no ak ti to ani flashrom ci iny soft na napalovanie biosov nenajde tu tvoju pokazenu grafiku, tak by som sa bal najhorsiehomartin9 píše:tak co s tím teda dělat?MaTTo S píše:No lenze ty tu grafiku najskor neflashnes naspet lebo ked doska pipa ze tem nieje graficka znamena ze BIOS je poskodeny cize doska ju nedetekuje cize nic neflashnes ... iny pripad je ked po flashnuti PC funguje len nejde monitor vtedy flashnes tak ako ti tu popisuju ale akonahle uz doska pipa ze chyba VGA tak je to vazne a v tomto pripade BIOS uz neflashnes ... tak sa necuduj ak ti atiflash v dose bude s tou PCI grafikou pisat ze ziadnu inu graficku nemas
Problém s ATI Radeon 9550
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Axis
- Začátečník

-
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ano grafiku v záruce mám takže ji reklamuji.MaTTo S píše:No rozhodne ked pipa doska tak VGA je uz mrta definitivne cize ak je v zaruke tak ju daj reklamovat a proste im povedz ze zrazu nejde a nevies co sa s tym stalo oni s tmy tiez nic nespravia a daju ti novu ... doma to neopravis , mas ju este v zaruke ??
No este mozes skusit to s tou PCI grafikou ale ked tu AGP doska nedetekuje tak pochybujem ze ju bude detekovat atiflash
- Axis
- Začátečník

-
no ehm, neviem ci ti ju vyreklamuju, ak sa budu pozerat na verziu BIOSU alebo jej velkost tak ti to asi nevyreklamujumartin9 píše:Ano grafiku v záruce mám takže ji reklamuji.MaTTo S píše:No rozhodne ked pipa doska tak VGA je uz mrta definitivne cize ak je v zaruke tak ju daj reklamovat a proste im povedz ze zrazu nejde a nevies co sa s tym stalo oni s tmy tiez nic nespravia a daju ti novu ... doma to neopravis , mas ju este v zaruke ??
No este mozes skusit to s tou PCI grafikou ale ked tu AGP doska nedetekuje tak pochybujem ze ju bude detekovat atiflash
- MaTTo S
- Začátečník

-
No takze som to zistil a doska v podstate este moze pipat ze tam nieje grafika pri zlom flashnuti biosu takze skus to s tou PCI kartou , mne sa stalo toto iste ale doska mi nepipala ze je chybna VGA , no a uvidis vysksuaj to a ak ti to cez tu PCI kartu nebude detekovat tu ATI tak potom uz je to stratene , ale sanca tu teoreticky este je .
EDIT : Dobre tkaze treba to urobit cez program FLASHROM a ked tne program mas na spustacej diskete dosu aj s bisosom tak napis : flashrom.exe -f -p 0 nazovbiosu.bin
EDIT : Dobre tkaze treba to urobit cez program FLASHROM a ked tne program mas na spustacej diskete dosu aj s bisosom tak napis : flashrom.exe -f -p 0 nazovbiosu.bin
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- MaTTo S
- Začátečník

-
FLASHROM : http://www.mvktech.net/component/option ... er/cat,58/
stiahni uplne posledny , ten je najnovsi
stiahni uplne posledny , ten je najnovsi
Think service engineer .
Think service engineer .
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ok a jak poznám že ji detekoval,jak to mám udělat když já tam vlastně budu mít dvě VGA a ta v pci bude ''řídící'' tak abych nenahrál ten bios na tu vga v pci a když název biosu je : GeCube.9550.256.Mezza_040916.bin tak to mám napsat takto: flashrom.exe -f -p 0 GeCube.9550.256.Mezza_040916.bin ??MaTTo S píše:No takze som to zistil a doska v podstate este moze pipat ze tam nieje grafika pri zlom flashnuti biosu takze skus to s tou PCI kartou , mne sa stalo toto iste ale doska mi nepipala ze je chybna VGA , no a uvidis vysksuaj to a ak ti to cez tu PCI kartu nebude detekovat tu ATI tak potom uz je to stratene , ale sanca tu teoreticky este je .
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ale tak kdyby jim ta základka pípala jako kdyby tam něměli grafiku tak jak se na ni asi dostanou jako na tu grafiku.Axis píše:no ehm, neviem ci ti ju vyreklamuju, ak sa budu pozerat na verziu BIOSU alebo jej velkost tak ti to asi nevyreklamujumartin9 píše: Ano grafiku v záruce mám takže ji reklamuji.
- Axis
- Začátečník

-
takze aby si to nenaflashoval na spatnu grafiku, tak si daj helpa ( len napis flashrom.exe) a tam si vyber prikaz aby ti ukazalo ktora grafika ma ake cislo, a tak to potom napis do toho prikazu -martin9 píše:Ok a jak poznám že ji detekoval,jak to mám udělat když já tam vlastně budu mít dvě VGA a ta v pci bude ''řídící'' tak abych nenahrál ten bios na tu vga v pci a když název biosu je : GeCube.9550.256.Mezza_040916.bin tak to mám napsat takto: flashrom.exe -f -p 0 GeCube.9550.256.Mezza_040916.bin ??MaTTo S píše:No takze som to zistil a doska v podstate este moze pipat ze tam nieje grafika pri zlom flashnuti biosu takze skus to s tou PCI kartou , mne sa stalo toto iste ale doska mi nepipala ze je chybna VGA , no a uvidis vysksuaj to a ak ti to cez tu PCI kartu nebude detekovat tu ATI tak potom uz je to stratene , ale sanca tu teoreticky este je .
flashrom.exe -f -p (cislo) (nazov biosu ktory chces vypalit, avsak skrat si ho na par znakov, pretoze ak tam mas moc znakov tak je s tym v dose problem, musis skracovat nazov, takze si daj nejaky 123.bin )
- Axis
- Začátečník

-
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
OK tak já to zítra vyzkouším,protože kámoš mi donese tu VGA do PCI a zítra dím vědět jak to dopadlo,popřípadě poprosím ještě o radu.Axis píše:takze aby si to nenaflashoval na spatnu grafiku, tak si daj helpa ( len napis flashrom.exe) a tam si vyber prikaz aby ti ukazalo ktora grafika ma ake cislo, a tak to potom napis do toho prikazu -martin9 píše: Ok a jak poznám že ji detekoval,jak to mám udělat když já tam vlastně budu mít dvě VGA a ta v pci bude ''řídící'' tak abych nenahrál ten bios na tu vga v pci a když název biosu je : GeCube.9550.256.Mezza_040916.bin tak to mám napsat takto: flashrom.exe -f -p 0 GeCube.9550.256.Mezza_040916.bin ??
flashrom.exe -f -p (cislo) (nazov biosu ktory chces vypalit, avsak skrat si ho na par znakov, pretoze ak tam mas moc znakov tak je s tym v dose problem, musis skracovat nazov, takze si daj nejaky 123.bin )
- Smeli
- Začátečník

-
- MaTTo S
- Začátečník

-
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Smeli
- Začátečník

-
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No doufám že dopadnu tak jak ty a nebudu to muset reklamovat.Smeli píše:není, jde o to, že to strašně dlouho trvá než se sem člověk dohrabe![]()
Jinak, nevím co hlásila deska u mě, na display jsem se nedíval a speaker mi už dávno shořelale já do své x700pro narval z poloviny bios nejake zakladky(chyba to nebyla uplne moje) a slo to opravit v klidu
- Axis
- Začátečník

-
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- MaTTo S
- Začátečník

-
Ked ju nedetekoval tak to je dobre ... kludne reklamuj a mas pokoj na reklamacii im povedz ze karta proste odrazu nesla a bude oni s tym tiez nic nenarobia a daju ti novu . Tak vela stastia a hlavne .. pri reklamacii treba zoseba robit debila a bude to ,-martin9 píše:No tak dneska jsem to tedy odskoušel ale bohužel flashrom ani atiflash ji nedokázal detekovat takže asi vypadá že už nic nepomůže.Nebo je ještě nějaká možnost?Ale asi tedy s největší pravděpodobností ji zítra odešlu na reklamaci.
Think service engineer .
Think service engineer .
- martin9
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: