Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)
Moderátor: Eddward
- Neller
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
DOTAZ/UPOZORNENI: ASUS P4C800 DELUXE+ BIOS 1019 nastavoval spatnou voltaz....v BIOSE jsem mel 1,525V, ale CPU-Z me ukazovalo +-1,65V (jestli tedy mate nekdo taky tento posledni oficialni BIOS, tak se na to prosim podivejde a dejte vedet).
ps: po naflashovani posledniho BETA BIOSu je voltaz uz opet v poradku a CPU-Z ukazuje +-stejnou hodnotu voltaze jaka je nastavena v BIOSu.
ps: po naflashovani posledniho BETA BIOSu je voltaz uz opet v poradku a CPU-Z ukazuje +-stejnou hodnotu voltaze jaka je nastavena v BIOSu.
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
- ondra-banov
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
DDR500
Zdar,
jak mám rozchodit paměti aby mi šly víš než 400? Mám Kingmaxy DDR500. Když nastavím auto a přetaktuju procák tak na 3,3GHz z 3,2 tak paměti jedou jen na 266 - tak to nastavuju na tvrdo na 400. Jak se teda mám dostat víš? Jinak mám presccot 3,2 ram DDR 500, deska
Asus P4C-800E
díky za rady...
jak mám rozchodit paměti aby mi šly víš než 400? Mám Kingmaxy DDR500. Když nastavím auto a přetaktuju procák tak na 3,3GHz z 3,2 tak paměti jedou jen na 266 - tak to nastavuju na tvrdo na 400. Jak se teda mám dostat víš? Jinak mám presccot 3,2 ram DDR 500, deska
Asus P4C-800E
díky za rady...
- Albi
- Středně pokročilý
Ti kdo maji posledni BETA BIOS, jaky je tam rozdil o proti 1019 krome te voltaze? A jak je na tom stabilita a podobne? Nedela ta BETA nejaky problem?
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
- Fredy
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- misokgb
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
i875P ma podporu ECC ramiek na rozdiel od 865, pridany FireWire radic do mostika ak sa nepletiem.Lukfi píše:No a když PAT jde zapnout i na i865PE? ASUS to nìjak vymakal že to jde... jakej je pak rozdíl? Neni i875P "o trochu výkonnìjší" právì kvùli PAT?Neller píše: odpoved najdes na webu Intelu. Jinak podle testu je i875 o trosicku vzkonejsi nez i865/i865PE jinej rozdil v tom mozna ani neni. Jediny co si jeste vypominam, tak na i865 nesla nastavovat funkce PAT a na i875 jde zapinat i vypinat.
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Podpora ECC? Tim si nejsem úplně jistej. A řešíme tady northbridge, takže FireWire s tim nemá nic společnýho...misokgb píše:i875P ma podporu ECC ramiek na rozdiel od 865, pridany FireWire radic do mostika ak sa nepletiem.
//edit: Tak už to vidim... je to fakt ta podora ECC. Tak díky, konečně se ta záhada rozetla
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- misokgb
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- sarin
- Nováček
-
Sem se dival ze jeden uzivatel resil stejny problem jak ja, kdyz vytahnu PC ze site tak po zapnuti to zustane viset a po nekolika restartech to napise overclocking failed..... stiskni F1...... . Hm rada nahrej novy bios je super hlavne kdyz jsem jich zkousel nekolik. Ono stacoi skocit pres F1 do biosu hned vyskocit a pak to slape dokud nevytahnu PC ze site. Nema nekdo lepsi radu. Deska je P4C800 Dlx, P-M 1,7+479redukce , 2x512Mb Corsair , a dalsi nepodstatne veci.
- misokgb
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
sarin píše:Sem se dival ze jeden uzivatel resil stejny problem jak ja, kdyz vytahnu PC ze site tak po zapnuti to zustane viset a po nekolika restartech to napise overclocking failed..... stiskni F1...... . Hm rada nahrej novy bios je super hlavne kdyz jsem jich zkousel nekolik. Ono stacoi skocit pres F1 do biosu hned vyskocit a pak to slape dokud nevytahnu PC ze site. Nema nekdo lepsi radu. Deska je P4C800 Dlx, P-M 1,7+479redukce , 2x512Mb Corsair , a dalsi nepodstatne veci.
