DFI nF4 Infinity (DAGF) /Ultra (939, nF4 /Ult) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
czech_Daver
Nováček
Nováček

Příspěvek od czech_Daver »

cau mam DFI nF4-U inf. a vcera sem testoval co vytahnu s CPU (opteron 144) a az rano sem zjistil ze mi nejede net :sad: a kdyz sem si s tim dal hral tak nejede ani sit ... ale ve win mi to ukazuje ze sitovka jede a ze je kabel pripojeny jen zadne pakety ke me nejdou a to mi to vcera jeste fungovalo ... puvodne sem myslel ze me blokuje Norton antivirus 2k6 ale uz sem resnul BIOS a preinstaloval WIN a furt nic ... uz mi dosly napady ...
Smolda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smolda »

vmarty píše: nasel sem tenhle vetrák s roztečí 54,8mm PRIMECOOLER PC-VGAC+ Cooper with manual RPM control...
Jestli tam das tenhle pasiv tak uz tam toho Silencera nenarves
TomZ2000
Nováček
Nováček

Příspěvek od TomZ2000 »

tak ji taky mam.. prijde mi super.. hlavne cena.vykon

sice se po 4 dnech pocitac sam vypnul.. neco zasmradlo.. tak sem s tim dosel na reklamace (alzac) po zkouseni ruznych komponent se doslo k tomu ze to je deska.. dosel sem si pro novou a pohoda..

jinak v biosu je i u proc i u chipsetu volba vetraku AUTO
tom99
Nováček
Nováček

Příspěvek od tom99 »

Dve otazky na majitele tehle desky: ma alespon nevyvedeny konektor Gameportu? A jak je to zvukem, pri pripojeni soustavy např. 2.1 musim pridat panel s jacky, nebo se daji vyuzit tri stavajici v nejakem zvlastnim modu? Diky za odpoved...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

tom99 píše:Dve otazky na majitele tehle desky: ma alespon nevyvedeny konektor Gameportu? A jak je to zvukem, pri pripojeni soustavy např. 2.1 musim pridat panel s jacky, nebo se daji vyuzit tri stavajici v nejakem zvlastnim modu? Diky za odpoved...
Gameport tam neni vyveden a na 2.1 nic pridavat nebudes, vzdyt je to stereo s 1 jackem, 2.1 se nerovna 5.1 - 3. Je to prosty stereo s basakem, zadnej stredovej reproduktor...
empty
Začátečník
Začátečník

audio

Příspěvek od empty »

mam desnej problem s audio line-out...hraje jen pravy reprak ale kdyz ten konektor povytahnu tak hrajou oba ale mono...ale front in-panel hraje bez problemu...je to na reklamaci desky, nebo existuje program ktery by dokazal line-out prepnout napr. na modry line-in?
PC: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken X63| Asus ROG STRIX B550-I GAMING | GIGABYTE GeForce RTX 3080 VISION OC 10G | G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z RGB Neo | Samsung 970 EVO 1TB | ADATA XPG SX8200 Pro SSD 2TB | Cooler Master MasterBox NR200P | Corsair SF750 | NOCTUA NF-A12x25-PWM | NOCTUA NF-A12x15-PWM | 34" Acer Predator X34GS
NAS: Intel Core i3-8100 + ARCTIC Freezer 34| GIGABYTE C246M-WU4 | 2x Kingston 16GB DDR4 2666MHz ECC | WD Blue SN550 NVMe SSD 1TB | 2x Seagate IronWolf 8TB CMR | Fracta Design Mini | Corsair SF650
Laptop: Lenovo Yoga 7 14ARB7 (AMD Ryzen 7 6800U, 14" OLED 2880 × 1800, 16GB LPDDR5, AMD Radeon 680M)
Audio: HiFiMAN HE-400i | Sony WH-1000XM2 & XM5 | Sony LinkBuds S | Audeze Maxwell
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baris999 »

Mam problem s touto doskou. Z BIOSu mi zmizla polozka "Chipset fan control" a zatila sa mi ju ziadnym sposobom nepodarilo dostat spat. Mate niekto s tymto problemom nejake skusenosti?

Ak sa to uz niekde riesilo, tak prosim aspon link.
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

baris999 píše:Mam problem s touto doskou. Z BIOSu mi zmizla polozka "Chipset fan control" a zatila sa mi ju ziadnym sposobom nepodarilo dostat spat. Mate niekto s tymto problemom nejake skusenosti?

Ak sa to uz niekde riesilo, tak prosim aspon link.
Takže: tobě i všem ostatním doporučuju stažení nejnovějšího biosu ( http://www.dfi.cz/biosy.php?id_produkt=885 ). Ta položka tam je určitě, sekce PC healt status ( nebo tak nějak, poslední v levym sloupci ). Ale co je ještě lepší, to je úprava děliček - místo 1:0,8, 1:0:6 atd. je tam "klasika" jako mě maximálně vyhovujících 5:6 atd, takže nemusíte pamětem ubírat tolik co dřív.

Flash je jasný, diamondflash, spustit, dát prázdnou disketu, nechat přetáhnout, restart, ESC, vybrat "removable", nechat přeflashovat, najet napoprvé s default hodnotama, pak restart, nastavit vše nezbytné a pak už jen "have fun" :)
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

wector píše: Takže: tobě i všem ostatním doporučuju stažení nejnovějšího biosu ( http://www.dfi.cz/biosy.php?id_produkt=885 ). Ta položka tam je určitě, sekce PC healt status ( nebo tak nějak, poslední v levym sloupci ). Ale co je ještě lepší, to je úprava děliček - místo 1:0,8, 1:0:6 atd. je tam "klasika" jako mě maximálně vyhovujících 5:6 atd, takže nemusíte pamětem ubírat tolik co dřív.

Flash je jasný, diamondflash, spustit, dát prázdnou disketu, nechat přetáhnout, restart, ESC, vybrat "removable", nechat přeflashovat, najet napoprvé s default hodnotama, pak restart, nastavit vše nezbytné a pak už jen "have fun" :)
chci se jen zeptat: funguje je ti fan control na chipset, kdyz tam dam aby jel na 60%, stejne ma 42xx otacek (samo mam posledni bios)
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

goelr píše:
wector píše:...
chci se jen zeptat: funguje je ti fan control na chipset, kdyz tam dam aby jel na 60%, stejne ma 42xx otacek (samo mam posledni bios)
Mám tam jenom na CPU, ale chipset chladim pasivně, takže to neřešim...
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Chyba polozka v BIOSe (Chipset fan control)

Příspěvek od baris999 »

wector píše: Takže: tobě i všem ostatním doporučuju stažení nejnovějšího biosu ( http://www.dfi.cz/biosy.php?id_produkt=885 ). Ta položka tam je určitě, sekce PC healt status ( nebo tak nějak, poslední v levym sloupci ). Ale co je ještě lepší, to je úprava děliček - místo 1:0,8, 1:0:6 atd. je tam "klasika" jako mě maximálně vyhovujících 5:6 atd, takže nemusíte pamětem ubírat tolik co dřív.

... ja som tam tu polozku mal aj so starym BIOSom aj z novym, ale od urcitej doby so zistil ze tam nie je. Tak som vyskusal vsetky BIOS a stale tam nebola. Tak som skusil RESET CMOS, ani tak nic. Tak som vymenil vetrak a zase nic. Neviem co s tym - poradte PLEASE!
Naposledy upravil(a) baris999 dne čtv 12. led 2006, 20:21, celkem upraveno 1 x.
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

wector píše: Mám tam jenom na CPU, ale chipset chladim pasivně, takže to neřešim...
co jsi tam nacpal nakonec? ja mam GTO, ted tam budu davat Silencera, kterej se prej tam vejde, ale nevim jestli budu moci dat i jinej chladak na chipset.
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baris999 »

goelr píše:
co jsi tam nacpal nakonec? ja mam GTO, ted tam budu davat Silencera, kterej se prej tam vejde, ale nevim jestli budu moci dat i jinej chladak na chipset.
... iny chladic na chipset nedas, ja mam tu istu kombinaciu a vobec sa to neda uchladit! Silencer je tak velky, ze zakryva skoro cely cladic chipsetu a ten sa dost prehrieva. Cize vyriesis chladenie grafiky ale zhorsis chladenie chipsetu.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

goelr píše:
wector píše: Mám tam jenom na CPU, ale chipset chladim pasivně, takže to neřešim...
Já mám 6600GT se stock chladičem, ale teď by mi měl každej den přijít Primecooler. Ale stejně mám pocit, že nebudeš mít problém s tim, že by překážel chladič, mě tam dělaly hlavní bordel kondenzátory...

