HDD Samsung S-ATA I - problém s formátováním

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
BERTIK
Začátečník
Začátečník

HDD Samsung S-ATA I - problém s formátováním

Příspěvek od BERTIK »

Všem do nového roku mnoho :) na tváři!
Problém je takový - z ničeho nic se mi přestal detekovat HDD Samsung 80 Gb v položce Tento počítač. V programu HDD Tune se onen hardisk sice zobrazil, ve správcí úloh-správě disků se hdd také zobrazil, ale jako celistvý, bez oddílů a oddíl byl třeba z nova vytvořit. Vytvoření nového-ych oddílů nebyl problém, ale ten nastal při formátování, nejde naformátovat zhola nic, jakkoliv velký oddíl prostě zformátovat nejde, ať už je to 10 nebo 80 GB. To, že jsem přišel o data to pominu, ale mám přijít i o HDD?! :sad: . Měli jste někdo podobný problém? Za každou cennou radu díky
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

odesel do nebe nebo mozna do pekla :oops:

co ukazuje SMART?
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Cago.http://samsung.com/support/productsuppo ... index.aspx - na tomto odkazu by sis mnel stahnout program na kontrolu disku.Bohuzel nevim co mas za model disku.Tak se koukni a vyber si z nabidky a stahni si programek na kontrolu HDD
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
BERTIK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BERTIK »

:D :D už to šlape, HDD zachráněn! Jak, kým, proč, co se stalo, nevím.
Mám ale tucha, že to má spojitost se S-Ata řadičem. Přehodil jsem na desce pořadí zapojení HDD a už to jelo. Proč jsem přišel o data, to nevím. Test nehlásí žádné chyby, vše je v pořádku. Asi nějaký počítačový skřet :twisted: nebo bůhví co. Píšu si do deníčku ad Akta x a dííííkes za rady :wink:
Gigabyte P35C-DS3R + Thermalright pasiv ,Intel Core 2 Duo E8200 2.66 - 3,5Ghz,1.3V + COOLer Master GeminII ,socket 775, VGA HIS EXCALIBUR TX HD 3850 512 MB, 4 Gb DDR2 Patriot 800 Mhz ,Latency 5,5,5,12 2xSATA II Raid 0 WD,SB X-Fi XtremeGamer, 500 W KME, 3DMark06 - 11 045 marks no VGA OC, OS WIN XP
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“