To, ze by nejakej bazarek naskakal na stary monitory se sondama se asi cekat neda, no..
V čem je lepší LCD nežli CRT monitor? Prosím přesvěčte mne.
Moderátor: maXXmilian
- Maxtor
- Začátečník

-
- alesduch
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ojojoj ... pánové ..... nehádejte se ...... máte pravdu oba v rámci možností každého z Vás
firma Boxed - (e-shop Ignum) opravdu není dodavatelem kvalitního a špičkového zboží. (To jsem pochopil už jen z toho že za cca 3000,- nabízejí výprodej 17ks 21" monitorů) Oni to i tvrdí. Dle mého skoupěj celej sklad a daj dohromady co se dá. Co zbude nabidnou v podobém inzerátu jako je výše.
Ale na druhou stranu je pravda (ještě nomohu potvrdit - až mi přijde zboží) že se snaží vyjít maximálně vstříc a vyberou z toho co mají to nejlepší.
Telefonicky mi poradili at netrvám na tom co jsem objednal (maj poslední 4ks a ty nestojej za moc) a že mají jinou várku kde vybrali cca z 200ks monitorů množství uchazejících kusu. Podotýkám že nešlo o navýšení ceny z jejich strany ale spíše o snížení.
Původně objednáno:
NEC MULTISYNC FE1250+ grade A- 4 100,-
IBM P260 bílé FLAT grade A 3 400,-
nyní:
IBM P275 bílé provedení FLAT grade A 3 490,-
21" Dell 1130 FLAT grade A 3 690,-
Je jasné (po shlédnutí www.eizo-shop.cz od NANAO)že tyto monitory nemohou konkurovat těm LCD Eizo. Ale nikdo z nás nevyhrál v loterii aby si toto mohl dovolit. Rozdíly v zobrazení, velikosti a vzhledu jsou zanedbatelné v poměru s rozdílem cen.
firma Boxed - (e-shop Ignum) opravdu není dodavatelem kvalitního a špičkového zboží. (To jsem pochopil už jen z toho že za cca 3000,- nabízejí výprodej 17ks 21" monitorů) Oni to i tvrdí. Dle mého skoupěj celej sklad a daj dohromady co se dá. Co zbude nabidnou v podobém inzerátu jako je výše.
Ale na druhou stranu je pravda (ještě nomohu potvrdit - až mi přijde zboží) že se snaží vyjít maximálně vstříc a vyberou z toho co mají to nejlepší.
Telefonicky mi poradili at netrvám na tom co jsem objednal (maj poslední 4ks a ty nestojej za moc) a že mají jinou várku kde vybrali cca z 200ks monitorů množství uchazejících kusu. Podotýkám že nešlo o navýšení ceny z jejich strany ale spíše o snížení.
Původně objednáno:
NEC MULTISYNC FE1250+ grade A- 4 100,-
IBM P260 bílé FLAT grade A 3 400,-
nyní:
IBM P275 bílé provedení FLAT grade A 3 490,-
21" Dell 1130 FLAT grade A 3 690,-
Je jasné (po shlédnutí www.eizo-shop.cz od NANAO)že tyto monitory nemohou konkurovat těm LCD Eizo. Ale nikdo z nás nevyhrál v loterii aby si toto mohl dovolit. Rozdíly v zobrazení, velikosti a vzhledu jsou zanedbatelné v poměru s rozdílem cen.
Život je velmi krátký a tak je potřeba si jej užít co nejlépe. Důležité je přitom se nebát, vyjádřit své pocity naplno a tím předcházet přetvářkám. Jen tak tě budou brát kamarádi i známí takového, jaký doopravdy jsi.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: V čem je lepší LCD nežli CRT monitor? Prosím přesvěčte m
CRT a LCD technologie mají svý + i - takže pokud poznáš sebemenší rozmazání obrazu při posunu, vadí ti mírně odlišný odstín tak ti nezbyde nic jiného, než mít na stole 30kg (nebo i těžší) monitor, velkou spotřebu atd.alesduch píše:Pracuji na PC v grafických programech již od roku 1992 cca 12 hodin denně.Prošla mi před očima celá řada monitorů. V současné době mám Belineu 10 80 35 (21" CRT) a ADI 19" CRT. Nebolí mne do dnes oči, nenosím brýle a jsem docela spokojený aš na jedno. Všichni okolo mne již mají LCD a smějou se mi proč kupuju takový šity jako CRT...
nevím co obnáší "grafika" a jaký máš nároky na monitor ale v oboru konstrukce na těch barvách tak moc nezáleží a důležitější je spíš plocha - počet monitorů, takže úspora místa je docela fajn a problémy s odezvou a kontrastem už dnešní lcd prostě nemají.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- alesduch
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
... ano ano nyní s tebou již souhlasím + i - mají oba zobrazovače, ovšem když se zamyslím nad - u CRT:karf píše: CRT a LCD technologie mají svý + i - takže pokud poznáš sebemenší rozmazání obrazu při posunu, vadí ti mírně odlišný odstín tak ti nezbyde nic jiného, než mít na stole 30kg (nebo i těžší) monitor, velkou spotřebu atd.
nevím co obnáší "grafika" a jaký máš nároky na monitor ale v oboru konstrukce na těch barvách tak moc nezáleží a důležitější je spíš plocha - počet monitorů, takže úspora místa je docela fajn a problémy s odezvou a kontrastem už dnešní lcd prostě nemají.
váha 30kg - dle mého max pak už mluvíš o ruskym rubínu(každý normální stůl jej unese a na cestování si pořid laptopa)
velikost (u většiny lidí co znám i já využívám pro PC pracoviště roh místnosti a CRT ti tam na rohovej stůl krásně zajede)
velká spotřeba - 140W u 21" max (LCD cca 65W na spotřebě neušetříš díky vysoké pořiz. ceně LCD )
a pokud jde o vzhled (chceš sledovat práci nebo na LCD koukat jakej má design
a to atd definuj
jinak já srovnávam CRT jedině s trinitron nebo mits diamond s ultrapochou obrazovko cca do 5000,- ne ty zaoblený elektronky jak má kde kdo
Život je velmi krátký a tak je potřeba si jej užít co nejlépe. Důležité je přitom se nebát, vyjádřit své pocity naplno a tím předcházet přetvářkám. Jen tak tě budou brát kamarádi i známí takového, jaký doopravdy jsi.
- NANAO
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Trochu tě vyvedu z omylu. Technologie INVAR (zaoblená elektrónka) se díky vlastnostem (lepší homogenita bílé plochy,přesnější geometrie,lepší ostrost, věrnější farevné podání,delší životnost,stabilita obrazových parametrů) používala zásadně u high-endových monitorů (Barco,Eizo)alesduch píše: jinak já srovnávam CRT jedině s trinitron nebo mits diamond s ultrapochou obrazovko cca do 5000,- ne ty zaoblený elektronky jak má kde kdo
TRINITRON (FLAT) je lepší v kontrastu to je snad jediná výhoda oproti Invaru. Ceny Invaru se u 21" pohybovali od 57.000 - 350.000,- u Trinitronu od 45.000 - 60.000,-
- alesduch
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
....dnes mi došlo zboží a vřele mohu doporučit 21" Dell 1130 FLAT grade A
Byl jsem překvapen po vybalení obsahu - monitory jsou jak nové nepoznal bych rozdíl i uvnitř jsou součástky lesklé bez zjevného zašpinění a bez zásahu opraváře obraz není zešedlý nebo nejeví známky vysvícení.
Vřele doporučuji pro kohokoliv kdo využívá DualView má omezené prostředky a chce mít kvalitní zobrazení
2x 21" Dell 1130 FLAT grade A za cenu 8.000,- Kč vč DPH a 12 měs. zárukou na vrácení peněz.
Byl jsem překvapen po vybalení obsahu - monitory jsou jak nové nepoznal bych rozdíl i uvnitř jsou součástky lesklé bez zjevného zašpinění a bez zásahu opraváře obraz není zešedlý nebo nejeví známky vysvícení.
Vřele doporučuji pro kohokoliv kdo využívá DualView má omezené prostředky a chce mít kvalitní zobrazení
2x 21" Dell 1130 FLAT grade A za cenu 8.000,- Kč vč DPH a 12 měs. zárukou na vrácení peněz.
- alesduch
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
...nemohu vyvrátit nevím jak zareagovat až tak dalece se v tom nevyznám ovšem já asi zřejmě nemluvil o INVAR nebo nevím zda li ty běžné monitory měli všechny INVAR ale mohu tě ujistit z vlastní zkušenosti že ta Belinea 21" 10 80 35 kterou sem na vánoce pořídil od Alza cca za 11.000,- Kč se těmto nemůže rovnat ostrostí ani barevněNANAO píše: Trochu tě vyvedu z omylu. Technologie INVAR (zaoblená elektrónka) se díky vlastnostem (lepší homogenita bílé plochy,přesnější geometrie,lepší ostrost, věrnější farevné podání,delší životnost,stabilita obrazových parametrů) používala zásadně u high-endových monitorů (Barco,Eizo)
TRINITRON (FLAT) je lepší v kontrastu to je snad jediná výhoda oproti Invaru. Ceny Invaru se u 21" pohybovali od 57.000 - 350.000,- u Trinitronu od 45.000 - 60.000,-
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Já bych jenom něco napsal k Boxed - mám od nich asi měsíc svůj Dell P991 a je to nádhera, super monitor. Funguje tam takový členění - "A" a "B" kategorie - "A" sou absolutně v pohodě, žádná deformace, nádherný monitory. "B" už sou o něco horší, sice funkční, ale nic moc, kolikrát i třeba prasklej plast ( proto taky 19" za 2000,- ). Když sem tam nakupoval, tak mě překvapil přístup. Vybereš si monitor, oni ti ho opravdu ochotně předvedou, pustí ti ntest od Nokie, kde uvidíš jakýkoli nedostatek monitoru. Fakt mě překvapili, do ničeho člověka netlačili.
Já můžu jen souhlasit s Matroxem, že sou slušnou firmou. Dalším spokojeným zákazníkem je tady na fóru třeba digitaldoom. Rozhodně ale doporučuju osobní návštěvu, najdeš je v Dejvicích pod modrou menzou ČVUT.
Já můžu jen souhlasit s Matroxem, že sou slušnou firmou. Dalším spokojeným zákazníkem je tady na fóru třeba digitaldoom. Rozhodně ale doporučuju osobní návštěvu, najdeš je v Dejvicích pod modrou menzou ČVUT.
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
taky jsem tam bral 2ks samsungu 19" CRT a jednim slovem za ty prachy , rok zaruka , obraz pecka , kdybych mel prachy tak jdu do DELLu , ale bohuzel
jinak co se tyce CRT vs LCD , tak u LCD se mi libi velikost, ale u CRT rozliseni , to mi u LCD proste kua chybi, kdyz si vezmu to jejich 1280x1024 , maximalne u 20" 1600x1200 tak mi je celkem na ... , vemte si taky cenu toho LCD 20" ci 21" stoji 20k s D a umi to max 1600x1200 , fakt pecka , za 7k mam CRT od DELLU 22" s 2048x1536 pri 85hz ci 1600x1200 pri 125hz , proste si tam dam tech 2048x1536 , ktere jsou opravdu ciste a usetrim 13k coz je fakt sila , 19" LCd maji jen 1280x1024 coz povazuju fakt za hruzu a diky tomu neuvazuju o jeho koupi v zadnym pripade
jinak co se tyce CRT vs LCD , tak u LCD se mi libi velikost, ale u CRT rozliseni , to mi u LCD proste kua chybi, kdyz si vezmu to jejich 1280x1024 , maximalne u 20" 1600x1200 tak mi je celkem na ... , vemte si taky cenu toho LCD 20" ci 21" stoji 20k s D a umi to max 1600x1200 , fakt pecka , za 7k mam CRT od DELLU 22" s 2048x1536 pri 85hz ci 1600x1200 pri 125hz , proste si tam dam tech 2048x1536 , ktere jsou opravdu ciste a usetrim 13k coz je fakt sila , 19" LCd maji jen 1280x1024 coz povazuju fakt za hruzu a diky tomu neuvazuju o jeho koupi v zadnym pripade
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
- Wuuduu
- Středně pokročilý

to je ale len tvoj problem.
CRT su uz mrtve a zozenies jedine taketo secondhand vyrobky... a aj tie sa raz minu.
Ja by som zase CRT nekupil ani nepriatelovi. Pravdou je, ze doma na druhom PC mam iiyamu CRT, pripojenu cez BNC5 kabel, ale ochvilu pojde kam patria vsetky CRT - na smetisko dejin.
CRT su uz mrtve a zozenies jedine taketo secondhand vyrobky... a aj tie sa raz minu.
Ja by som zase CRT nekupil ani nepriatelovi. Pravdou je, ze doma na druhom PC mam iiyamu CRT, pripojenu cez BNC5 kabel, ale ochvilu pojde kam patria vsetky CRT - na smetisko dejin.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No nevim zkus si přečíst 1. post - zakladatel je grafik. Já teda nevim, normálně používám 1024*768, ale když jdu něco dělat do Photoshopu nebo Corel Draw, musim přepnout na 1600*1200, to je pro slušnou práci minimum. A to sem amatér, co se tim baví, max. dělám skiny, pro profesionálního grafika je pořádný rozlišení nutnost.Wuuduu píše:to je ale len tvoj problem.
- Maxtor
- Začátečník

-
- alesduch
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
... zde mohu jen souhlasit velice dobrý argument CRT vs LCDsh píše:taky jsem tam bral 2ks samsungu 19" CRT a jednim slovem za ty prachy , rok zaruka , obraz pecka , kdybych mel prachy tak jdu do DELLu , ale bohuzel
- Aki.Lee
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
>to NANAO
Zdravim priteli,
moment, at si to urovnam...
v jedne veci mas samozrejme pravdu, ne vsexny bazary skutecne zrepasuji montak, to neznamena, ze byx nenarazil na fajnovku, viz treba ten signum, kde si na tom jak je videt asi davaji zalezet, a ja tu fajnovku tedka potrebuju k druhemu (hernimu) stroji, kde xci rozjet dualview spolecne s lcd,
a ted dal ... zatim jsem si sam na sobe (nejlepsi, ze?) otestoval, ze vsexny 3 nebo 4 (opravte me) texnologie lcd zatim "nejsou" lepsi nez texnologie montaku a mam tim namysli: normalni lcd=normalni crt, super lcd=super crt, nexci hanet lcd, chranbuh, jsou to sqele "mastne" vecicky, mluvim stale o sobe, je to muj subj. pocit, i kdyz hodne 0zobjektivneny praxi, to ted nexam byt, pravdou je, ze ted nemam x penez napriklad na poradnou yiamu a xci jit do repase, ale do dobre repase, tzn. zminovane texnologie a 21 palecku, (mimoxodem ukazte mi zrepasovany 21" super lcd za maly peniz), vim ze mezi temito a obyc crt jako Aoccka nebo Beliney je propastny rozdil, jestlize jsi frajer pres NECy a ja verim, ze jsi, tak musis vedet, ze prave proto jsou tyhle crt tady tak dlouho a stale bez problemu makaj, nevim, jestli mas treba NEC crt treba 10 let doma, abys mohl posoudit ty nejjemnejsi nuance jejix staleho xodu a to je prave to, o co jde me, jako narocnemu uzivateli, abyx tady ty blaboly shrnul: pokud teda rozumis aspon tem NECum, doporuc nejaky repas model podle tex myx kriterii - viz. vys ve foru, s invarem prave nemam zkusenosti, ale s trinitronem (zaoblenym i flat) jsem delal dost dlouho, abyx vedel, jak se xova, je jasne ze potrebuju crt, nebo se pletu a 3D bryle funguji uz i na lcd? alesduch tady dal pekny priklad, rad byx srovnal nejake dalsi modely (z nasix shopu, u kteryx bude pravepodobnost viceleteho bezproblemoveho xodu), dekuji vsem za pripominky a rady.
moment, at si to urovnam...
v jedne veci mas samozrejme pravdu, ne vsexny bazary skutecne zrepasuji montak, to neznamena, ze byx nenarazil na fajnovku, viz treba ten signum, kde si na tom jak je videt asi davaji zalezet, a ja tu fajnovku tedka potrebuju k druhemu (hernimu) stroji, kde xci rozjet dualview spolecne s lcd,
a ted dal ... zatim jsem si sam na sobe (nejlepsi, ze?) otestoval, ze vsexny 3 nebo 4 (opravte me) texnologie lcd zatim "nejsou" lepsi nez texnologie montaku a mam tim namysli: normalni lcd=normalni crt, super lcd=super crt, nexci hanet lcd, chranbuh, jsou to sqele "mastne" vecicky, mluvim stale o sobe, je to muj subj. pocit, i kdyz hodne 0zobjektivneny praxi, to ted nexam byt, pravdou je, ze ted nemam x penez napriklad na poradnou yiamu a xci jit do repase, ale do dobre repase, tzn. zminovane texnologie a 21 palecku, (mimoxodem ukazte mi zrepasovany 21" super lcd za maly peniz), vim ze mezi temito a obyc crt jako Aoccka nebo Beliney je propastny rozdil, jestlize jsi frajer pres NECy a ja verim, ze jsi, tak musis vedet, ze prave proto jsou tyhle crt tady tak dlouho a stale bez problemu makaj, nevim, jestli mas treba NEC crt treba 10 let doma, abys mohl posoudit ty nejjemnejsi nuance jejix staleho xodu a to je prave to, o co jde me, jako narocnemu uzivateli, abyx tady ty blaboly shrnul: pokud teda rozumis aspon tem NECum, doporuc nejaky repas model podle tex myx kriterii - viz. vys ve foru, s invarem prave nemam zkusenosti, ale s trinitronem (zaoblenym i flat) jsem delal dost dlouho, abyx vedel, jak se xova, je jasne ze potrebuju crt, nebo se pletu a 3D bryle funguji uz i na lcd? alesduch tady dal pekny priklad, rad byx srovnal nejake dalsi modely (z nasix shopu, u kteryx bude pravepodobnost viceleteho bezproblemoveho xodu), dekuji vsem za pripominky a rady.
