SAŤÁK dělá problémy

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
laajosh
Nováček
Nováček

SAŤÁK dělá problémy

Příspěvek od laajosh »

čaute všichni!Udělal jsem si radost a koupil jsem si SATA II WD CaviarSE 2500KS 16MB.
Mám MB Jetway Alioth PE s chipsetem Intel 845 řadičem Promise SATA 150TX2plus.Windows Prof SP1.Disk se mi objevil ve správci disků,tak jsem vytvořil oddíly,ale formátování NTFS se rozjelo strašně pomalu.30GB - 1% 10 min.
.PAk jsem to zkoušel při nabootování z inst.CD Windows,ale taky jelo tak pomalu.Nakonec Partition magic 8 mi vytvořil 2 logické jednotky a u třetí se kousnul.Následně potom se disk strašně dlouho načítal.Start Win 20 min.
Nakonec jsem pomocí PM8 znovu vytvořil 1 logickou a 2 primární jednotky.
Pak už to fungovalo,ale po logu Windows čekám tak 2 minuty než se mi objeví vítejte!Kopírováni na tento SATA disk jelo asi 22-29MByte/s,adresář 40GB s puštěným Winampem..ALe když chci otevřít tento adresář,tak se mi objeví hodiny a čekám tak minutu,než se otevře.Potom další podadresáře se otvírají rychle.
Asi zkusím novější ovladače promise,jinak nevím.
jo a je jumpnuty na SATA 150
jumich
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jumich »

Mam to iste a ide mi to super. Tak isto na sata 150. Skus new ovladace. Sice dosku mam Gigabyte GA-7VT600 - 1394
laajosh
Nováček
Nováček

Příspěvek od laajosh »

vypadá to spíš na reklamaci,nelze sformátovat pomalu,při kopírování se seká
a nejde na něj ani nainstalovat systém.Na jiném relativně novém PC stejný výsledek a mám pocit,že na jednom místě byl strašně horký,ale jinak celkově teplota v pohodě.no,uvidíme
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“