V čem je lepší LCD nežli CRT monitor? Prosím přesvěčte mne.

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

V čem je lepší LCD nežli CRT monitor? Prosím přesvěčte mne.

Příspěvek od alesduch »

Pracuji na PC v grafických programech již od roku 1992 cca 12 hodin denně.
Prošla mi před očima celá řada monitorů. V současné době mám Belineu 10 80 35 (21" CRT) a ADI 19" CRT. Nebolí mne do dnes oči, nenosím brýle a jsem docela spokojený aš na jedno.
Všichni okolo mne již mají LCD a smějou se mi proč kupuju takový šity jako CRT.
Ovšem já se u nikoho na LCD nemůžu dívat dlouho páč mě s toho bolej oči, při pohybu kolečkem se celý obraz zmatní a musím čekat než se zaostří, ze strany nic nevidím, barvy se neshodují s výtiskem a spousta jiných nedostatků. Je to tím že mají jiné LCD než ty co se masivně prorávají. Dokonce už i nabídka i výroba CRT monitorů zaniká a mám strach že v budoucnu až se mi ten můj rozbije nebude CRT monitor ke koupi.
Poradte jaký LCD pořídit aby se alespon vyrovnal zobrazováním CRT monitorům
Život je velmi krátký a tak je potřeba si jej užít co nejlépe. Důležité je přitom se nebát, vyjádřit své pocity naplno a tím předcházet přetvářkám. Jen tak tě budou brát kamarádi i známí takového, jaký doopravdy jsi.
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: V čem je lepší LCD nežli CRT monitor? Prosím přesvěčte m

Příspěvek od SleepY.664 »

alesduch píše:Poradte jaký LCD pořídit aby se alespon vyrovnal zobrazováním CRT monitorům
Snad cokoliv dražšího od Eiza.

///DOPLNĚNO: Ale pokud ti LCD nevyhovuje a není možnost, že si na něj zvykneš (mě zezačátku obraz přišel divnej a bolela mě hlava - přešlo to), tak na ostatní kašli :roll: Přinejhorším se pár vyřazenejch kvalitních CRT monitorů dycky někde najde...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. jja jsem klasickej zarytej CRT cllovek... Pokud mas brat vetu "cokoli drazsiho od eiza", tak si priprav cca 30-40k... v tom je ten problem.. z toho, co mi proslo pred ocima jsem tak nejak usoudil, ze LCD pod 10k je shit nejvetsi.. pouzivat se daj az ty, v cenovy relaci kolem 15-25k... :(
Proto.. at zije qalitni repas CRT za par kacek..
Larin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Larin »

no v tvym připadě... je asi nejlepší volba dneška... s ohledem na finační stránku DELL P1130 za 4890Kč třeba na device.cz ... kámoš ho má doma a je fakt dobrej, jedinný co je na něm špatný je to kolik váží 32KG tahat na Lanku... to je výkon... :wink:
CPU: Athlon 64 2800+ 1800Ghz, MB: DFI Lanparty UT nF3 250Gb ,RAM: Kingmax 1GB 433 CL 2.5 433Mhz 2.5 3 3 6 ,VGA: Inno3D NVidia 6800GT 256MB,HDD: 250GB 16MB,O.M.: Philips CD-RW 4800 , DVD-RW LG 4163B
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.... ja doporucuju kouknout semhle..
http://shop.ignum.cz/boxed/shop/index.asp
...zajimavy monitory za velice zajimavy ceny.. :wink:
alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alesduch »

Maxtor píše:No.... ja doporucuju kouknout semhle..
http://shop.ignum.cz/boxed/shop/index.asp
...zajimavy monitory za velice zajimavy ceny.. :wink:
No čoveče kdes vyhrabal tyhle stránky.
NEC MULTISYNC FE1250+ grade A- crt 22" za 4 100,00 Kč / 4 879,00 Kč
PROČ JE TO TAK LEVNÝ
neni to nákej bazar já kupoval 21" tu co mam před měsícem skoro za 11.000
jestli je to nový zboží tak ho beru hned
Díky za ten link

//tak už sou dva na cestě sem zvědavej co mi dojde jestli nepoužité nebo jeté zboží kua ještě jednou dík za link
Život je velmi krátký a tak je potřeba si jej užít co nejlépe. Důležité je přitom se nebát, vyjádřit své pocity naplno a tím předcházet přetvářkám. Jen tak tě budou brát kamarádi i známí takového, jaký doopravdy jsi.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No ne.. je to pouzite zbozi.. uz jsem psal, ze mam rad repasy... nicmene nemas se ceho bat.. tohle je firmicka, ktera vsechno zbozi cisti a testuje, tzn, to, co neni v sekci vyprodej ma garantovanou 100%ni qalitu... pred vanocema odtud znamy objednal 21" IBM s trinitronem a vubec jsem nechapal.. Nadherny plasty.. bajecnej obraz.. vsechno nalesteny.. proste to vypada jako novy... je to taky dany tim, ze tohle sice je repasovany zbozi, nicmene jedna se casove mladsi kousky.. vetsina firem sem z nemecka dovece vsechno co vidi.. tihle si vybiraj.. :wink:
alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alesduch »

aha no nevadí už sem to objednal tak uvidim

2010 NEC MULTISYNC FE1250+ grade A- 1 19 % 4 100,00
1147 IBM P260 bílé FLAT grade A 1 19 % 3 400,00

ta cena to nemá chybu využívám 2 plochy na každym PC takže kdybych měl kupovat všechny nový tak se nedoplatim ale za tyhle prachy obměnim všechny monitory v baráku ... a je to

neznáš ještě podobnej link s něčím podobně levnym.
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Maxtor píše:No ne.. je to pouzite zbozi.. uz jsem psal, ze mam rad repasy... nicmene nemas se ceho bat.. tohle je firmicka, ktera vsechno zbozi cisti a testuje, tzn, to, co neni v sekci vyprodej ma garantovanou 100%ni qalitu... pred vanocema odtud znamy objednal 21" IBM s trinitronem a vubec jsem nechapal.. Nadherny plasty.. bajecnej obraz.. vsechno nalesteny.. proste to vypada jako novy... je to taky dany tim, ze tohle sice je repasovany zbozi, nicmene jedna se casove mladsi kousky.. vetsina firem sem z nemecka dovece vsechno co vidi.. tihle si vybiraj.. :wink:
Kecy ,kecy, kecy.viz kuku;importer;vt-data. :shock:
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

alesduch přijdi se podívat do EIZO Gallerii Praha. Rád tě o tom přesvědčím. 8-) www.eizo-shop.cz
alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alesduch »

NANAO píše:alesduch přijdi se podívat do EIZO Gallerii Praha. Rád tě o tom přesvědčím. 8-) www.eizo-shop.cz
No tak to je paráda konečně mi někdo osvětlí to světové šílenství při nákupech LCD displejů a zavrhování CRT monitorů

Mám-li to brát jako pozvání tak velice rád přijímám.

//koukal sem na ten odkaz a současně jsem shlédl i ceny - u těch sem se orosil ale pamatuju dobu kdy kvalitní CRT 21" stálo daleko více takže i tak se přijedu podívat
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

alesduch píše:Pracuji na PC v grafických programech již od roku 1992 cca 12 hodin denně...... V současné době mám Belineu 10 80 35 (21" CRT) a ADI 19" CRT..... ze strany nic nevidím.... barvy se neshodují s výtiskem
nejak mi tvoje slova nejdu dohromady:
Belinea a ADI a realne farby pri tlaci? Nehrozi a nepresvedcis ma, ze hej.

Ak bys pouzival CRT BARCO, potom hej, realne farby... ale hentie lacne shity, prepac, neverim.

Precitaj si tento clanok: http://www.grafika.cz/art/hw/LCDmonitor ... -reci.html

ale ak maju okolo teba vsetci tak kvalitne LCD akomas ty CRT, nedivim sa, ze sa ti LCDcka nepacia. Vyuzi ponuku v prispevku vyssie a cho si pozriet KVALITNE PROFI LCDcka.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alesduch »

Wuuduu píše:
nejak mi tvoje slova nejdu dohromady:
Belinea a ADI a realne farby pri tlaci? Nehrozi a nepresvedcis ma, ze hej.

Ak bys pouzival CRT BARCO, potom hej, realne farby... ale hentie lacne shity, prepac, neverim.

Precitaj si tento clanok: http://www.grafika.cz/art/hw/LCDmonitor ... -reci.html

ale ak maju okolo teba vsetci tak kvalitne LCD akomas ty CRT, nedivim sa, ze sa ti LCDcka nepacia. Vyuzi ponuku v prispevku vyssie a cho si pozriet KVALITNE PROFI LCDcka.
hmmm...

