Moje LG4163 se v Neru tváří, jakby vypalovala 4 popř 8 rychlostně, vždy ale rychlost odpovídá 2x(35 minut na DVD) a zátěž CPU je kolem 60-100%, na PC(AMD2800+,1GRAM,2xBarracuda) se nedá dělat. Otestováno s médii imation a gigamaster, i na RW. Připojená je samostatě 80žilovým kabelem do integrovaného řadiče desky MSI KT4V - 6712, nakonfigurovaná jako Master. Kromě jednoho člověka, který se zde ozýval s podobným problémem, ale vyznělo to jako problém s médii jsem na obdobný problém a jeho řešení nenarazil. Zná někdo řešení? Thx.
-----------------------------------------------------------------------------------
Update: Ano, asi to bude režimem řadiče. Nakonfigurované bylo UDMA ale byl PIO. Přeinstaloval jsem VIA IDE driver, nyní už jest na kanále detekováno uDMA2. Ještě otestuju rychlost vypalování. Díky pánové za re, bylo to k věci. Tu fintu s registrem taky zkusím.
-----------------------------------------------------------------------------------
Update:S VIA IDE driverem funguje pouze vypalování RW disků, +-R vede k totálnímu záseku Nera a posléze celého stroje. Někde jinde radí v tomto případě odebrat VIA drivery
Update: Problem byl PIO ale byla chyba nasazovat IDE drivery. Pomohlo udělat z vypalovačky Slave!!!.
Estevez