Inu jak vidim dosku mas ako ja P4C800 DLX - ta NIE JE oficialne podporovana. No ja som neskusal vytiahnut zo zasuvky... Robi Ti to aj ked netaktujes? T.j. na defaulte? No ja to schvalne skusim...
- EGRES
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mně něco podobnýho dělalo když jsem se pokusil snížit takt CPU na původních 2,4GHz. Pomohlo zmáčknout F2, najet do Win, reset, pak teprve poladit BIOS a pohoda.sarin píše:Sem se dival ze jeden uzivatel resil stejny problem jak ja, kdyz vytahnu PC ze site tak po zapnuti to zustane viset a po nekolika restartech to napise overclocking failed..... stiskni F1...... . Hm rada nahrej novy bios je super hlavne kdyz jsem jich zkousel nekolik. Ono stacoi skocit pres F1 do biosu hned vyskocit a pak to slape dokud nevytahnu PC ze site. Nema nekdo lepsi radu. Deska je P4C800 Dlx, P-M 1,7+479redukce , 2x512Mb Corsair , a dalsi nepodstatne veci.
- Neller
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
ta tva P4C800 Deluxe je to jaka revize? ja mel 1.00 (proste hned ta prvni) a taky me takhle blbla a byli s ni problemy, ted mam rev. 1.03 a uz to vypada dobre a zadny problem jsem zatim nemel.sarin píše:Sem se dival ze jeden uzivatel resil stejny problem jak ja, kdyz vytahnu PC ze site tak po zapnuti to zustane viset a po nekolika restartech to napise overclocking failed..... stiskni F1...... . Hm rada nahrej novy bios je super hlavne kdyz jsem jich zkousel nekolik. Ono stacoi skocit pres F1 do biosu hned vyskocit a pak to slape dokud nevytahnu PC ze site. Nema nekdo lepsi radu. Deska je P4C800 Dlx, P-M 1,7+479redukce , 2x512Mb Corsair , a dalsi nepodstatne veci.
\\PC a všechny znalosti HW šly bokem. Nyní prodávám koupelny.//
- misokgb
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- sarin
- Nováček
-
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
P4P800-E Deluxe PAT má a jeho zapnutí je na výkonu znát:Lukfi píše:No a když PAT jde zapnout i na i865PE? ASUS to nějak vymakal že to jde... jakej je pak rozdíl? Neni i875P "o trochu výkonnější" právě kvůli PAT?
http://www.digital-daily.com/motherboar ... ndex06.htm
Jinak nevíte proč mi Memtest86 1.65 píše, že jedu na frekvenci pamětí 199Mhz a ne 200Mhz? V nastavení biosu mám default, auto.
- Neller
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- ka-spel
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Extraboy
- Začátečník
Ai Booster pre ASUS CHYBA !
Mám problém s programom Ai Booster pre ASUS dosky. Mám dosku P4P800-E Deluxe. Ked nainštalujem program Ai Booster a spustím ho vypisuje mi to hlášku " Exception EConvertError in module AOverClk.dll at 00043654" a " Access violation at address 0041171 ir module ÓverClk.exe" čo s tým ?? Vopred veľmi pekne dakujem.
- Lukfi
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ai Booster pre ASUS CHYBA !
Jo to mi dělá taky. Takže pokud to někdo víte, připojuji se k prosbě o pomoc!Extraboy píše:Mám problém s programom Ai Booster pre ASUS dosky. Mám dosku P4P800-E Deluxe. Ked nainštalujem program Ai Booster a spustím ho vypisuje mi to hlášku " Exception EConvertError in module AOverClk.dll at 00043654" a " Access violation at address 0041171 ir module ÓverClk.exe" čo s tým ?? Vopred veľmi pekne dakujem.
- Extraboy
- Začátečník
Už mi to ide v pohode stačí zmeniť , na . v miestnom jazykovom nastavení ! Ale mám zase iný problém včerá mi išiel ten program v pohde taktovať.... ale dnes ked zmením čo i len 1 Mhz zamrzne celá mašina ! čo s tým ? Podotíkam včerá to išlo úplne v pohode z 2600 Mhz na 2900 Mhz ! a teraz ani po 1 Mhz ! ? dík za odpovede !