Problém s ATI Radeon 9550
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Problém s ATI Radeon 9550
Čaute,mám grafickou kartu Ati radeon 9550 od gecube a před dvěmi dny jsem zkoušel flashnout bios přes program ATIWinFlash nebo nějak tak a tak jsem to flashnul a chtělo to abych pc restartnul a od té doby už nenajel.PC po chvíli co jej zapnu pípá jako kdyby tam grafika vůbec nebyla,ale vetráček na grafice se točí takže asi není úplně poní.Prosím poraďte jak ji uvést zpátky do chodu.Díky
- Axis
- Začátečník

-
- Smeli
- Začátečník

-
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Smeli
- Začátečník

-
Ne, pokud by sis stáhl AtiFlash zjistíš, že musíš zadat číslo GK, tzn. že si necháš vypsat programem kde co je a pak při flashi to tam napíšeš...
Edit: screen a link

AtiFlash 3.09
Edit2:
Pokud bys jel poslepu:
1. nastavit boot z instal cd pro win98 (nebo se jinak dostat do dosu) - boot z cd(2) - instalace s podporou nebo tak (nejlépe 3 a chvilku vyčkat)
2. dostat se na disketu, kde máš SPRÁVNÝ BIOS a AtiFlash
3. zadat např. a:\atiflash.exe -p 1 bios.bin
AtiFlash 3.09
Edit2:
Pokud bys jel poslepu:
1. nastavit boot z instal cd pro win98 (nebo se jinak dostat do dosu) - boot z cd(2) - instalace s podporou nebo tak (nejlépe 3 a chvilku vyčkat)
2. dostat se na disketu, kde máš SPRÁVNÝ BIOS a AtiFlash
3. zadat např. a:\atiflash.exe -p 1 bios.bin
Naposledy upravil(a) Smeli dne sob 7. led 2006, 20:55, celkem upraveno 1 x.
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Smeli píše:Ne, pokud by sis stáhl AtiFlash zjistíš, že musíš zadat číslo GK, tzn. že si necháš vypsat programem kde co je a pak při flashi to tam napíšeš...
AtiFlash 3.09
Dobře tak já si seženu nějakou grafiku do PCI.A ten ATIFlashsimusím hodit na Disketu,Flash disk popřípadě CD??
- BROS
- Černá karta

-
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- BROS
- Černá karta

-
- Smeli
- Začátečník

-
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A co když si dám do agp jinou grafiku najeedu do win tak si hodím na flash disk atiflash i ten bios pak pc vypnu a dám tam tu grafiku a nahraju ho co?BROS píše:tak to je problem.mas3 moznosti bud sezen gafiku doto PCI nebo u kamose si na flopynu sezen spravny bios nebo zapoj na jeho pc tvuj HDdisk a stahni si ten zalohovanej bios
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Smeli
- Začátečník

-
Nevím přesně, já to dělal s instal cd win98, dal jsem boot z cd, dostal se do dosu a tam najel na disketu, odkud jsem spustil atiflash. Ale mám pocit, že by to šlo i jinakmartin9 píše:Takže ještě jednou mám si teda z diskety udělat spouštěcí disketu pro win a hodit na ni nový bios s tím programen atiflash,nastavit v boisu bootování z diskety a normálně nahrát ten bios samozřejmě to budu dělat s grafikou,která nejde a s grafikou v pci.Takhle by to šlo?
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takže by to šlo tak jak jsem to napsal?Smeli píše:Nevím přesně, já to dělal s instal cd win98, dal jsem boot z cd, dostal se do dosu a tam najel na disketu, odkud jsem spustil atiflash. Ale mám pocit, že by to šlo i jinakmartin9 píše:Takže ještě jednou mám si teda z diskety udělat spouštěcí disketu pro win a hodit na ni nový bios s tím programen atiflash,nastavit v boisu bootování z diskety a normálně nahrát ten bios samozřejmě to budu dělat s grafikou,která nejde a s grafikou v pci.Takhle by to šlo?
- Smeli
- Začátečník

-
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- MaTTo S
- Začátečník

-
No lenze ty tu grafiku najskor neflashnes naspet lebo ked doska pipa ze tem nieje graficka znamena ze BIOS je poskodeny cize doska ju nedetekuje cize nic neflashnes ... iny pripad je ked po flashnuti PC funguje len nejde monitor vtedy flashnes tak ako ti tu popisuju ale akonahle uz doska pipa ze chyba VGA tak je to vazne a v tomto pripade BIOS uz neflashnes ... tak sa necuduj ak ti atiflash v dose bude s tou PCI grafikou pisat ze ziadnu inu graficku nemas
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak co s tím teda dělat?MaTTo S píše:No lenze ty tu grafiku najskor neflashnes naspet lebo ked doska pipa ze tem nieje graficka znamena ze BIOS je poskodeny cize doska ju nedetekuje cize nic neflashnes ... iny pripad je ked po flashnuti PC funguje len nejde monitor vtedy flashnes tak ako ti tu popisuju ale akonahle uz doska pipa ze chyba VGA tak je to vazne a v tomto pripade BIOS uz neflashnes ... tak sa necuduj ak ti atiflash v dose bude s tou PCI grafikou pisat ze ziadnu inu graficku nemas
- MaTTo S
- Začátečník

-
No rozhodne ked pipa doska tak VGA je uz mrta definitivne cize ak je v zaruke tak ju daj reklamovat a proste im povedz ze zrazu nejde a nevies co sa s tym stalo oni s tmy tiez nic nespravia a daju ti novu ... doma to neopravis , mas ju este v zaruke ??
No este mozes skusit to s tou PCI grafikou ale ked tu AGP doska nedetekuje tak pochybujem ze ju bude detekovat atiflash
No este mozes skusit to s tou PCI grafikou ale ked tu AGP doska nedetekuje tak pochybujem ze ju bude detekovat atiflash
Naposledy upravil(a) MaTTo S dne ned 8. led 2006, 16:42, celkem upraveno 1 x.
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .