projet vice testu a ne jen jeden , idealni jsou testy , kde je treba 10 her a 3 marky , proste projet si co nejvic , pak si sepsat od kazdyho testu fps a celkove si urcite vykonostni rozdil a uvidis sam , ze je to stejny...
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

StrikerCZ píše:No-X: A ty bys me doporucil co? GTO, GTO2 nebo GS (asi Leadtek co?)?
Myslím, že tu už všechno bylo řečeno. Můj osobní názor ale zrovna populární nebude, protože já si upgradem grafiky počkám na X1700; ty dva-tři měsíce to dotluču na R9500 :)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

sh píše:staci objektivne si projet vice testu a ne jen jeden , idealni jsou testy , kde je treba 10 her a 3 marky , proste projet si co nejvic , pak si sepsat od kazdyho testu fps a celkove si urcite vykonostni rozdil a uvidis sam , ze je to stejny...
já wim ale jestli by se dalo vzit jako obektivni porovnani Mark03,05??....a nedivat se na hry ktery jsou delany pro nvidiu
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Highlander píše:
sh píše:staci objektivne si projet vice testu a ne jen jeden , idealni jsou testy , kde je treba 10 her a 3 marky , proste projet si co nejvic , pak si sepsat od kazdyho testu fps a celkove si urcite vykonostni rozdil a uvidis sam , ze je to stejny...
já wim ale jestli by se dalo vzit jako obektivni porovnani Mark03,05??....a nedivat se na hry ktery jsou delany pro nvidiu
imho dost problem je , ze marky jsou taky delany pro jednotlivy znacky , vsak si vzpomente na mark 00 a 01 pro NV , je to naprosto stejne a totalne na prd , markum nemuzes verit , idealni to je jak rikam ja , jinak to nezjistis :wink: hlavne se v posledni dobe mnozi testy na starych driverech a tim zamerne oblbovani populace , tj i prima zaujatost serveru
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

sh: z 3D Marků se dají dělat závěry, ale není to tak snadný, jak si většina myslí. 3DM2003 používá ve dvou testech stencil shadows (to je vhodný pro grafický karty nVidie GF-FX a novější) a také pixel shader 1.4, což je vhodné pro DX8.1 Radeony. 3DM2005 používá především PS2.0 (vhodné pro Radeony 9700+ a je celkem závislý na výkonu vertex shaderů (vhodné pro Radeony X800, X1800). Takže... stačí jeden starý trik - sečíst si skóre z 3DMarku 03 a 05 a použít ho pro srovnání. Když takhle srovnáš několik karet, bude jejich výsledné pořadí prakticky stejné, jako kdybys je srovával podle průměrných výsledků třeba z dvaceti aktuálních her :wink:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

2 nox: zajimava informace :) , jinak jak je na tom nastaveni PS a VS vs hrubej vykon?neni to treba zaujaty na hrubej vykon , zatimco novy atiny jsou spis na PS a VS?snad vis jak to myslim :)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Asi takhle...jestli nekdo argumentuje tim ze 6800 ma podporu PS 3.0 a GTO nema tak si vzpomente na Riddicka+PS 3.0 jak 6800U padla nadrzku a nebylo to vubec hratelny..10-15fps..za 6,5 bych volil GTO2(furt tech ogl her je malo)..mozna casem slezou ceny x1600xt..kolem 4,5-5 by to byl moc dobra volba....Furt to cekani to me jednou zabije....uz mam skoro objednanou x1800xl..a najdou je tady x1900..a mam zase dilema :-)
Mac...
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

