Deinterlacing v ovladacich
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Radimk
- Nováček

-
Deinterlacing v ovladacich
V Catalystech se da nastavit deinterlace pro video. Nevim ale, pro jaky druh videa to je urceno (mpeg, wmv...). Co jsem zatim zkousel, tak bez uspechu. Dik za odpoved.
- no-X
- Středně pokročilý

Re: Deinterlacing v ovladacich
To je pro DVD, SVCD a podobné interlaced formáty. Nechápu ale, jaký "úspěch" jsi čekal u mpeg nebo WMV, které jsou obvykl progresivníRadimk píše:V Catalystech se da nastavit deinterlace pro video. Nevim ale, pro jaky druh videa to je urceno (mpeg, wmv...). Co jsem zatim zkousel, tak bez uspechu. Dik za odpoved.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Radimk
- Nováček

-
- no-X
- Středně pokročilý

Prvořadě potřebuješ dekodér s podporou DXVA nebo alespoň takový, který přímo podporuje ATi. Tzn. Buď ATi MMC DVD player, CyberLink PowerDVD, nebo InterVideo WinDVD, nebo stačí ATi DVD dekodér s libovolným přehrávačem (klidně i MediaPlayer) a funguje to taky. Spousta dalších DVD přehrávačů to taky podporuje; jenom je třeba nepoužívat zastaralý DVD dekodéry, který nepodporujou HW akceleraci, případně DXVA, protože ty si obvykle použijou svůj vlastní deinterlacing a výsledek stojí za houby (totéž platí pro většinu MPEG2 dekodérů z codec-packů).
- Radimk
- Nováček

-
No ja to prave zkousel s codecy Cyberlink a nVidia (ten primo ukazuje, ze jede v DXVA) a nejak se nezda, ze by deinterlacing pracoval. Zkousel jsem i prepinat overlay a VMR-ka. Pri pouziti Cyberlinku a zapnute HW akceleraci je znat, ze HW funguje (obraz je opravdu kvalitnejsi), ale pokud prepinam v ovladacich typ deinterlacingu, tak neni znat zadna zmena (zvlaste, pokud dam weave). Tak uz fakt nevim.
- no-X
- Středně pokročilý

Jo takhle to myslíš. Nevím, proč tohle nefunguje, ale myslím si, že je to tím, že výběr deinteralcing režimu současné dekodéry nepodporují, případně že jde o bug(?) v driverech a vždy se použije nejkvalitnější možný režim (tzn. multi-vector adaptive, případně motion-adaptive). Rozhodně to ale neznamená, že ti nefunguje deinterlacing