Vystartoval si na mě hezky
ale tvoje slova mi taky nejdou dohronady

o reálných barvách sem neřekl ani slovo mluvím o tom že CRT sem si sladil s výstupy na tiskárnách a se vstupy na skeneru a fotoaparátu
dešto na LCD u kamaráda byla fotka jinak barevná na displeji a při tisku nešlo to prostě sladit

jinak co se týče toho článku tak seš dobrej to LCD je asi na stejné úrovni nebo o něco lepší ale nekoupíš to do 5.000k a ani né když přihodím 3x tolik nebo snad ano?
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Nestartoval som na teba, ved nie som raketka, len som vyjadril svoj nazor mierne agresivnou formou. 8-)
...ved pohoda, pre mna su realne farby vstupy do scanera a vystupy na tlaciarni, to s Belineou nedosiahnes. REALNE FARBY: podklad = scaner = monitor = tlaciaren.

Toto dosiahnes skalibrovanim Belinea monitora? Kua, naco potom u nas mame pri scaneroch CRT BARCO monitory kus á xxx.000,- korun a CG triedu LCD od EIZO zas za XX.000,- korun, ked to ide s tym, co pises ty. :wink:

Podla mna, tys spokojny s kompromisom, cize ti staci najst kompromis aj pri LCD. Ale nezatracuj LCD len preto, zes nemal stastie na kvalitnejsie modely.
Aj lacnejsie LCD sa da skalibrovat na velmi prijatelnu uroven, pravdaze zase trosku kompromisu bude treba. Ale pravda je, ze monitory na grafiku do 5000.. to je neexistujuca vec.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Aki.Lee
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Taky prosba

Příspěvek od Aki.Lee »

Takze pratele zdravim, nekteri mi mluvite z duse, delal jsem driv grafiku a vim na cem, je pravda ze pred deseti lety, Philips 21" za 80t., kalibrovatelny Miro Graphics trinitron 20" za 120t., uzasny strojecek s vysokymi frekvencemi, 24h denne bez problemu s ocima.
A tot muj dotaz, rad byx konecne vymenil doma svoji dodelavajici tmavnouci 17" po 7 letex (hruza co?) za nejakou nejlip 21", ovsemze repasi, 22" repase uz mi prijdou drazsi, nasel jsem ze zacatku
http://www.kuku.cz/19.html
nez jsem tady narazil na ten shop.ignum,
rad byx tri veci, jednak vetsi obraz ze, tim padem vyssi rozliseni ve woknex nez byva obvyklyx 1024x768, ale pri nejmin 100Hz, druha vec, coz by mely tyto montaky splnovat, pri gamingu na 1024x768 nejmin 100Hz kvuli 3D brylim, ktere prave kvuli te 17" nemuzu pouzivat no a za treti trosku kvality, i kdyz jsou ty montaky starsiho data, tak by mohly xvilku vydrzet, jo a flat taky neuskodi, s invarem nemam zkusenosti, ale asi je to srovnatelne s trinitronem, tak co vy na to, doporucite nejake modely? (Eizo F931? nebo nejaky NEC?, nevim, zkuste). DEKUJI
prkno: MSI K9N SLI-Platinum/ kalkulajda: AMD X2 5600+,AC Freezer 64 Pro/ přesýpačky: A-DATA 2x1GB 800+ ee/ štětka: Sapphire ATI X1950 Pro 512MB/ poznámkáč: Hitachi 320GB SATAII 16MB,Nexus DiskTwin/ mikrovlnka: LG GSA-H62N,NEC ND-3500A/ čumítko: Dell 21" P1130,E-D glasses/ kredenc: Logic Q3,Enermax Liberty 400,Thermaltake 80mm out/ fagot: SB Audigy2 ZS,Genius 5.1 HT,Speed-link Medusa 5.1/ mačkátka,kvedlátka,točítka,..: Logitech Internet Nav. SE,Razer Diamonback plasma L.E.,Razer ExactMat+ExactRest,Belkin Nostromo n52,Saitek X-52,Saitek P-8000,Steel gaming glove,ATI Remote Wonder/ masomlejnek: WinXPproCzSP2
alesduch
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Taky prosba

