aku antenu?
Moderátor: Don
- martin850
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
aku antenu?
mam router draytek vigor 2600VG a wifi kluc ASUS WL-161. maju dosah spolu asi 50m najviac. aku antenu mam kupit k routeru ked chcem co najvacsi dosah? lebo som sa docital ze je tam 5db tak a keby som dal 16db, tak bude mat 3x vacsi dosah k tomu klucu? alebo cim mam ten kluc nahradit a aku antenu k tomu kupit aby mi to dociahlo tak 150m trochu cez budovy? ten USB kluc by som si najradsej nevymienal, lebo ked nieco kupim a nebude to dobre, tak mito bude zbytocne a s USB klucom a notebookom sa mozem pohybovat a merat signal v okolitych domoch, len dosah potrubjem zvyst. a este som chcel, bude moc vadit, ked nejaka velka antena bude vnutri? lebo nechcem kupovat dalsi router co dam na strechu.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vše se odvíjí od toho, jak moc hodláš zarušit okolí...
pokud na všechny kašleš, tak k routeru dej 17dBi všesměr za 6k Kč a lidi co se budou chtít 0,3km odtud doma spojit na dvacet metrů nebudou mít šanci.
všechno záleží na lokálních podmínkách (stromy, domy, zdi, ...) a kam všude chceš dosáhnout a od toho se odvíjí síla a typ antény
-jelikož je to APčko, tak budeš chtít určitě pokrýt větší prostor = sektorová nebo všesměrová
-síla se určí buďto podle praktického měření nebo podle teoretických výpočtů - ale útlum zdi se počítá dosti těžko a přecijenom není nad praxi
Co se týče silné antény a tím pádem ušetření peněz na duhém APčku - nedoporučoval bych to - anténa stojí hodně a spíš více místa zarušíš než pokryješ - proto raději na střechu dobře mířený sektor, něž do přízemí tvrdý všesměr.
pokud na všechny kašleš, tak k routeru dej 17dBi všesměr za 6k Kč a lidi co se budou chtít 0,3km odtud doma spojit na dvacet metrů nebudou mít šanci.
všechno záleží na lokálních podmínkách (stromy, domy, zdi, ...) a kam všude chceš dosáhnout a od toho se odvíjí síla a typ antény
-jelikož je to APčko, tak budeš chtít určitě pokrýt větší prostor = sektorová nebo všesměrová
-síla se určí buďto podle praktického měření nebo podle teoretických výpočtů - ale útlum zdi se počítá dosti těžko a přecijenom není nad praxi
Co se týče silné antény a tím pádem ušetření peněz na duhém APčku - nedoporučoval bych to - anténa stojí hodně a spíš více místa zarušíš než pokryješ - proto raději na střechu dobře mířený sektor, něž do přízemí tvrdý všesměr.
Francie ... sladká Francie
- martin850
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no zarusenie mi tu moc problem nerobi, byvame na okoli prevazen sami a uz nikto a som presvedceny ze ke sa niekto bude chcet spojit tak sa pripoji k nam. no dal by som vsesmerovku ale na www.agem.sk predavaju http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=4771922 . mohlo by mi to dociahnut tak na 300m primamej viditelnosti? a mam k tomu kupovat nejaky specialny AP? alebo mi staci obycajny napr. tento http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=6852523 s tym ze prave tu malu antenku nanom by som nahradil vsesmerovou a pripojil by som si ho kablom na router co mi ide do pocitaca.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy