Nevíte v čem je problém, když bootuju z CD a píše mi to "error in opening flashrom.rom"?
Na cd-čku mám vypálené iso CDFLASHE (abych mohl z cd bootovat - tady problém nebude), program flashrom (3 soubory - flashrom.exe, flashrom.rom, flashrom.chg) a bios grafiky, kterou chci flashovat (tady problém taky nebude).
Co je teda špatně?
Napíšu normálně příkaz "flashrom -p 0 názevbiosu.bin" a píše mi to onu hlášku "error in opening flashrom.rom"
error při flashi
Moderátor: Eddward
- Fak-Ju
- Nováček
-
- Karlos.s
- Mírně pokročilý
No když to píše, "chyba při otevírání flashrom.rom" , tak to typuju, že tam ten soubor není nebo je poškozený.
Typuju 4 možnosti:
1. podívej se, jestli ty tři soubory tam opravdu máš a jestli je máš v jednom adresáři, pokud máš flashrom.exe v kořenovém adresáři disku ( třeba d:\ ) a flashrom.rom třeba v d:\flashrom tak se nediv.
2. zkust ten image vypálit znova, není to moc pravděpodobné, ale může být poškozené médium nebo byla chyba při vypalování.
3. poškodil se image při stahování, stáhni ho znovu
4. image je vadný sám o sobě, stáhní jiný a od jinud
Nic jiného mě momentálně nenapadá, vyzkoušej to v tomhle pořadí
Typuju 4 možnosti:
1. podívej se, jestli ty tři soubory tam opravdu máš a jestli je máš v jednom adresáři, pokud máš flashrom.exe v kořenovém adresáři disku ( třeba d:\ ) a flashrom.rom třeba v d:\flashrom tak se nediv.
2. zkust ten image vypálit znova, není to moc pravděpodobné, ale může být poškozené médium nebo byla chyba při vypalování.
3. poškodil se image při stahování, stáhni ho znovu
4. image je vadný sám o sobě, stáhní jiný a od jinud
Nic jiného mě momentálně nenapadá, vyzkoušej to v tomhle pořadí
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2