Muzete mi nekdo napsat jaky je rozdil mezi temito oknama ? Win. Home edition a Win Professional edition.....
OEM Microsoft Windows XP Home Edition CZ DSP - nový typ licence stoji 2 854,81 Kč a OEM Microsoft Windows XP Professional CZ DSP - nový typ licence stoji 4 520,81 Kč takze cenovy rozdil je nejakych 1700Kc...
Jaky je tam rozdil co se tyce programu,her,sitoveho pripojeni atd....
Pokud jsem ziskal tento win. OEM Microsoft Windows XP Home Edition a jeste nebyl ani rozbalen, to znamena ani zaregistrovan mohu ho pouzit a zaregistrovat na me jmeno ? Dikes za Vase odpovedi.....
Skrin-Sunbeam Acrylic AC-HUVB - Middletower; DFI Lanparty UT nF4 Ultra SLI-DR; CPU AMD Athlon A64 4000+ 64-bit HT SanDiego socket 939 - Zalman; 2 x 1024MB G.Skill Extreme Series F1-4000USU2-2GBHZ ; Sapphire Atlantis ATI Radeon X850XT 256 MB VIVO, PCI-E (540@1180) ; HDD 30GB, HDD Hitachi Deskstar 250GB SATA II, HDD Maxtor 300GB SATA 16MB , Bezdrátový set Logitech MX 700, Genius SW-5.1 Home Theater , DVD±R BenQ DW 1640 Dual Layer , DVD±R LG GSA-4163B Dual Layer, Zdroj napájecí Blue Hiper Type R580W
Jeste jsem nenasel odpoved na mou otazku - Pokud jsem ziskal tento win. OEM Microsoft Windows XP Home Edition a jeste nebyl ani rozbalen, to znamena ani zaregistrovan mohu ho pouzit a zaregistrovat na me jmeno ?...Odpoved neni ani v tom linku co mi johny128 poslal.....
Skrin-Sunbeam Acrylic AC-HUVB - Middletower; DFI Lanparty UT nF4 Ultra SLI-DR; CPU AMD Athlon A64 4000+ 64-bit HT SanDiego socket 939 - Zalman; 2 x 1024MB G.Skill Extreme Series F1-4000USU2-2GBHZ ; Sapphire Atlantis ATI Radeon X850XT 256 MB VIVO, PCI-E (540@1180) ; HDD 30GB, HDD Hitachi Deskstar 250GB SATA II, HDD Maxtor 300GB SATA 16MB , Bezdrátový set Logitech MX 700, Genius SW-5.1 Home Theater , DVD±R BenQ DW 1640 Dual Layer , DVD±R LG GSA-4163B Dual Layer, Zdroj napájecí Blue Hiper Type R580W
no, pokial ma pamet neklame, uz je to dlho co som instaloval origose v praci, ale kym ich nerozbalis tak nevidis to cislo, nie?je skryte..ale imho, ak by si to pouzil a potom to napr predal, pripada mi to ako kradez vlastne zalezi na tom ako si ho ziskal, ak si ho nekupil ten windows, tak aj tak je to kradez
Takze stitek uz byl nalepeny na Case, ale OEM verze jeste instalovana nikdy nebyla? A cislo nebylo nikdy pouzite?
Tak pak v tom samozrejme neni zadny problem a klidne to muzes aktivovat a pokud chces i zaregistrovat na sve jmeno.
Pokud OEM verze jeste nebyla instalovana, vaze se k hardwaru ke kteremu byla koupena (respektive nelze ji ziskat samostatne prave bez tohoto harwaru).
Jakmile ji nainstalujes, jiz se vaze ke konkretnimu PC (hardware se kterym byla koupena uz nemuses treba vubec pouzivat), podle novych podminek je to konkretne k zakladni desce. Pokud budes menit zakladni desku, musis si sehnat novou instalaci windows.
I podle oficialnich informaci se ale toleruje kdyz udelas vymenu i treba zakladni desky po vice nez pul roce (pokud se nepletu). Po teto dobe ztraci aktivacny system "pamet" a muzes aktivovat v pripade upgradu znovu. To jen tak na okraj.
Huncut píše:Takze stitek uz byl nalepeny na Case, ale OEM verze jeste instalovana nikdy nebyla? A cislo nebylo nikdy pouzite?
Tak pak v tom samozrejme neni zadny problem a klidne to muzes aktivovat a pokud chces i zaregistrovat na sve jmeno.
Pokud OEM verze jeste nebyla instalovana, vaze se k hardwaru ke kteremu byla koupena (respektive nelze ji ziskat samostatne prave bez tohoto harwaru).
Jakmile ji nainstalujes, jiz se vaze ke konkretnimu PC (hardware se kterym byla koupena uz nemuses treba vubec pouzivat), podle novych podminek je to konkretne k zakladni desce. Pokud budes menit zakladni desku, musis si sehnat novou instalaci windows.
I podle oficialnich informaci se ale toleruje kdyz udelas vymenu i treba zakladni desky po vice nez pul roce (pokud se nepletu). Po teto dobe ztraci aktivacny system "pamet" a muzes aktivovat v pripade upgradu znovu. To jen tak na okraj.
Takze stitek uz byl nalepeny na Case, ale OEM verze jeste instalovana nikdy nebyla? A cislo nebylo nikdy pouzite?
ANO PRESNE TAK....Takze pokud byla zakoupena k nejakemu PC, ale nebyla jeste aktivovana...tak je jedno, ze ja to aktivuji na me jmeno ? I kdyz mam asi jinou desku a vsechen hardware ke kteremu to bylo dane ?No nemyslim si, ze behem pul roku budu menit jinou desku...Prozatim si myslim, ze mam jednu z tech nejlepsich co je....
No pokud jsi tu OEM verzi ziskal jinak, nez s hardwarem ke kteremu byl koupeny, tak jsi ho neziskal spravnou pravni cestou.
V momente kdy to nainstalujes, zacne se OEM verze vazat k zakladni desce co mas v pocitaci a pokud jeste nebyla instalovana tak to budes mit bezproblemu a legalne. Muzes aktivovat a kdyz budes chtit tak i registrovat. Stitek na Case je jednim ze znaku legalnosti instalace win.
Dokladat zpusob nabyti myslim musis (nevim to jiste) jen pokud jsi podnikatel, pokud ne tak takovou povinnost myslim nemas (treba to bude vedet nekdo jiny presneji).
Tak jak chapu licencni podminky ja (a ze mi to zabralo pekny cas nez sem je prostudoval) tak v soucasne dobe mas Win nelegalne (neziskal si je legalni cestou), v momente kdy je ale nainstalujes by uz melo byt vsechno ok.