V každym případě: pokud máš vepředu v case nasávací fan a tím pádem proud vzduchu, tak kup tohle, nasaď to tam a podle grafiky uprav, ja musel trochu zkrátit asi 4 žebra ale uchladí mi to v pohodě. U pasivu za 100 nemá cenu nad takovou úpravou přemýšlet... Maximálně dokup 8-mi nebo 12-ti cm fan dopředu a bude, a.) je to tižší než ten "vejmrdek" od DFI b.) to chladí líp c.) udělá to dobře i ostatním komponentám ;)
obywan
Začátečník
Začátečník

Jaky bios?

Příspěvek od obywan »

Chci se zeptat jaky pouzivate bios a ktery je nejlepsi na taktovani. Chtel bych z procesoru vymacknout vic, ale s timhle biosem to de jen pri velkym napeti CPU.
bzzz
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaky bios?

Příspěvek od wector »

obywan píše:Chci se zeptat jaky pouzivate bios a ktery je nejlepsi na taktovani. Chtel bych z procesoru vymacknout vic, ale s timhle biosem to de jen pri velkym napeti CPU.
Ehm, co ti mam na to říct... Že ti nedá Opteron "reklamních" 2,8-3GHz není chyba BIOSu, ony pozdější Opterony už tak suprově taktovat nešly, navíc 2,6GHz při 1,5V - co se ti sakra nelibi? :? Vždyť to je dost dobrej výsledek. Taky záleží, jak máš ošéfovaný chlazení a tvý "noname 400MHz" jsou, bez urážky, jen konstatuju, fakt super na OC... Jinak BIOS vždycky nejnovější, zrovna tenhle týden uvolnili novej...
obywan
Začátečník
Začátečník

Re: Jaky bios?

Příspěvek od obywan »

wector píše:Ehm, co ti mam na to říct... Že ti nedá Opteron "reklamních" 2,8-3GHz není chyba BIOSu, ony pozdější Opterony už tak suprově taktovat nešly, navíc 2,6GHz při 1,5V - co se ti sakra nelibi? :? Vždyť to je dost dobrej výsledek. Taky záleží, jak máš ošéfovaný chlazení a tvý "noname 400MHz" jsou, bez urážky, jen konstatuju, fakt super na OC... Jinak BIOS vždycky nejnovější, zrovna tenhle týden uvolnili novej...
Ja vim ze posledni opterony nebyly ty nejlepsi, ale co uz. Ptam se protoze nektery modnuty biosy jsou fakt lepsi a jde na nich vic taktovat, takze asi tak :) .
Jinak chlazeni v poho, vic jak 38*C neda. A to napeti mam stejne jeste mensi - 1,475 8) . Upravim podpis
bzzz
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re:Chýba položka v BIOSe!!!

Příspěvek od baris999 »

Stále nemám v BIOSe položku "Chipset fan control". Skusil som najnovšý BIOS, RESET CMOS aj vymenniť vetrák ale nepomohlo to. Tá položka tam bola a už tam nieje. Dala sa ňou nastavovať rýchlosť vetráčiku na CHIPSETe. Už neviem čo by som mohol ešte skúsiť. Má niekto s týmto problémom ešte nejaké skúsenosti?
goelr
Začátečník
Začátečník

Re:Chýba položka v BIOSe!!!

Příspěvek od goelr »

baris999 píše:Stále nemám v BIOSe položku "Chipset fan control". Skusil som najnovšý BIOS, RESET CMOS aj vymenniť vetrák ale nepomohlo to. Tá položka tam bola a už tam nieje. Dala sa ňou nastavovať rýchlosť vetráčiku na CHIPSETe. Už neviem čo by som mohol ešte skúsiť. Má niekto s týmto problémom ešte nejaké skúsenosti?
ja mam taky posledni bios a mam to tam, zajimave :o . Jinak te muzu uklidnit, ze stejne to chipset fan control nefunguje! :x
baris999
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od baris999 »

Mne to fungovalo a regulovalo v pohode, ale teraz to tam nieje. Asi pred týždňom som to tam zase mal, ale po ďalšom reštarte už nie. Viete mi niekto poradiť? PLEASE!!!
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“