Notebook: Jiný operační systém?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
McCormick
Nováček
Nováček

Notebook: Jiný operační systém?

Příspěvek od McCormick »

Možná že vám to přijde směšné, ale já se v noteboocích moc nevyznám tak mě zajímá jedna věc. Je nějaký rozdíl mezi OS v PC a OS v noteboocích? Nebo je jen jedna verze pro oba? Měl jsem možnost prohlédnout si notebook a pár věcí jsem tam postrádal třeba Systémové nástroje v nabídce start. :( Taky bych rád věděl jestli se dá běžně doma v notebooku přeinstalovat OS tak jak je to běžné u PC. Děkuji za radu :)
1,4 athlon(nataktovaný 1,6), 256 RAM, GeForce 4 MX 64 MB, DVD RW Teac
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Úplně stejný - jediná vyjímka jsou Tablet PC, kde jsou Windows s podporou ovládání dotykovým perem a rozpoznávání písma.
OS swe běžně přeinstalovat dá - ale někdy to dře - viz jedno vlákno v týhle sekci o instalaci Win na SATA disk u FSC notebooku.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook: Jiný operační systém?

Příspěvek od Mike.Ace »

McCormick píše:Možná že vám to přijde směšné, ale já se v noteboocích moc nevyznám tak mě zajímá jedna věc. Je nějaký rozdíl mezi OS v PC a OS v noteboocích? Nebo je jen jedna verze pro oba? Měl jsem možnost prohlédnout si notebook a pár věcí jsem tam postrádal třeba Systémové nástroje v nabídce start. :( Taky bych rád věděl jestli se dá běžně doma v notebooku přeinstalovat OS tak jak je to běžné u PC. Děkuji za radu :)
Jasně,je to ten stejný OS. Můžeš tam bez problemu nainstalovat běžný operační systém. Přeinstalování je určitě stejné .)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
McCormick
Nováček
Nováček

Příspěvek od McCormick »

Tak teď jsem trochu v rozpacích :). Jak tedy poznám zda-li je v notebooku Sata nebo ne. Konkrétně se jedná o notebook přivezený před třemi lety z ameriky. Značku momentálně nevím tak snad zítra. Ale díky za rady.Ještě počkám nerad bych někomu shodil windowsy a pak už je nenahodil :)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Nechápu co řešíš. pokud ten NB máš fyzicky u sebe a nechce se ti jej rozebírat, tak opiš typ do googlu a specifikaci už lehce najdeš. Nejjistější je samozdřejmě odšroubovat těch pár šroubků a podívat se na něj.

//Jinak OS se neliší od desktopového. Jenom některé firmy jež jsou partnery MS mají jiný optimalizovaný OS pro NB a WS. Což asi nebude tento případ.
McCormick
Nováček
Nováček

Příspěvek od McCormick »

No to právě nemám :(
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jestli je 3 roky starej , tak nema SATA na 1000000% tak to vubec neres...
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
McCormick
Nováček
Nováček

Příspěvek od McCormick »

Tak to jsi mě uklidnil a potěšil. Díky :D
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“