Uchlazení zazděného PC
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Nodar
- Nováček

-
Uchlazení zazděného PC
teda nebude přímo zazděné, ale mám rozměrný stůl, pod nohama spoustu místa a tak uvažuji, že z nějaké dřevotřísky sešroubuji bednu, do které pak umístím počítač. Slibuji si od toho úplné ticho (spím kousek od něj a občas ho potřebuji zapnout na noc). Už jsem ho sice ztišil na polovinu lepšími chladiči a lepším zdrojem, ale stálo to dost peněz a stejně mně to nestačí no a vyzkoušet tohle bude skoro zadara.
A teď dotaz:
- kombinace dřevotříska+nehořlavý pěn. polystyrén špatně odvádí teplo, takže se obávám přehřívání. Když umístím někam nahoru 2x12 cm 950ot/m ventilátor, myslíte že dokáže odvést teplo produkované AthXP 2,5, Radeon 9800, 2xHDD?
Potřeboval bych radu od někoho, kdo má PC podobně umístěné ...
A teď dotaz:
- kombinace dřevotříska+nehořlavý pěn. polystyrén špatně odvádí teplo, takže se obávám přehřívání. Když umístím někam nahoru 2x12 cm 950ot/m ventilátor, myslíte že dokáže odvést teplo produkované AthXP 2,5, Radeon 9800, 2xHDD?
- pepe666
- Začátečník

Re: Uchlazení zazděného PC
mam poč v poč.stolku a je v podstatě taky takhle "obalenej"dřevem,koupil sem vodníkaNodar píše:teda nebude přímo zazděné, ale mám rozměrný stůl, pod nohama spoustu místa a tak uvažuji, že z nějaké dřevotřísky sešroubuji bednu, do které pak umístím počítač. Slibuji si od toho úplné ticho (spím kousek od něj a občas ho potřebuji zapnout na noc). Už jsem ho sice ztišil na polovinu lepšími chladiči a lepším zdrojem, ale stálo to dost peněz a stejně mně to nestačí no a vyzkoušet tohle bude skoro zadara.
A teď dotaz:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31076
a dal tam 120fan na 900ot/m a sem spokojenej,spim taky hned vedle a super,škoda že si už nakoupil.Ten větrák to zmákne podle mě v poho a když tam budou dva tak
!!!?
- Nodar
- Nováček

-
Uchlazení zazděného PC
aha, to zní dobře. Akorát předpokládám, že ten výměník máš taky schovaný v tom stolku a přední dvířka jsou zavřená ?
Vodník by asi byl lepší řešení, ale stejně bych slyšel zdroj - ten můj Fortron má 12cm větrák a je LR a stejně je slyšet
...
Vodník by asi byl lepší řešení, ale stejně bych slyšel zdroj - ten můj Fortron má 12cm větrák a je LR a stejně je slyšet
- master88
- Začátečník

no toho vodnika co si tu postnul nevidim moc jako dobrou volbu pro hlazeni pc
(nic moc vykon)
jinak co udelat do predu 120 a dozadu 120? melo by to stacit
a kdyz ne tak dej do predu 2x120 .... pomalobezny... a udela to slusnej vitr
do stolu... nahoru bych udelal jen nakou diru zadelanou mzirkou... (s malymi otvory) aby to odvedlo prebytecny teplo
jinak co udelat do predu 120 a dozadu 120? melo by to stacit
do stolu... nahoru bych udelal jen nakou diru zadelanou mzirkou... (s malymi otvory) aby to odvedlo prebytecny teplo
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami
Octavia II 2.0 TDI powah
Octavia II 2.0 TDI powah
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nic proti ale jestly to takhle proderujete a pridate tri vetrone tak bych rek ze to strati vyznam to delat protoze to nebude tissi nez to je ted 
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
- honny
- Středně pokročilý

Proč myslíš?sket píše:pridate tri vetrone tak bych rek ze to strati vyznam to delat protoze to nebude tissi nez to je ted
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
protze tri vetrone at maj sebemin otacek slyset budou a dis este kevsemu budu proderovanej vrch krabice tak bude slyset este aji kraval co dela samotnej compl
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
- honny
- Středně pokročilý

Slyšet je všechno, ale kvalitní 12ka fan na 800rpm je rozhodně tižsí než drtivá většina disků.sket píše:protze tri vetrone at maj sebemin otacek slyset budou
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jasny de ale o tu diru kterou budes muset na tu 120cku udelat. tou bude slyset zvuk complu. skratka si nejsem jistej jestly tech par decibeliku (kdo vi jestly) za to stojej
- master88
- Začátečník

no ja myslim ze stojej
chce to vyzkouset jestli staci jeden 120 do predu + zdroj fan nebo vic 
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami
Octavia II 2.0 TDI powah
Octavia II 2.0 TDI powah
- pepe666
- Začátečník

