Jak bootovat ze SATa po instalaci IDE řadiče

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
karlic
Nováček
Nováček

Jak bootovat ze SATa po instalaci IDE řadiče

Příspěvek od karlic »

Mám desku MSI K7N2 Delta, která má v sobě RAID řadič Promise, který umožňuje vytvářet kombinace SATA a PATA. V BIOSu je jen při pořadí bootování volba SCSI, která v normální situaci bez externího řadiče způsobí bootování ze SATA.
Pokud ovšem přidám externí řadič ať HighPoint či Promise, tak ta volba SCSI v BIOsu způsobí bootování z této extra karty.
Lze nějak docílit toho, abych bootoval nějak ze SATA?

Díky moc, už jsem bezradný :(
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak bootovat ze SATa po instalaci IDE řadiče

Příspěvek od N@$ty »

karlic píše:Mám desku MSI K7N2 Delta, která má v sobě RAID řadič Promise, který umožňuje vytvářet kombinace SATA a PATA. V BIOSu je jen při pořadí bootování volba SCSI, která v normální situaci bez externího řadiče způsobí bootování ze SATA.
Pokud ovšem přidám externí řadič ať HighPoint či Promise, tak ta volba SCSI v BIOsu způsobí bootování z této extra karty.

Na mi ASUSce mam takovej pocit, ze je tato volba pod moznosti RAID. Ale nevim jestli to bude fungovat na tvy desce. Jinak to ze ti to bootovalo i kdyz si mel nastaveno SCSI mohlo byttim, ze se tam taky da povolit volba ze kdyz nenajde system, tak postupne projizdi vsechna mozna zarizeni a kde najde system, tak z toho nabootuje :) (aspon si myslim ze to tak funguje).

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

N@$ty píše:
karlic píše:Mám desku MSI K7N2 Delta, která má v sobě RAID řadič Promise, který umožňuje vytvářet kombinace SATA a PATA. V BIOSu je jen při pořadí bootování volba SCSI, která v normální situaci bez externího řadiče způsobí bootování ze SATA.

Na mi ASUSce mam takovej pocit, ze je tato volba pod moznosti RAID. Ale nevim jestli to bude fungovat na tvy desce. Jinak to ze ti to bootovalo i kdyz si mel nastaveno SCSI mohlo byttim, ze se tam taky da povolit volba ze kdyz nenajde system, tak postupne projizdi vsechna mozna zarizeni a kde najde system, tak z toho nabootuje :) (aspon si myslim ze to tak funguje).
Nene ASUS ma jako SATA=SCSI. Po update biosu se tyto polozky oddelily :) Pokud mas teda stejnou desku jako ja. U MSI nevim,ale mohlo by to byt podobne. Zkus update biosu a uvidis.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Mike.Ace píše:
N@$ty píše: Na mi ASUSce mam takovej pocit, ze je tato volba pod moznosti RAID. Ale nevim jestli to bude fungovat na tvy desce. Jinak to ze ti to bootovalo i kdyz si mel nastaveno SCSI mohlo byttim, ze se tam taky da povolit volba ze kdyz nenajde system, tak postupne projizdi vsechna mozna zarizeni a kde najde system, tak z toho nabootuje :) (aspon si myslim ze to tak funguje).
Nene ASUS ma jako SATA=SCSI. Po update biosu se tyto polozky oddelily :) Pokud mas teda stejnou desku jako ja. U MSI nevim,ale mohlo by to byt podobne. Zkus update biosu a uvidis.
Hmmm tak RAID to bylop na jine desca. Ja mam ATA, tak to nevim, ale na nejakym kompu co sem prodaval, to takhle bylo a ja myslel ze to byla ASUSka, tak asi ne.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“