Rozdíly v DirectX
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- -Miky-
- Nováček

-
Rozdíly v DirectX
Chtěl bych se optat o co při hře přijdu když použiju DirectX 7 místo DirectX 9. Jaký jsou rozdíly mezi těmahle Directama po vizuální stránce. Např CoD2 mě v DirectX 9c chodí cca od 18 do 35 FPS takže nehratelný. Ale s DirectX 7 od 35 do 95 FPS. Jaký je váš nároz ?
VIA KT6V, AtlonXP 2600+, DDR 1024 400 mhz A-DATA, HDD 120GB 7200 - SATA, Gygabyte FX6600 GT, SB Audigy
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zde si můžeš prohlédnout jaký je rozdíl u hry Half-Life 2
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- -Miky-
- Nováček

-
V HL2 bych to chápal, ale zajímalo by mě o co příjdu v CoD2 v DirectX7. Myslím že taková voda jako v HL2 tam není a připadá mě že textury v CoD2 nejsou žádná slava např. oproti HL2 nebo Painkiller BodH za to náročnost na HW je nesmyslně přehnaná.
Zkoušel jsem přepínat mezi D9 a D7 a nějaký radikální změny jsem nepostřehnul, co se týče textur okolí, detailu modelů a efektů.
Zkoušel jsem přepínat mezi D9 a D7 a nějaký radikální změny jsem nepostřehnul, co se týče textur okolí, detailu modelů a efektů.
VIA KT6V, AtlonXP 2600+, DDR 1024 400 mhz A-DATA, HDD 120GB 7200 - SATA, Gygabyte FX6600 GT, SB Audigy
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No já jsem taky CoD2 na starém počítači hrál v DX7 (GF4MX440 ani nic jiného neumí) a říkal jsem si jak je to pěkné, ale když jsem na novém pustil DX9 tak to rozdíl byl. Ale hratelnost to neovlivní nijak, akorát efekty kouře jsou trochu lepší (i když kouř je super v cod2 i pod dx7), přibyde blur při zásahu, odlesky na všem (na ty jsem pěkně dlouho nechápavě koukal protože to byla má první hra na něčem lepším než dx7), odrazy na vodě (zpozoruješ ale jen v misi vylodění v den D, protože tam v zákopech jsou asi tři kaluže-Miky- píše:V HL2 bych to chápal, ale zajímalo by mě o co příjdu v CoD2 v DirectX7. Myslím že taková voda jako v HL2 tam není a připadá mě že textury v CoD2 nejsou žádná slava např. oproti HL2 nebo Painkiller BodH za to náročnost na HW je nesmyslně přehnaná.
Jsou to všechno efekty na pohled. Hratelnost CoD2 je úplně stejná v DX7 jako v DX9. V tvém případě asi i vyšší jeslti máš v DX7 více snímků za sekundu. Přijdeš jen o grafické pozlátko.
- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- alea206
- Mírně pokročilý

- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Pozor, tady nejde o to jakou verzi DX máš nainstalovanou v počítači. Tam samozřejmě je lepší mít tu nejnovější. To u CoD2 nebylo o tom jestli nainstaluješ do počítače DX7 nebo DX9, ale jaký mód zobrazování nastavíš ve hře.jerzy píše:A jaký by byl výsledek kdyby se jednalo o Vietcong 1, kdysi jsem ho hrál na Gf MX440 a celkem to šlo, teď ho hraju na FX5200 a zdá se mi to horší. Když nahraju DX7 bude to mít více FPS? Ta hra je už dost stará takže asi ne, že?
Vietcong 1 znám velmi dobře, takže ti můžu říct, že on žádné efekty DX9 nepodporuje, takže zpomalení díky nim nehrozí a navíc tam se stejně ani režim zvolit nedá. A bohužel Vietcong má dost špatně optimalizovaný engine. Taky jsem ho hrál na GF4MX440, bylo to přijatelné. Sranda je, že na GF7800GT to není nijak výrazně lepší, ačkoliv srovnání výkonu těchto karet je poněkud jinde. No a i s FX5200 mám ve Vietcongu zkušenosti, je opravdu pomalejší než GF4MX440, takže jestli jsi tu kartu vyměnil s cílem polepšení si, udělal jsi s prominutím hloupost.
- jerzy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: