ATi X1600XT vs. GF6800GS
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Gerimo
- Mírně pokročilý

ATi X1600XT vs. GF6800GS
Ahoj lidi,
jsem z tohoto rozhodovani nestastny....mam z toho uz nocni mury.
Ciste objektivne reknete nazor a duvod.Prosim zadny fanatiky jedne znacky, ja jsem ciste zameren na cena/vykon.
ceny, za ktere bych mohl sehnat tyto karty:
GF6800GS-5500,-
ATi X1600XT-5000,-
Hraji jen Call of Duty 2, tudiz engine postaveny na D3D.
Diky.
jsem z tohoto rozhodovani nestastny....mam z toho uz nocni mury.
Ciste objektivne reknete nazor a duvod.Prosim zadny fanatiky jedne znacky, ja jsem ciste zameren na cena/vykon.
ceny, za ktere bych mohl sehnat tyto karty:
GF6800GS-5500,-
ATi X1600XT-5000,-
Hraji jen Call of Duty 2, tudiz engine postaveny na D3D.
Diky.
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
tak ono 6800GS je grafika o tridu vys. Myslim ,ze kdyby si nebyl lenivy tak pohledas nejake benchmarky.(ti je postnu az je najdu)
jen myslim ,ze za cenu 5500Kc(novou) tezko sezenes - pokud myslis gigabyte tak ten je nedostupny co ja vim
\\EDIT: pridavam ty linky co sem slibil:
link1
tady je primo srovnani X1600XT s 6800GS ,starsi datum ne moc vypovidajici novyma ovladacema slo ATI silne dopredu
LINK2
jen myslim ,ze za cenu 5500Kc(novou) tezko sezenes - pokud myslis gigabyte tak ten je nedostupny co ja vim
\\EDIT: pridavam ty linky co sem slibil:
link1
tady je primo srovnani X1600XT s 6800GS ,starsi datum ne moc vypovidajici novyma ovladacema slo ATI silne dopredu
LINK2
- godlike
- Středně pokročilý

-
To jsou teda pekny kecy(navic jsem davat odkaz z 14.11.2005)...x1600xt je dost podcenovana karta...zatim jeji vykon dost leze nahoru s novyma ovladacema...nekde jsem videl cloveka co mel 5350 v marku05(pokud nekoho zajimaj marky)..bez OC....ted bych volil x1600xt..6800 je uz stara vykopavka[CZ]mike píše:tak ono 6800GS je grafika o tridu vys.
Mac...
- Gerimo
- Mírně pokročilý

sice je stara, s tim bych souhlasil, ale ma stale porad co nabidnout....navic ta od GigaByte prijde do jednoho obchodu uz pristi tyden...tak stale nevim...
//prf.KuBA - Když postuješ dvakrát po sobě, použij tlačítko edit.
//prf.KuBA - Když postuješ dvakrát po sobě, použij tlačítko edit.
Tyhle linky jsem videl, ale prave ze jeste nebyly novy vladace, ktere 1600 rade pridava celkem dost... i kdyz asi tu 6800GS nedozene, ale muze celkem obstojne souperit, nez jak je v tech testech.Navic v Half-Life 2 ma min fps, coz se mi nezda, podle me by mela mit minimalne stejne, ale to je asi zpusobeno prave tema ovladacema....[CZ]mike píše:......
- Leviatan(BJ)
- Nováček

-
- The Edge
- Nováček

-
6800GS vs x1600xt
Já bych šel rozhodně do X1600XT. Současné hry jedou na obou velmi dobře, to že má nějaká karta o 10-20% víc fps je celkem jedno, protože si na obou kartách všechny současné hry zahraješ. A navíc je jasné, že v budoucích hrách, na tom bude lépe x1600xt, protože má lepší a novější architekturu. A za 5000 kč je to podle mě super koupě.
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
a ja to nepsal ,ze to je starsiho data? Kdybych to tam nenapsal ,ale takhle akorat spamujesgodlike píše:To jsou teda pekny kecy(navic jsem davat odkaz z 14.11.2005)[CZ]mike píše:tak ono 6800GS je grafika o tridu vys.
nekde v tom testu mela X1600XT 19FPS no nevim ci to je hratelneThe Edge píše:Současné hry jedou na obou velmi dobře, to že má nějaká karta o 10-20% víc fps je celkem jedno, protože si na obou kartách všechny současné hry zahraješ.
K TEMATU:
pokud mas moznost koupit tu gigabitku(jako kdybych to nevedel ,ze to bude zrovna gigabite) tak ji urcite ber vsemi 10! Vyknove se da srovnavat spis s X800XL.
pekny test je i na PCT.cz
tady souperi s X800XL
17000 v 3Dmarku 03 ,kdo by to nebral
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
a jeje , hlavne ze se to resi o thread niz ze !!!!
pisete tady uplny kraviny a totalne oblbujete uzivatele , uz se to resi v jinym threadu bud v teto nebo vedlejsi sekci...
pochopte , ze x1600xt je zalozena na jiny technologii , zatimco 6800gs je zalozena na stare technologii tj hrubem vykonu a honi se hlavne pocet pipek tj hrubej vykon tak x1600xt neni uz hnana hrubym vykonem ale poctem PS a VS, cili cim novejsi hra tam je x1600xt lepsi , navic ty testy nahore jsou na starych ovladacich !! dneska je ta situace uplne jina a jak jsem psal ve vedlejsim threadu , tak presne kvuli takovym hlaskam jako padaji tady jsem poslal presne tyhle 2 gk + x800gto2 na testy do PCT , ty by meli vyjit zacatkem pristiho tydne tak si pockejte a nepiste tu plky..
pisete tady uplny kraviny a totalne oblbujete uzivatele , uz se to resi v jinym threadu bud v teto nebo vedlejsi sekci...
pochopte , ze x1600xt je zalozena na jiny technologii , zatimco 6800gs je zalozena na stare technologii tj hrubem vykonu a honi se hlavne pocet pipek tj hrubej vykon tak x1600xt neni uz hnana hrubym vykonem ale poctem PS a VS, cili cim novejsi hra tam je x1600xt lepsi , navic ty testy nahore jsou na starych ovladacich !! dneska je ta situace uplne jina a jak jsem psal ve vedlejsim threadu , tak presne kvuli takovym hlaskam jako padaji tady jsem poslal presne tyhle 2 gk + x800gto2 na testy do PCT , ty by meli vyjit zacatkem pristiho tydne tak si pockejte a nepiste tu plky..
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to sem zvedavejsh píše:a jeje , hlavne ze se to resi o thread niz ze !!!!
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
az vyjdou uvidime ,zatim ve vsech testech 6800GS porazi X1600XTsh píše:a jeje , hlavne ze se to resi o thread niz ze !!!!
- pruso
- Začátečník

ZATÍM !!! Obě grafiky se mi zamlouvají, mám rád ATI než Nvidii, i když 6800 GS je dobrá koupě, ale taky ber v úvahu, že x1600XT se zlepšuje s novýmy ovladacemi a v nových hrách bude mít výkon větší !!![CZ]mike píše:az vyjdou uvidime ,zatim ve vsech testech 6800GS porazi X1600XTsh píše:a jeje , hlavne ze se to resi o thread niz ze !!!!
Pokud seženeš Gigabyte 6800GS, tak ji ber, jinak X1600XT
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
f soucasny dobe sem koukal ze x800gto2 stoji cca stejne jak ta 6800gs takze ja osobne bych si koupil ati, ale nekoupim bo uz ji nejakej patek mam 
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- Gerimo
- Mírně pokročilý

Ja to zatim vidim takhle:
Mam radsi ATi, zda se mi korektnejsi, nez nvidia, ale jak jsem jiz psal, nejsem zameren na zadnou znacku, kdyz mam jednu grafiku od ATi a druhou od Nvidie, za stejny peniz a vim ze ta jedna je lepsi, tak koupim tu lepsi...osobne si pockam na testy na pctuning.cz a pak uvidim.
Mossad: 5500,- je muj limit, takze x800gto2 za 6500,- je pro me nemyslitelne.jinak x800gto je horsi nebo stejne jako 6800GS a nemam u ni jistotu R480.takze pro me absolutne nevyhodny.(navic pri me smule chytim R430)
Mam radsi ATi, zda se mi korektnejsi, nez nvidia, ale jak jsem jiz psal, nejsem zameren na zadnou znacku, kdyz mam jednu grafiku od ATi a druhou od Nvidie, za stejny peniz a vim ze ta jedna je lepsi, tak koupim tu lepsi...osobne si pockam na testy na pctuning.cz a pak uvidim.
Mossad: 5500,- je muj limit, takze x800gto2 za 6500,- je pro me nemyslitelne.jinak x800gto je horsi nebo stejne jako 6800GS a nemam u ni jistotu R480.takze pro me absolutne nevyhodny.(navic pri me smule chytim R430)
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Gerimo
- Mírně pokročilý

- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
X1600XT je vykonejsi v novych hrach , presne jak jsem psal , kvuli ringbusu a vetsimu pomeru PS a VS , 6800GS je ted sice vykonejsi, ale u starych her
jinak vse taky meni catalysty 6.x
jinak vse taky meni catalysty 6.x
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
- Gerimo
- Mírně pokročilý

- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2 CZMIKE: testy na driverheaven atd jsou na starych driverech a fakt to vykazuje kraviny , jak rikam kouknete na ten thread , kde jsme to uz resili , psal tam i guru no-x a rekl tam o tom dosti