Jaký online databázový systém?

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Filt
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Jaký online databázový systém?

Příspěvek od Filt »

Zdravím,

potřeboval bych poradit jaký databázový systém byste mi doporučili. Chci vytvořit online databázi zákazníků do které by se přihlašovalo a měnilo údaje více uživatelů (přinejhorším prostřednictvím jednoho už. jména a hesla). Představoval bych si něco co funguje podobně jako redakční systém (systém který využívá php a mysql, ale při jeho administraci se přímo s mysql databází nesetkám), ne mysqladmin apod. Nechci tuto databázi editovat přímo v mysql, ale prostřednictvím nějakého systému běžícího na serveru (právě jako je tomu například u RS, phpb atd.). Doufám že mi rozumíte :). Zatím jsem nic použitelného nenašel.

Předem díky za všechny tipy, rady a indicie vedoucí k vyřešení mého problému :).
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no to taky asi nenajdeš, takovou věci si budeš muset vyvinout, moje řešení: databázový stroj mysql + systém napsanej v php za tímto účelem
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Angel6
Nováček
Nováček

Příspěvek od Angel6 »

Taky si myslim ... to nejlepsi co je tak je MySQL DB a pres phpmyadmin se v tom hrabat nemusis staci kdyz si udelas stranky kde bude pouze opravovat/pridavat/mazat udaje z db a tim zpusobem ze jednoduse prevedes z db do tvych stranek pomoci treba php kodu a pak s nimi udelas nejake zmeny, nazorna ukazka je system phpbb(tady toto forum, muzes si zmenit udaje a admini i mnohem vice a nemusis se hrabat primo v kodech)
Filt
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filt »

To je samozrejme reseni nejlepsi, ale problem je v tom, ze php neumim. Nemate tady nekdo napsany nejaky jednoduchy webovy rozhrani co jenom zobrazuje vytvorenou tabulku v mysql a umoznuje editovat jeji hodnoty? Ze bych si je jenom upravil pro svoje potreby.
Angel6
Nováček
Nováček

Příspěvek od Angel6 »

no urcite phpmyadmin je primo pro toto urcen ale jestly to mas na svojem pc tak se snad nejaky najde na stahuj.cz nebo slunecnice.cz ale pro vzdaleny pristup je nej phpmyadmin, protoze plno serveru si porty ktere pristupuji k db pomoci programu blokuji kvuly ochrane
xBl4d3x
Nováček
Nováček

Re: Jaký online databázový systém?

Příspěvek od xBl4d3x »

Filt píše:Zdravím,

potřeboval bych poradit jaký databázový systém byste mi doporučili. Chci vytvořit online databázi zákazníků do které by se přihlašovalo a měnilo údaje více uživatelů (přinejhorším prostřednictvím jednoho už. jména a hesla). Představoval bych si něco co funguje podobně jako redakční systém (systém který využívá php a mysql, ale při jeho administraci se přímo s mysql databází nesetkám), ne mysqladmin apod. Nechci tuto databázi editovat přímo v mysql, ale prostřednictvím nějakého systému běžícího na serveru (právě jako je tomu například u RS, phpb atd.). Doufám že mi rozumíte :). Zatím jsem nic použitelného nenašel.

Předem díky za všechny tipy, rady a indicie vedoucí k vyřešení mého problému :).
Můžeš upravit kód phpmyadminu tak, abys už měl sql dotazy předepsané a uživatel jenom vyplňoval hodnoty jak potřebuje, případně si to naprogramovat celé sám, což je nejlepší řešení :-)
Intel Core2 E6400 @ 3600 MHz (450 MHz FSB , 1,48V),
Gigabyte GA-965P-DQ6,
2x512 MB Corsair XMS2 @ 900 MHz ( 3-4-3-8 ), 2x250 GB Hitachi SATA2 RAID-0,
Gigabyte 7900GT @ 680/940 MHz (1,45V vcore)
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“