Piskanie zvukovky

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Miki_nn
Nováček
Nováček

Piskanie zvukovky

Příspěvek od Miki_nn »

Ahoj,
mám vyššie uvedenú MB a zvukový výstup z nej (používam len stereo) je napojený na vstup staršej stereoveže. Pri počúvaní napr. mp3 som si všimol, že v prestávkach medzi nimi, alebo aj keď nie je spustený žiadny prg. ktorý "vydáva" zvuk, počuť v reprákoch tiché pískanie, ktoré je hlavne večer rušivé. No a v slúchadlách je to ešte horšie. Počas prehrávania pískanie zaniká (alebo ho asi pravdepodobne jednoducho nepočujem). V ovl. paneli zvuku je stlmené čo sa dá, ale moc to nepomáha. Je to asi daň za on-board zvukovku (Realtek ALC650 6-channel audio).
Zaujímalo by ma však, či sa takto prejavujú aj externé zvukovky do PCI ? :listen:
AMD Barton 2500 (/3200: 11x200), MSI nforce K7N2deltaL, MSI GF FX5600VTR-D 128MB, RAM 512MB 400MHz
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

No buď jsem hluchej, ale ani když jsem používal v podst. onboard zvukovku - Karajan modul na DFI LP, tak jsem žádné pískání neslyšel.
Nyní na X-Fi také žádné neslyším.... (a bylo by blbý, aby za ty prachy samovolně pískala....)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Ano,to je běžný jev,pokud přetaktuješ celý systém,a nemáš tam pci lock,tudíž ti jede pci na více než 33mhz,tak to ruší.Pokud nemáš děličku,nech tam 133 nebo 166 FSB.I když zvukovku na desce budou ostatní komponenty rušit neustále,nebude to tak moc slyšet
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“