prkno: MSI K9N SLI-Platinum/ kalkulajda: AMD X2 5600+,AC Freezer 64 Pro/ přesýpačky: A-DATA 2x1GB 800+ ee/ štětka: Sapphire ATI X1950 Pro 512MB/ poznámkáč: Hitachi 320GB SATAII 16MB,Nexus DiskTwin/ mikrovlnka: LG GSA-H62N,NEC ND-3500A/ čumítko: Dell 21" P1130,E-D glasses/ kredenc: Logic Q3,Enermax Liberty 400,Thermaltake 80mm out/ fagot: SB Audigy2 ZS,Genius 5.1 HT,Speed-link Medusa 5.1/ mačkátka,kvedlátka,točítka,..: Logitech Internet Nav. SE,Razer Diamonback plasma L.E.,Razer ExactMat+ExactRest,Belkin Nostromo n52,Saitek X-52,Saitek P-8000,Steel gaming glove,ATI Remote Wonder/ masomlejnek: WinXPproCzSP2
- Maxtor
- Začátečník

-
Tak s timhle nazorem se taky ztotoznuji.. kaslu na vahu.. to uz nejak preziju.. ale omezovat se rozlisenm fakt zvykly nejsem.. a nejaka neqalitni interpolace to nahradit nemuze..sh píše:taky jsem tam bral 2ks samsungu 19" CRT a jednim slovem za ty prachy , rok zaruka , obraz pecka , kdybych mel prachy tak jdu do DELLu , ale bohuzel
"Placak" koupim az s dalsi generaci plochych displeju.. tzn. polymer, nebo uvidime, co se objevi..
- alesduch
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Jen by mě zajímalo proč tohle píšeš - důvody mi řekni ne tlachy okolo nekoukej na módu ale na to zda-li je v dnešní době potřeba shánět LCD za 20k jen proto že je CRT k smíchu. Píšeš to proto že sis koupil LCD za ranec a obhajuješ to nebo je CRT tak strašně zaostalý že je na výhozWuuduu píše:to je ale len tvoj problem.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
ja sem uz totalne presel na LCD. Reprezentativni vzhled s ni spojena nizka hmotnost a kompaktni velikost,stabilita obrazu,delsi zivotnost,mensi spotreba,digitalni vstup,mensi hlucnost(piskani civek),v OSD jsou vetsinou profily(fotkyden/noc,film den/noc,prace v exelu..a mnoho jinych)
s grafikou opravdu nedelam ,tekze vysoke rozliseni nepotrebuju. Barvy co mi vytiskne tiskarna(laser jet 3060) se neshoduji ani s CRT ani s LCD.
to ze vas z CRT neboli oci(me taky ne) je sice hezke ,ale nepopreme co se na nas vsechno vali.
tot vse asi k tematu
btw ted by me zajimalo pred cca 2-3roky stal lepsi CRT cca 13k KC(a to byl jejich vrchol) ted 5k KC(uz se omezuje vyrabene mnozstvi) komu sem ty prachy navic cpal?
s grafikou opravdu nedelam ,tekze vysoke rozliseni nepotrebuju. Barvy co mi vytiskne tiskarna(laser jet 3060) se neshoduji ani s CRT ani s LCD.
to ze vas z CRT neboli oci(me taky ne) je sice hezke ,ale nepopreme co se na nas vsechno vali.
tot vse asi k tematu
btw ted by me zajimalo pred cca 2-3roky stal lepsi CRT cca 13k KC(a to byl jejich vrchol) ted 5k KC(uz se omezuje vyrabene mnozstvi) komu sem ty prachy navic cpal?
- Maxtor
- Začátečník

-