Příspěvek od alesduch »

No nádhera to snad ani neni možný normálně slintám.
Další z řacha odkazů na starý dobrý CRT monitory, který Vám vše zobrazej ze všech úhlů (stejný obraz) a nejsou závislý na nějaká odezvě oproti LCD. A hlavne nemusej stát majlant jak mi tu vypráví WUUDUU
Tady sou opravdu nádherný mašiny že sem se s tou objednávkou ale ukvapil .
To se ti povedlo kde si to splašil . Akorád koukám že nemaj e-shop
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

NANAO píše:Kecy ,kecy, kecy.viz kuku;importer;vt-data. :shock:
Tohle jsem ted trochu nepochopil... :?
Jakoze kuku apod. maj taky qalitni monitory..? Vzdyt ja netvrdil, ze ne... Jen vycházím ze svých zkuseností...
Monitory jsem videl z různých shopu a ne vzdycky to bylo v pohode.. Treba nedavno objednavane eiza F77icky sly do kkytek.. rozmazanej obraz apod. proste ne vsem shopum se da verit... Ja verim v Ignum.. no a..?
Navic.. napr. Kuku nema e-shop.. a ty jejich repas notebooky.. no fuj.. ty ceny jsou naprosto nechutny.. :(
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Chtěl jsem jenom naznačit, že monitory (mluvím o EIZU) pocházející z těchto zastaváren opravdu nestojí za nic . Snad na dvě nebo tři vyjímky.
Jedno EIZO se stejným S/N bylo jednou zastavárnou prodáno 3x :shock: a pokaždé přišlo z jiným zákazníkem ke mně do servisu na "seřízení :twisted: ". Pokud mohu poradit , tak kupovat EIZO výhradně z českého zdroje a před koupí konfrontovat S/N monitoru s dazabází u nás v servisu. Stačí telefonicky. 8)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Tak za prve.. podivej se, na co jsi mi oponoval.. o EIZO nebyla rec.. :?
A za druhe.. z e-shopu Ignum bylo zatim vsechno OK.. nemam tedy potrebu neverit jim.. monitory opravdu vypadaji jako nove.. to je vse co k tomu muzu rict.. To, ze ti nekdo donesl 3x na opravu stejny monitor.. jen z ruznych bazaru.. to je klidne mozne.. ale nevidim v tom jediny dukaz toho, ze vsechny repas firmy prodavaji spatne monitory EIZO... tenhle nazor mi pripada trochu paranoidni..
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NANAO »

Maxtor píše:Tak za prve.. podivej se, na co jsi mi oponoval.. o EIZO nebyla rec.. :?
A za druhe.. z e-shopu Ignum bylo zatim vsechno OK.. nemam tedy potrebu neverit jim.. monitory opravdu vypadaji jako nove.. to je vse co k tomu muzu rict.. To, ze ti nekdo donesl 3x na opravu stejny monitor.. jen z ruznych bazaru.. to je klidne mozne.. ale nevidim v tom jediny dukaz toho, ze vsechny repas firmy prodavaji spatne monitory EIZO... tenhle nazor mi pripada trochu paranoidni..
Ja to zkrátím reaguji. Ja ti nevyvracím tvůj názor ja jenom sděluji svojí zkušenost.
- tohle je firmicka, ktera vsechno zbozi cisti a testuje, tzn, to, co neni v sekci vyprodej ma garantovanou 100%ni qalitu..
nevím o firmě která repasuje t.j. opraví a seřídí monitor ve factory modu. Umejt neznamená seřídit.
- ze tohle sice je repasovany zbozi, nicmene jedna se casove mladsi kousky.. vetsina firem sem z nemecka dovece vsechno co vidi.. tihle si vybiraj.
to tvrdí všechny firmy co sem dováží tento šrot.

Doporučuji příště pěčlivěji číst! To, ze ti nekdo donesl 3x na opravu stejny monitor.. jen z ruznych bazaru..ze stejného bazaru to je klidne mozne.. ale nevidim v tom jediny dukaz toho, ze vsechny repas firmy prodavaji spatne monitory EIZO... neříkam špatné ,ale neseřízené, nevyluxované t.j. nerepasované pouze z venku vypulírované. To že se někomu podarí pořídit slušnej monitor je jenom věcí náhody. Bazary na tom nemají žádný podíl.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“