Potrebuji co nejvykonejsi fanless pasiv na cpu - koupeno

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

zalezi od toho, aky prievan mas v case. ak mas v plane case bez fanov, tak to s tymto asi nepojde podla mna, alebo to pojde s extremnimi teplotami. zdaju sa mi male medzeri medzi rebrami a bez nejakeho prievanu sa ti tam vzduch ani nepohne.

edit: skus to, ale nakoniec podla mna skoncis s vetrakom pustenim na 5V a budes spokojny
Naposledy upravil(a) Lubitel dne pát 30. pro 2005, 12:55, celkem upraveno 2 x.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Yopi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yopi »

Samozrejme sem myslel v plnem zatizeni. To kdyby bylo kolem 45 tak by to bylo super. Nebo jsi myslel v klidu? A nejakej ten pruvan tam mam.
AMD Athlon 3200+, MSI K8N Neo Platinum, Seagate Barracuda 250 Gb SATA NCQ, 8Mb. GeForce Gygabyte 6600 AGP, 2 x 512 Gb Ram Transcend, Fortron 400W, DVD RW Nec ND5240,
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

myslel jsem v zátěži v soudě podle mé Akasy. Ale jde o to, že já mám třeba pořád otevřenou bočnici, apod. Takže to má taky dost vliv. Pokud máš v case průvan (např. nasávací 120mm fan) a uzavřenou bočnici, tak bych to viděl jako reálnou hodnotu při zátěži... Neměl jsem sice možnost tenhle chladič zkusit, ale asi takhle bych to odhadoval...samozřejmě realita pak může být jiná...určitě pak dej vědět... :wink:
Yopi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yopi »

Jo ale ty na te Akase mas vetracek. Ja to chci mit bez vetracku. No kdyz se to zastavi na 50, tak budu rad. Urcite dam vedet.
AMD Athlon 3200+, MSI K8N Neo Platinum, Seagate Barracuda 250 Gb SATA NCQ, 8Mb. GeForce Gygabyte 6600 AGP, 2 x 512 Gb Ram Transcend, Fortron 400W, DVD RW Nec ND5240,
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Ale psal jsem, že jsem tu Akasu zkoušel i bez fanu. Sundal jsem fan a i ten kryt přes pasiv a teplota v zátěži byla kolem 45°C bez průvanu v case s otevřenou bočnicí... :wink:
Yopi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yopi »

Ty jo tak to je super. Tak to by ten muj Shogun mohl zvladnout. Uvidime. Navic je vetsi nez ten Scythe NCU 2005, kterej byl delanej jenom jako pasiv.
Yopi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yopi »

Tak sem si nakonec koupil Thermaltake Fanless 103, protoze v par recenzich vysel lip, nez Scythe Shogun. Ve skrini sem mel 2 120 mm vetraky, jeden in a jeden out. Teplota procaku lezla pres 75 stupnu, tak sem musel stopnout Prime [cca po 25 minutach], chipset byl na nejakech 55 stupnich a disk mel 48. Vseechno se v te bedne prehriva. Je to na prd mit to cely z pasivu. Dal sem tam druhej IN vetrak a nic moc se nezmenilo. Zlatej vodnik. Vracim se k nemu a pasivy prodam. Su z toho drsne zklamanej. Pasivne se proste chladit neda. Musi tam byt ty podelany vetracky, ale to pak trochu ztraci smysl, protoze to je hlucny. :-[
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak to teda absolutěn nechápu. Mě to jede pasivně v pohodě. A nebo se koukni na tuhle recenzi, 3500+ v pohodě pasivně. :wink:

Megasouboj: Srovnávací test čtyř pasivních a šesti aktivních chladičů CPU

A neměl jsi ho třeba špatně přidělanej? Zdá se mi to opravdu nějak moc...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Tyhle veůlky potvory byva tezke spravne prichytit. Pri teto teplote musel byt na omak velice teply. Jestli nebyla dala se na nem udrzet ruka tak je jasno v cem byl problem.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Yopi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yopi »

Na chladici se nedala udrzet ruka, byl horkej jak prase. To znamena, ze byl uchycenej dobre. Navic tenhle chladic se da velice lehce namontovat. Takze v tom problem nebyl. Navic pasiv na grafice a na chipsetu, po hidine provozu byly teploty nepripustny. Na bedne se po hodine plneho zatrizeni dala smazit vajicka. A to mam 2 nasavaci 120 mm vetraky a jeden vyfukovaci 120 mm a jeden ve zdroji vyfuk. Kdyz jim pridam otacky, tak se teploty zlepsi, ale je to slyset, takze ucel to neplni a navic v lete ve vedrech to stejne neuchladi. Takze chladic je venku a mam zase svyho zlatyho vodnicka na CPU, GPU a chipsetu. Nic se neprehriva i po 3 hodinach Prime 95.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Problém bude v tom že A64 3200 co má Yopi v podpise (s754) je starší jádro Newcastle, nebo možná i 1MB Clawhammer, a ty mají asi tak vprůměru o polovinu větší spotřebu než dnešní venice...
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

mozno som divny, ale nechapem preco ludia tuzia po pasivnom chladeni CPU, ked aj tak maju v prednej a zadnej strane dieru s fanom. myslim, ze ked daju na ten velky pasiv vetrak na 5, alebo 7 voltov, tak nespoynaju rozdiel, pretoze im to tie INTAKE a OUTTAKE fany nikdy neprehlusi.
zda sa mi to uplne nelogicke, pretoze bez zvysenia hlucnosti sustavy tam mozem dat vetrak na nizke otacky a teplota CPU, na ktorej urcite zalezi pojde o takych 10 stupnov dole. co je vyhodne ci uz pri OC, alebo aj bez.

ked nemam pravdu, tak mi to vysvetlite.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

to Lubitel: no pokud už máš třeba ty intake/outtake fany 12cm na 700rpm, tak je klidně zpomalenej fan běžnýho CPU chladiče přehlušit může.
Tady jde o to že když máš dobře/ tiše větranou case nepotřebuješ další větráky který přidávají hluk...
Jinak hluk je velice relativní pojem, každej na to co je hlučné může mít jinej názor, jde jen o to pochopit že někdo jinej může být prostě jinej.
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

Jája píše:třeba ty intake/outtake fany 12cm na 700rpm, tak je klidně zpomalenej fan běžnýho CPU chladiče přehlušit může
no ved to, ze ked mas tie INTAKE/OUTTAKE fany 12cm 700rpm, tak kludne mozes na CPU dat 12cm 500rpm a rozdiel fakt nespoznas. ani keby bol rovnako na 700 totozny chladic, tak to nespoznas, lebo tie co su INTAKE A OUTTAKE pocujes viac ako ten, ktory je uzavrety v nutri.

stale sa drzim bez pochybnosti mojej teorie.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Nojo, ale v dobře větrané skříni ti tak pomalej fan přidělanej na pasiv už moc nepomůže, a hlavně to nemůže být obyčejnej pasiv, protože běžnej chladič to takhle neuchladí a proto se kupují tyhle velký věže...
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

je jasne, ze normalny pasiv to neuchladi pasivne, ale ked uz mam tu velku vezu, tak na nu jednoznacne namontujem 12cm vetrak na take otacky, aby ho nebolo pocut a chladiaci vykon mi jednoznacne pekne stupne a pritom sa hlucnost nezmeni.
preto sa mi zda nelogicke nemat tam vobec FAN. jedine ak uz niesu prachy na jeden FAN a jeden potak.
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“