To bylo tim ze tam byli soft shadows ne? na 2+ bezel dobre.. :)
alespon myslim..
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Jo koukam na to..stencil shadows..ja uz to dal nesledoval..je to starej test..
http://www.firingsquad.com/hardware/chr ... /page6.asp
Mac...
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

jj ja uz si to taky moc nepamatoval..ale trefil sem se:)
kazdopadne merid ma pravdu ze hodne her je pro NV a to se pak srovnavat neda.. :cry:
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Jackiii píše:jj ja uz si to taky moc nepamatoval..ale trefil sem se:)
kazdopadne merid ma pravdu ze hodne her je pro NV a to se pak srovnavat neda.. :cry:
Ono to není tak katastrofický, pár her z toho obrovskýho množství sice na nVidiích běhá líp (COD1, Riddick...), ale mě osobně připadá, že nVidia spíš zasponzoruje u těch her, který by jinak běhaly na ATi výrazně líp (a i přesto dost z nich na ATinách ve výsledku líp běhá) - dám pár příkladů:

Colin McRae Rally
Command & Conquer (Generals, Zero hour)
FarCry
PainKiller, PainKiller BOOH
NFS (různé verze)
Serious Sam II
SplinterCell
FEAR
Tomb Raider: The Angel of Darkness
Unreal 2

atd.
StrikerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StrikerCZ »

No me moc nezajima jestli je to objektivni ale spis to jak to v jednotlivych aplikacich jede, a jestli nVidia zaplatila aby se hra prizpusobila na jeji grafiky tak je to ciste jeji vyhoda. Nezalezi co mam v Marku ale spis to jak to jede v praxi ne? Ale i pres sem si radsi objednal GTO2 z Alzasoftu, tak doufam ze sem nevybral spatne...
Zdroj: Enermax Liberty 400W MB: DFI LanParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon 64 3200+ Venice + zatim BOX Grafika: Sapphire ATI Radeon X800 GTO2 + zatim BOX RAM: A-DATA Vitesta 500Mhz (Kit 2x512Mb)

Mys: RAZER Diamondback PLASMA + STEELPAD QCK
Freaky
Nováček
Nováček

:-)

Příspěvek od Freaky »

Tak jsem si dnes v Alzasoftu poridil GTO2 a hnedle po instalaci uz to hlasilo 16pipelines a 3Dmark05 byl 5100bodu s AMD3200+.
A tak jsem nevahal a zkusil pomoci Atitool overclock a pameti az 621MHz a jadro pres 540MHz. Ale pro dlouhodobou zivotnost jsem to radsi nechal na GPU540MHz/RAM600MHz (coz je trochu lepsi nez RX850XT PE) a 3Dmark05 hnedle pres 6400bodu.
Jako dalsi plus u tehle karty je 2x DVI a VIVO (video in/video out).
Proste za ty prachy COOL
Hector64
Nováček
Nováček

Re: :-)

Příspěvek od Hector64 »

Freaky píše:Tak jsem si dnes v Alzasoftu poridil GTO2 a hnedle po instalaci uz to hlasilo 16pipelines a 3Dmark05 byl 5100bodu s AMD3200+.
A tak jsem nevahal a zkusil pomoci Atitool overclock a pameti az 621MHz a jadro pres 540MHz. Ale pro dlouhodobou zivotnost jsem to radsi nechal na GPU540MHz/RAM600MHz (coz je trochu lepsi nez RX850XT PE) a 3Dmark05 hnedle pres 6400bodu.
Jako dalsi plus u tehle karty je 2x DVI a VIVO (video in/video out).
Proste za ty prachy COOL
nainstaluj catalysty 5.12 a budeš mít při 540/600 6532bodů jako já :-)
Freaky
Nováček
Nováček

hmmm

Příspěvek od Freaky »

no ja mam Catalyst 5.13 ...
takze to mam snizit na 5.12 ???! :?

A neni to jen "vytuningovanej" 3Dmark (jak uz to bylo v minulosti nekolikrat?
Taky bych rekl, ze snad novejsi Catalysty snad nedelaji od zacactku a tak featury ze starsich by mely byt i v novejsich.... nebo ne? :wink:
Hector64
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hector64 »

sorry ani jsem nevěděl že 5.13 je,tak jsem ho nainstaloval a hodilo to 6539b ty rozdíly u nás dělá zřejmě procesor,mám A64 3800+
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“