zvuková karta na nahrávání

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zvuková karta na nahrávání

Příspěvek od kadas152 »

Zdravim potřeboval bych poradit se zvukovou kartou na nahrávání hudby do počítače a následné zpracování
podmínkou sou minimálně 2 vstupy ale nejpohodlnjší by byl dvojnásobek
přemejšlel sem o Creative Labs X-Fi Elite Pro ale příde mi že X-Ram jí zbytečně prodražuje jelikož na počítač bude pro kapelu a ne pro hráče počítačovejch her
kadas152
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

pls nikdo nic nevíto to tady nikdo nedělá se zvukem na trochu vyšší úrovni?
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

kolik chces investovat?
.
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

Holda29 píše:kolik chces investovat?
no přemejšlel sem o X-Fi Elite Pro a ta stojí asi 9k takže tak do 10 000, - kč popřípadě o trošku víc kdyby to mělo cenu
bruggi
Nováček
Nováček

Příspěvek od bruggi »

emu 1212m by se ti nelibila?!
thomasc
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thomasc »

kadas152 píše:
Holda29 píše:kolik chces investovat?
no přemejšlel sem o X-Fi Elite Pro a ta stojí asi 9k takže tak do 10 000, - kč popřípadě o trošku víc kdyby to mělo cenu
máš 10000,- a chceš kupovat X-fi??? mrkni se radši po kartách M-audio, nebo EMU, tam myslim najdeš to co hledáš...a pokud to myslíš trochu vážně, pročti si ezone.techno.cz
WORKSTATION Intel C2Q Q6600@3200MHz, ASUS P5E, 2x 1024MB DDR2 PC1066, Sapphire ATI HD 2600XT, Seagate Barracuda ST3250410AS - 250GB + WD5000AAKS - 500GB SATA II, 500W Fortron BSII, LG GSA4160B...

NTB Thinkpad X61 Tablet, 12" Touchscreen 1024*768, C2D L7500 1,6GHz, 2GB DDR2, 160GB HDD, Intel X3100, Intel Wifi, BT...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

bruggi píše:emu 1212m by se ti nelibila?!
Malý. Sice kvalitní, ale jenom dva analogy ven a dva dovnitř. Sice se dá využít ADAT, ale to už jsou zase prachy navíc.

Já bych když už vzal M-Audio Delta 1010. Sice stojí malinko víc (cca 12 000), ale je to 8/8, 24/96, externí převodníky (důležitá věc, ono se to nezdá). Za tu cenu výborná multitrack karta...

http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,77
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

hm ta Delta 1010 vypadá supr to je ono
navhrhnu to ostatni ale myslim že by to šlo nemáte na to někdo nějakou recenzi aby sem měl co ukázat?
hm to emu má málo vstupů 2 jsou doopravdy naprostý minimum a muselo by se nahrávat na dvakrát a to si raději připlatíme
jo a eště nemáte nějakej tip na dobrej soft na zpracování nemělo by to stát desetitisíce ale něco za něj zaplatit ochotný jsme potřeboval bych aby měl ekvalizér na každej vstup atd.
dík všem kadas152
// co řikáte na Delta 1010LT ?)
a myslim že by mi mohla stačit 6 vstupů mi stačí
Naposledy upravil(a) kadas152 dne pát 6. led 2006, 17:49, celkem upraveno 2 x.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Dej mi chvíli, nějakou recenzi ti zkusím vyhrabat. :)

1010LT stojí sice půlku, ale za prvé má veškeré analogové obvody na kartě, což ti rozhodně zvedna práh šumu při nahrávání (u některých PC zdrojů dosti výrazně) a za druhé připojení konektorů stylem "chobotnička" by tě za chvíli začalo štvát, nehledě na to, že samotná ta chobotnička (a to tam jsou dvě) je celkem dosti zranitelná a při častějším přepojování bys jí mohl poškodit. Chobotnička vyhoví, když z toho jdou dráty třeba čtyři, nebo šest, ale ne tolik. Toť můj názor.

Co se týče softu, tak se zvukovkou od M-Audia máš ultimátní možnost si k ní pořídit ProTools M-Powered, což je speciální edice známých ProTools od Digidesignu (teda dneska vlastně už Avidu) a profesionální audio workstation je na světě.
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

TomV píše:Dej mi chvíli, nějakou recenzi ti zkusím vyhrabat. :)

1010LT stojí sice půlku, ale za prvé má veškeré analogové obvody na kartě, což ti rozhodně zvedna práh šumu při nahrávání (u některých PC zdrojů dosti výrazně) a za druhé připojení konektorů stylem "chobotnička" by tě za chvíli začalo štvát, nehledě na to, že samotná ta chobotnička (a to tam jsou dvě) je celkem dosti zranitelná a při častějším přepojování bys jí mohl poškodit. Chobotnička vyhoví, když z toho jdou dráty třeba čtyři, nebo šest, ale ne tolik. Toť můj názor.

Co se týče softu, tak se zvukovkou od M-Audia máš ultimátní možnost si k ní pořídit ProTools M-Powered, což je speciální edice známých ProTools od Digidesignu (teda dneska vlastně už Avidu) a profesionální audio workstation je na světě.
ok pls. jestli by jsi našel nějakou tu recenzi já sem se do teď o zvuk a jeho zpracování na takovýhle úrovni moc nezajímal tak pořádně nevim kde hledat a taky problém je že většina těch lidí který to budou posuzovat nejsou s aj kamarádi takže je to potřeba česky a google mi nic nenašel zkusim to eště jednou
jinak jestli koupíme tu 1010LT nebo 1010 to neni až tak na mě já mám jen sehnat přehled o technice a softwaru a po shválení to pořídit já to neplatim takže konečnej výběr neni na mě
//sem slepej na 1010LT už mám ale na 1010 nikde nic :(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ty jo, teď jsem se tam dočetl, že 1010 LT je nesymetrická. Hele, pokud to myslíte s nahráváním aspoň trochu vážně tak by to chtělo aspoň ty vstupy symetrický. Tady je ještě jedna relativně levná alternativa, ale 1010 je z nich pořád nejlepší. Akorát českou recenzi na ní jsem taky zatím nevyhrabal... :( Chtěl bych ti ušetřit problémy, které dobře znám, že koupíš něco teď za dobrý peníze a za rok zjistíš, že potřebuješ připojit ještě tohleto a támhleto a budeš nadávat, žes tenkrát nevzal to dražší, kam by se ti to vešlo... Ikdyž peníze jsou vždycky problém...
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

TomV píše:Ty jo, teď jsem se tam dočetl, že 1010 LT je nesymetrická. Hele, pokud to myslíte s nahráváním aspoň trochu vážně tak by to chtělo aspoň ty vstupy symetrický. Tady je ještě jedna relativně levná alternativa, ale 1010 je z nich pořád nejlepší. Akorát českou recenzi na ní jsem taky zatím nevyhrabal... :( Chtěl bych ti ušetřit problémy, které dobře znám, že koupíš něco teď za dobrý peníze a za rok zjistíš, že potřebuješ připojit ještě tohleto a támhleto a budeš nadávat, žes tenkrát nevzal to dražší, kam by se ti to vešlo... Ikdyž peníze jsou vždycky problém...
jo díky moc za rady no eště se uvidí zatim sem ukázal to co mám a budem o tom dále uvažovat nemá cenu něco koupit a potom nadávat že sem měl koupit něco lepšího to je jasný
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. tady je takovy maly spise sesumirovani, nez recenze..
http://www.tweakheadz.com/review_of_the_delta_1010.htm
No jinak bud rad, ze jsi se nakonec zeptal.. za tu Xi-Fi bych ti musel dat par facek.. :wink:
...a ESI ESP 1010.. by mela beyt symetricka.. to je divny..
Ja bych ale stejne radeji vzal Deltu.. je to v pomeru vykon/cena naprosto sqele reseni domaciho studia.. :wink:
Dal bych reference, ale penezenka byla vanoci nejak vyprazdnena, takze nakup bude az v lete.. :)
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kadas152 »

Maxtor píše:No.. tady je takovy maly spise sesumirovani, nez recenze..
http://www.tweakheadz.com/review_of_the_delta_1010.htm
No jinak bud rad, ze jsi se nakonec zeptal.. za tu Xi-Fi bych ti musel dat par facek.. :wink:
...a ESI ESP 1010.. by mela beyt symetricka.. to je divny..
Ja bych ale stejne radeji vzal Deltu.. je to v pomeru vykon/cena naprosto sqele reseni domaciho studia.. :wink:
Dal bych reference, ale penezenka byla vanoci nejak vyprazdnena, takze nakup bude az v lete.. :)
hm ale jo to anglicky to si taky najdu ale já nemoh najít nic česky
ta X-Fi to byl jen nápad chtěl sem se zeptat každopádně
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Maxtor píše:...a ESI ESP 1010.. by mela beyt symetricka.. to je divny..
Podle webu ESI jsou symetrický vstupy a výstupy nesymetrický. Ale na ESP 1010 se mi stejně nelíbí to, že jsou převodníky na kartě. Prostě, když už je tam rackovej box, tak se do něj mohly dát i ty převodníky, ono by to tu výrobu zas tak neprodražilo (navíc je potřeba akorát kvalitní zdroj do toho rackového boxu). Takhle jsou na kartě a ještě ke všemu z toho vede hrozná neohebná roura (mnohažilový kabely jsou na manipulaci děsnej vopruz)...

Souhlasím s tebou, že do domácího studia je Delta 1010 za 12500 s daní bezkonkurenční zvukovka.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“