Mrtvej Harddisk?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Jaitni
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Mrtvej Harddisk?

Příspěvek od Jaitni »

Hi, mam problém...... :twisted:
Koupil sem tak před měsícem (+-) harddisk Hitachi 7K250 160GB (tj. sata I). Jel v klidu, byl sem spokojen, ale co se děje poslední dobou, nad tím zůstává rozum stát :lol: :oops: . Pokud hraju hry, otevírám složku.... tak to jede v pohodě, ale pokud mi hraje třeba media player, do toho jede DC, a chcu třeba otevřít ňákou složku, tak musím čekat jak blb ( +- 4 sek.). Nebo když mam puštěnou hru, skočim z ní do winů (alt+tab), tak pak strašně dlouho trvá než se otevře blbá složka :evil: . A teď sem instaloval hru a po chvilce do umřelo, modrá obrazovečka s nápisem Kernel_Stack_Inpage_Error. Pak to nechtělo nastartovat a psalo to 75 -Detect and install all IDE devices HDD, LS120, ZIP, CDROM... Tak sem zkusil odpojit dvd rom a přehodit sata kabel do druhýho konektoru, počítač sice najel, ale furt to jede stejně pomalu. Zjistil sem že to může být boot virus (což asi ne, protože sem to projel antivirem). Pak by to mohlo být způsobený "by a bad block in a paging file." Což je možný ... pomohl by reinstall? A nebo pak prostě blbej hadr... Ale projel sem to hd tune- error scan a bez chyby, smart taky v pohodě, tak nevim :(
Prosím poraďte :roll: Dík
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj.No asi bych sel do nove istalace XP.Tohle spis vypada ze se ti neco posralo v oknech a blbne to.Tohle na vadny disk nevypada.Zmackni ctrl+alt+delete a mrkni se jestli nejaky proces nezatezuje tvuj system!!
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

presne jak rika kolega viz vyse , popripade zkusit reinstalnout widle , protoze kdyz to hazi blue dead , tak to je uz vic zasrany nez na urovni softu , to uz jsou registry atd
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

No to mě vždycky taky tak měsíc po poslednim formatu kraví tak prostě formatnu a je zas pokoj.
Nebo mi to takhle dělal jeden debilní virus. Nechal CPU pracovat na blbostech a ten pak nemel cas wotevirat slozky..
Mrkni se na to CTRL+ALT+DEL kolik MB máš v paměti...Třebas nainstaloval něco (nebo máš spuštěn nějakej proces) co ti to šíleně přetěžuje
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Jaitni
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaitni »

Tak to je haluz :-D
Mě ani v nejmenším nenapadlo... Samozřejmě že sem se podíval do správce úloh, ale nebylo tam nic zvláštního... ale i tak sem vypl pár zbytečnejch programů (inteli mouse, virtual cd.....) a tváří se že to jede v pohodě :) :oops:
Zatěžkávací test: media player, NOD32, ad-aware, opera a jede v klidu. Asi do toho začnu něco kopírovat... :twisted: :roll:
Tak děkuju :D
(Ale zas je to divný, proč to hodilo modrou obrazovku... :?. Zkusim eště nainstalovat tu hru, při které to minule spadlo a uvidíme :wink:
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

TNo ta obrazovka se vygeneruje pokud má problémy s diskem...to je jasný, že... :) Ale podlě mě by bylo fakt asi nej co řikal sh - format disk a znova naistalovat Dweřousy... To mě ta modrá wobrazovka se objevila, když sem dal start->vypnout...reinstal WIN nepomoh, format ano...zkusil bych to
Popřípadě to můžou bejt ovladače, ale jestli si je neměnil tak asi těžko :?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“