já si teda rozhodně nestěžuju,podle speedfanu mam při normálu teploty na cpu 32,okolí 35 a hdd 31,když to zatížim doomem nebo nfsmw či vypalovánim tak sice dou nahoru ale tak vo deset stupňů,je fakt že speedfan může kecat ale mam teď z práce půjčenej digi teploměr za 4k5 a přibližě to sedí.Co se týká ticha tak pc fakt skoro naslyšim acenově je to v pohomaster88 píše:no toho vodnika co si tu postnul nevidim moc jako dobrou volbu pro hlazeni pc(nic moc vykon)
jinak co udelat do predu 120 a dozadu 120? melo by to stacita kdyz ne tak dej do predu 2x120 .... pomalobezny... a udela to slusnej vitr
!!!?
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
taky de voto jaky delo tam chceme zazdit zejo
- ManCZE
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja mam nohy na stole takze to by ses moc nevyspal
. kazdopadne at to postavi a dis to bude na nic tak zbourat to muze dicky
Naposledy upravil(a) sket dne čtv 12. led 2006, 20:17, celkem upraveno 1 x.
- Alkys
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
ManCZE píše:spal bych hlavou tam, kde mas ted nohy![]()
promin, nemo jsem si pomoct
visit ---->> http://s4.bitefight.cz/c.php?uid=23966
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zajimavy nazory, nejvic me pobavilo to s tema nohama
Ale k tematu.. Vsechno co potrebujes jsem nasel primo na PC tuningu..
Za prve! Stavba PC ve stolku http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51
Za druhe! Zdroj se da taky tlumit
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=58
Za treti! Vetracky se nemusi tocit tak rychle.
Za ctvrte! Cele pc zakonzervovat odlhlucujicim materialem..
Idealni by bylo dat jeste disky do nejakych pouzder.. Teplota je sice nizsi jen o par stupinku, za to s hlukem je to mnohem lepsi..
http://www.svethardware.cz/art_doc-6181 ... 7306B.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-72B7 ... C3C79.html
Navrhni si vhodnou pozici disku..
Dalsi zdroje hluku.. fany na procesoru, grafice, chipsetu.. Idealni by bylo vsechno pasivni.. S tim athlonem to ale
neni asi realne.
Je to ale docela draha zalezitost.. Nechces si fakt lehnout opacne?
Ale k tematu.. Vsechno co potrebujes jsem nasel primo na PC tuningu..
Za prve! Stavba PC ve stolku http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=51
Za druhe! Zdroj se da taky tlumit
Za treti! Vetracky se nemusi tocit tak rychle.
Za ctvrte! Cele pc zakonzervovat odlhlucujicim materialem..
Idealni by bylo dat jeste disky do nejakych pouzder.. Teplota je sice nizsi jen o par stupinku, za to s hlukem je to mnohem lepsi..
http://www.svethardware.cz/art_doc-6181 ... 7306B.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-72B7 ... C3C79.html
Navrhni si vhodnou pozici disku..
Dalsi zdroje hluku.. fany na procesoru, grafice, chipsetu.. Idealni by bylo vsechno pasivni.. S tim athlonem to ale
neni asi realne.
Je to ale docela draha zalezitost.. Nechces si fakt lehnout opacne?
- Nodar
- Nováček

-
Díky
díky za rady a hlavně Palečkovi za ty linky, ten stůl byl pro mne novinka.
Ale nechci žádnou vymazlenou designovou pecku, jen než utratím 5k za vodníka, tak chci vyzkoušet za cca 500Kč něco, co by mohlo :
- být levnější než vodník + lepší skříň + lepší zdroj
- tišší (výstupní otvory budou odděleny přepážkou podobně jako u toho linku na ztišení zdroje, takže hluk skříně se ven snad nedostane. A oba 12cm zkusím dát do série, pokud to teplota dovolí + vývod pod stůl)
- skříň bude hluboko pod stolem mezi nohama a zdí, takže jako bych PC vůbec neměl a schová tu spoustu kabelú, co tam mám teď
- boční stěna musí být snadno sundávací
- ale trochu mám bobky z požáru
... možná to něčím vevnitř vylepím
- s vyvedeným mikrospínačem on/off, hezkou externí vypalovačkou, bezdrátovou kláv/myší a LCD bude stůl a okolí krásně poloprázdné
-----
Ale možná to bude na nic a jen mne to nakonec zahřeje na chatě v kamnech
Ale nechci žádnou vymazlenou designovou pecku, jen než utratím 5k za vodníka, tak chci vyzkoušet za cca 500Kč něco, co by mohlo :
- tišší (výstupní otvory budou odděleny přepážkou podobně jako u toho linku na ztišení zdroje, takže hluk skříně se ven snad nedostane. A oba 12cm zkusím dát do série, pokud to teplota dovolí + vývod pod stůl)
- skříň bude hluboko pod stolem mezi nohama a zdí, takže jako bych PC vůbec neměl a schová tu spoustu kabelú, co tam mám teď
- ale trochu mám bobky z požáru
- s vyvedeným mikrospínačem on/off, hezkou externí vypalovačkou, bezdrátovou kláv/myší a LCD bude stůl a okolí krásně poloprázdné
-----
- krizovka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Díky
Uchladíš to v pohodě.Ja mam něco dost podobného tomu co je v tom stole.hodim jsem pár fotek pro představu.
Nodar píše:díky za rady a hlavně Palečkovi za ty linky, ten stůl byl pro mne novinka.
- ale trochu mám bobky z požáru... možná to něčím vevnitř vylepím
-----
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
- krizovka
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak tady je par fotek toho mého zazděného PC ve stole.Je to celé na kolejnicích takže není problém to vytáhnout a pohrabat se v tom.Ted už to mam sice ještě trochu vylepšené ale základ je stejnej.Jen jsem něco přidal a udělal lepší chlazení HDD.Jinak teploty jsou stejné jako v kdyby to bylo v bedně.

Jinak více foto najdeš na www.m.krizovka.wz.cz
Je tam celej postup jak jsem to dělal.

Jinak více foto najdeš na www.m.krizovka.wz.cz
Je tam celej postup jak jsem to dělal.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser