LG 4166....Že by velice nekvalitní zápis???

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Flamer
Nováček
Nováček

LG 4166....Že by velice nekvalitní zápis???

Příspěvek od Flamer »

Zdravím počítačové mágy..
Zakoupil jsem mechaniku LG 4166B... naprostá spokojenost..Primární účel aby četla lepe jak Plextor 708A a byla prostě lepší.. Zapojená na 40 žilách jako master..

1. Problém: Po vypálení Verbatim DVD+R 16x (bez zadne chybove hlasky) je mediu čitelné jak na dvd mechanice tak na stolním dvd...ovšem rozčarovanost nastává při pohledu na datovou stranu pod bodouvu lampičkou a natáčení média...Jsou zde vidět krůžnice od laseru... normálním pozorováním to nejde poznat...ale když člověk chce tak to pod lampou uvidi DVD vypáleno 8x i 4x a u 8x je tento efekt jeste výraznější... Zarazilo mě to proto protože to Plextor 708A nedělal i když je fakt že s tim jsme palil DVD-R může to být tím?.. Ještě nutno dodat ze jsem na mediu meníl booktype i kdyz ten by s tim nemel mit nic společneho
Může to být nekvalitní zápis? .. bohužel jsem jeste neměl možnost dvd otestovat v NERU (časem to určitě udělám)

2. Je možné že při pálení i 4x rychlostí se mi hooodne zpomaluje počítač ?? (konfigurace níže) nutno podotknout nově naformátován a uplne "čistý".
CPU:P4 2,4(FSB 533);MB: ASUS P4T533-C i850E;RAM:512 RDRAM PC800; GRAFIKA:ATI RADEON 9700PRO;HDD: WD 800JB 80GB 8MB , Hitachi 7K250 165 GB 8MB;ZVUK: SB Audigy;MECHANIKY: DVD+RW/RAM LG GSA-4166B ;DVD+RW Plextor 708A;REPRO: Creative Inspire 5300; MONITOR: 19"ViewSonic P95f+PDA:HP hx2110
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

To je jednoduse tim ze ona nevypaluje cele medium konstantni rychlosti 16x ale pali zonove - tzn. ze nejprv zaradi 4x, pak 8x atd... ale na kvalitu to zasadni vliv nema! Vse ok :)
For millions of years mankind lived just like animals. Then something happened which unleashed the power of our imagination...We learned to talk
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

...jestl isem to teda dobre pochopil...
For millions of years mankind lived just like animals. Then something happened which unleashed the power of our imagination...We learned to talk
Flamer
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Flamer »

No na mediu 8x jde videt ze zacatek je paleny mensí rychlostí a potom asi po 1cm datové plochy prechazi na rychlejsi zapis ... ale to neni ono.. to je patrné pouhym pohledem ale ja myslim takove kruznice tech je mraky a jsou nerovnomerne rozmístěny ... proste po celem dvd (vypada to jako by to palilo variabilne proste nerovnomerne (kazdy moment jinak))
v neru CD-DVD testu dopadl Scan disk bez problemu
CPU:P4 2,4(FSB 533);MB: ASUS P4T533-C i850E;RAM:512 RDRAM PC800; GRAFIKA:ATI RADEON 9700PRO;HDD: WD 800JB 80GB 8MB , Hitachi 7K250 165 GB 8MB;ZVUK: SB Audigy;MECHANIKY: DVD+RW/RAM LG GSA-4166B ;DVD+RW Plextor 708A;REPRO: Creative Inspire 5300; MONITOR: 19"ViewSonic P95f+PDA:HP hx2110
Flamer
Nováček
Nováček

Sokujici

Příspěvek od Flamer »

Normálně ted jsem zjistil šokující odhalení.. ty kružnice jsou na tom dvd jeste před vypálením ... koupil jsem DVD+R VERBATIM 4,7GB 16x SPINDL (25pack) a maji kodové označení ZD3056-DVR-T47D.... ze by Verbatim klesl ??
MaTTo S
Začátečník
Začátečník

Re: Sokujici

Příspěvek od MaTTo S »

Hmm tusim ty mas najvecsi problem ze nemas ziadne problemy ....
Pokial ti tie media idu bezproblemovo a daju sa citat vsade alebo aspon tam kde potrebujes atd. tak ptoom co iesis ja pouzivam vyhradne IMATION od MBI a som maximalne spokojny nemal som este nikdy problem .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

mno pokud s mediem krome tech kruznic nic neni tak nemas co resit - mozna jen "spatne" vylisovane. Jestli vsechno cte a medium je vypalene dobre tak bych se tim nejak zvlast nezabyval. Pokud chces zmenit znacku tak ber Tayio Yuden (spicka mezi substraty) - ale to je pouze vyrobce substratu, musis si najit vyrobce ktery dela media s jejich vrstvou. projdi si http://www.cdr.cz tam najdes spoustu informaci. Jinak ja mam s Verbatim dobre zkusenosti :)
Flamer
Nováček
Nováček

Mozna jo mozna ne

Příspěvek od Flamer »

Tak ono problem... to je relativni ... vetsina tech dvd neni pro me a kdyz jsem to videl tak jsem se zhrozil ze mi to potom hodi na hlavu... Tak čitelne asi jo ale jak dlouho a zkousel jsem to jen u sebe ... Co se tyce Tayio Yuden tak znám tuto kvalitu.. ale myslim si ze Mitsubishi Chemicals (Verbatim) by na tom meli byt taky dobre ... uvidime nechame se prekvapit ... jsou to pro me v podstate prvni palena DVD+R doposavad jsem palil same DVD-R protoze muj stařičký Plextor 708A neumel menit booktype
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Šlo by to vyfotit?
Bathory
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

jj Verbatim je dobra znacka, sam ji pouzivam. Chapu ze kdyz to neni pro tebe mas strach... priklanim se k te fotce. Ale podle popisu sem se s tim asi jeste nesetkal
Flamer
Nováček
Nováček

Re:

Příspěvek od Flamer »

Ano podařilo se mi to aspon tak naznakove vyfotit.... jen pro informaci na tomhle dvd neni nic vypaleneho... je ciste jak panenske rouno (nakonec se z toho vyklube ze to ma kazde DVD a ja si pujdu vyhlidnout nejaky vysoky strom :-) )

tady je (nelekejte se toho linku byla ta prvni stranka na kterou jsem narazil tak jsem to nasdilel tam)

http://www.thefreeimagehosting.com/Uplo ... 890res.JPG

Jinak teda s tim nahledem jsem to nějak nedal....
Naposledy upravil(a) Flamer dne pon 9. led 2006, 06:29, celkem upraveno 5 x.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Prosím, udělej tomu obrázku náhled, rozhazuje stránku.

... jinak to vypadá na pěkný šmejdy, protože takhle DVD rozhodně alespoň u mě žádný nevypadá a to jich mám v šuplíku hezkou řádku druhů :(
Bathory
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

Takze prihazuju sve fotky, jedna se o verbatim + i - , obe na rychlost 8x
DVD+R
http://www.thefreeimagehosting.com/Uplo ... 20dvd+.JPG
To medium je nove i kdyz tak nevypada...

a pro zmenu i DVD-R
http://www.thefreeimagehosting.com/Uplo ... 20dvd-.JPG

Na ty +ka sem palil a vsechny v pohode, ale normalne okem to clovek nevidi, musel sem to vyfotit

edit// omlouvam se za ty odkazy, musite je asi rucne zkopirovat, dal sem tam spatne jmeno tak proto...nemam ted sac si s tim hrat
Flamer
Nováček
Nováček

Zda se ze to tak ma být

Příspěvek od Flamer »

No ať se dívu na to tvoje DVD jak chci tak se mi zdá že tam ty kružnice máš taky.. Tedka jsem načal další várku balení po 25 kusech a evidentne je tam ten samy artefakt... A jestě jsem si vyptal od kámoše take DVD+R Vebatim 16x a je to tam taky .... Takže bud jsme odhalili nejakou vadu a nebo tady řešíme uplnou malichernost kterou maji všechny DVD+R Verbatim 16x

Nutno ale podotknou ze to je videt jen pod lampickou
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zajímavý, já jich včera pod světlem pár prohlídnul a jsou naprosto čistý... :?
Asi kvůli vám rozdělám další krabičku. :)
Bathory
Benu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Benu »

Na každém tom balíku DVD-ček je vyznačena revize, takže podle toho se dá identifikovat špatná série (případně co nakupovat). Já už delší dobu marně sháním DVD Verbatim s označením Data Life Plus. Nemáte někdo tip, kde se dají v Brně koupit?
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

DataLifePlus maj/měly (možná že už to tak není) označení média "Made in Taiwan" a ty se u nás sháněj docela špatně
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Flamer
Nováček
Nováček

KAslem na to

Příspěvek od Flamer »

No tak pánové už jsem nad tímhle problemem zlomil hůl... A zjistil jsem ze to maji vsechny Verbatim DVD 16x i mozna jine "Verbáče" ... i v krabicce i na Spindlu takze se nebudeme zabývat detaily a budme radi ze jsou citelna..

Jde to videt jen pod lampou takze snad to neni zadny problem...

BTW MAde in Taiwan jsou i media která nemají značení Data Life Plus

Dekuji za reakce
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Celé to vypadá na podivná média. Kruhy, které ukazuješ, jsem zatím nikdy nikde neviděl.
Měl jsem doma Verbatimy DVD-R 8x, Made in India a kvalita byla značně nevalná, dle mé zkušenosti vypálení rychlostí 4x v normě, při rychlosti 8x občas přes normu. Benq 1640 se zapnutým WOPC na tato média pálil i při nastavení na 8x pouze 4x.
Takže jak vidno, falešná média nebyla posledním problémem této značky.
A ještě něco - doporučuji použít pro připojení LG4166 80ti žilový kabel, jednotka umí UDMA66, je škoda to nevyužít, je to velice kvalitní vypalovačka.
Flamer
Nováček
Nováček

V tom je ten problem

Příspěvek od Flamer »

No to je prave ten problem ze to (a to uz se hoodne opakuji) jde fakt videt jen kdyz se clovek hoodne snazi a takt je chce videt! pod lampou za soustavneho nataceni do polohy kde budou videt...

Jinak co se tyce toho 80 zilneho kabelu tak nevim jestli to neni zbytecnost... vseude pisi ze to je lepsi ale v cem ? ... stejne me nedokaze cist rychleji nez jak tech 11 MB za sekundu a na to si 40 zilak vystaci ne ?
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“