Gigabyte K8NE (nF4-4x) - zkusenosti?
Moderátor: Eddward
- spirit64
- Mírně pokročilý

- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Právže preto potrebujem vedieť tie rozmery - snažím sa pripraviť riešenie chladeniaspirit64 píše:2 palec123: Tohle je možná hlavní věc co mi na této desce fakt moc vadískoro nemožnost výměny chladiče čipsetu za nějaký pořádnější ... nejradši bych tamm narval primecooler na grafiku, ale bohužel na to můžu zpaomenout
jenže u Varianty s K8T890 je na tom aspoň o něco NB líp
AMD fanATik 
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak jako plus teto desky vidim prave pasivni chlazeni chipsetu.. Neni zadny vetracek tocici velmi prijemnych a hlavne "tichych" 7000 ot./min...
Pasiv je hodne velky, takze s uchlazenim problem neni.. Jel jsem 14 dni v lete, kdy v pokoji bylo 27st.C a fany byly jen box na CPU a zdrojovej 120mm. I na graficke karte je pasiv (heatpipe). Vsechno stabilni, ani jednou to nespadlo.. Tak co bych tam mel jeste cpat neco jinyho.. Bud si koupim desku s aktivnim chlazenim a po urcite dobe az vetracek o sobe zacne davat vedet dokoupim pasiv a vymenim a nebo koupim tohle a mam po problemech.. Navic pokud ti neda spat to, ze je horkej, da sa na neho lechce pridelat 50x50x10 fan.. Nemusis nic sroubovat, jen propletes nejaky dratky a je to..
Pasiv je hodne velky, takze s uchlazenim problem neni.. Jel jsem 14 dni v lete, kdy v pokoji bylo 27st.C a fany byly jen box na CPU a zdrojovej 120mm. I na graficke karte je pasiv (heatpipe). Vsechno stabilni, ani jednou to nespadlo.. Tak co bych tam mel jeste cpat neco jinyho.. Bud si koupim desku s aktivnim chlazenim a po urcite dobe az vetracek o sobe zacne davat vedet dokoupim pasiv a vymenim a nebo koupim tohle a mam po problemech.. Navic pokud ti neda spat to, ze je horkej, da sa na neho lechce pridelat 50x50x10 fan.. Nemusis nic sroubovat, jen propletes nejaky dratky a je to..
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no myslim ze vzhledem k zivotnosti je lepsi chlazeni nutnost takze pridat vetron nebo sbastlit pasiv namiruPalec123 píše:Tak jako plus teto desky vidim prave pasivni chlazeni chipsetu.. Neni zadny vetracek tocici velmi prijemnych a hlavne "tichych" 7000 ot./min...![]()
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- spirit64
- Mírně pokročilý

george_baker pracuje na heatpipe systému, těš se
btw k tomu " je stabilní"threadu, teplotu si tam radši ani nepsal že
Vím že gigabyte si svoje čipsety skladuje v pekle, ale nepadá to, jenže stejně je pro dobré OC nutnost si ho schladit. I to je jeden z důvodů proč se mi zamlouvá K8VT890, kdyby tu přišel někdo s tím že se na ní dá utáhnout FSB 300 tak už by ležela u mě doma, protože bych ten čipset uchladil 2 x líp než tím co tam je a hned by to šlo výš
Je škoda že ji nikdo nemá
btw k tomu " je stabilní"threadu, teplotu si tam radši ani nepsal že
Je škoda že ji nikdo nemá
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No maji tu okolo dost lidi.. 300fsb jsem na ni dal taky.. Ale procesor delal chyby a jak jsem uz psal neslo zvednout napeti kvuli shit zdroji.. Ted uz mam jinej cpu.. Uz to nemuzu znovu overit.. Nevim jestli je zrovna moudry kupovat tu k8vt890. Nemyslim si, ze by byla na oc lepsi... Vseobecne nForce chipsety vzdy patrili k tem nejzadanejsim, nejen kvuli taktovani, ale i lepsi "vybave".
Teplotu nevim, nema cidlo, ja to taky nemam cim zmerit, ale reknu ti to takhle. Jeslti nechces mit puchyre, moc dlouho tam ten prst nedrz..
Je to celkem fuk kolik je teplota chipsetu, kdyz to slape jak ma, ne?
Uz jsem videl i 6600GT slapat naprosto v pohode bez artefaktu pri teplote jadra 105ct.C
Heatpipe, na ten jsem zvedavej
Teplotu nevim, nema cidlo, ja to taky nemam cim zmerit, ale reknu ti to takhle. Jeslti nechces mit puchyre, moc dlouho tam ten prst nedrz..
Uz jsem videl i 6600GT slapat naprosto v pohode bez artefaktu pri teplote jadra 105ct.C
- spirit64
- Mírně pokročilý

Tak znovu ... není to fuk ... ani při OC ani při vysoké non-OC zátěží pečícího systému mi to nikdy nenbude fuckPalec123 píše:No maji tu okolo dost lidi.. 300fsb jsem na ni dal taky.. Ale procesor delal chyby a jak jsem uz psal neslo zvednout napeti kvuli shit zdroji.. Ted uz mam jinej cpu.. Uz to nemuzu znovu overit.. Nevim jestli je zrovna moudry kupovat tu k8vt890. Nemyslim si, ze by byla na oc lepsi... Vseobecne nForce chipsety vzdy patrili k tem nejzadanejsim, nejen kvuli taktovani, ale i lepsi "vybave".
Teplotu nevim, nema cidlo, ja to taky nemam cim zmerit, ale reknu ti to takhle. Jeslti nechces mit puchyre, moc dlouho tam ten prst nedrz..![]()
Uz jsem videl i 6600GT slapat naprosto v pohode bez artefaktu pri teplote jadra 105ct.C![]()
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja taky znovu
Me je to fuk jestli to ma 60st.C.. Nejsem z tech co pujde a koupi si hned nejaky cool chlazeni za litr, aby teplota byla 55st.C...... Na funkci to nema vliv, na stabilitu pocitace taky ne.. Prave proto se mi zdaji "hanebne" nazory na topici Intely podivne.. Proc by procesor nemohl mit pri zatezi 50st.C
U OC je to stejny... Nataktujes a vykon procesoru je stejny, jako pri treba 20, tak pri 50st.C
Pokud mas namysli Peltier chlazeni, to je jasny ze muzes taktovat vic.. Muzes tam totiz mnohem vyssi napeti, ktery by pri normalni teplote bylo pro cpu smrtelny.. Ale o tom se tady doufam nebavime:)
Pro me je dulezitejsi ticho...
Me je to fuk jestli to ma 60st.C.. Nejsem z tech co pujde a koupi si hned nejaky cool chlazeni za litr, aby teplota byla 55st.C...... Na funkci to nema vliv, na stabilitu pocitace taky ne.. Prave proto se mi zdaji "hanebne" nazory na topici Intely podivne.. Proc by procesor nemohl mit pri zatezi 50st.C
U OC je to stejny... Nataktujes a vykon procesoru je stejny, jako pri treba 20, tak pri 50st.C
Pokud mas namysli Peltier chlazeni, to je jasny ze muzes taktovat vic.. Muzes tam totiz mnohem vyssi napeti, ktery by pri normalni teplote bylo pro cpu smrtelny.. Ale o tom se tady doufam nebavime:)
Pro me je dulezitejsi ticho...
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud je teplota cehokoliv vysoka, ovlivnuje to jeho zivotnost a hlavne zviotnost okolnich soucastek. Natukl jsi zde problem pentii, ten neni v tom ze by to cpu melo pri zatezi placnu 70 stupnu, ten problem je v tom ze se nadmerne ohrivaj soucastky kolem, treba kondenzatory a spol.Tudiz sice ted ti to muze jet stabilne ale uvedom si ze timhle nadmerne zatezujes nejen chipset ale cely chladici system bedny.Palec123 píše:Ja taky znovu![]()
![]()
0118 999 881 999 119 7253
- spirit64
- Mírně pokročilý

- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Taky souhlasim s cool.userem, ze vysoka teplota cehokoliv ohriva vzduch a tak ovlivnuje i teplotu ostatnich soucastek.. To je naprosta pravda. A jak pises ty spirite64, ze grafika zpusobuje, ze procesor ma o 5st.C vic. IMHO tak at maspirit64 píše:To jsem chtěl taky napsat, díky cool.u, např moje GF2 s pasivem spolehlivě přidává cca 5 °C Navíc procesoru v idle. protože naprosto vaří, a její zadní část (je nahoře) jakbysmet. mimochodem původní chladiče trochu aspoň chladily součástky okolo rámečku cpu, nevím jestli to byl vedlejší účel
Sorry za OT, myslim ze uz jsme si to vysvetlili. Pro me je holt dulezitejsi ticho nez nizsi teplota..
- yulo
- Nováček

-
doporucit ci ne ???
Ahoj,
Je tato deska vhodna pro nekoho, jako jsem ja, kdo nema zadne zkusenosti s OC.
Chci sestavit svuj prvni comp (a mozna zkusit i trochu OC).
Tak uvazuji o teto desce?
Jak je tato deska spolehliva/problematicka a stabilni pri default. nastaveni, tedy bez OC? Podle toho co tu ctu tak cip asi docela hreje, co? Nakolik je nutne koupit dalsi vetracek kvuli chlazeni cipu? (To abych urcil "skutecnou" celkovou cenu desky.)
Pry je lepsi DFI nF4x Infinity, ale je drazsi, takze tu nemuzu.
Pripadne, kterou jinou desku s nF4 4x & PCIe byste doporucili, cena do 2000Kc?
Pro mne je nejdulezitejsi stabilita a spolehlivost pri default nastaveni a pak moznosti taktovani?
CPU bude sempron 64 2800+ Palermo, RAM 1x1GB.
Dekuji.
Jak je tato deska spolehliva/problematicka a stabilni pri default. nastaveni, tedy bez OC? Podle toho co tu ctu tak cip asi docela hreje, co? Nakolik je nutne koupit dalsi vetracek kvuli chlazeni cipu? (To abych urcil "skutecnou" celkovou cenu desky.)
Pro mne je nejdulezitejsi stabilita a spolehlivost pri default nastaveni a pak moznosti taktovani?
Dekuji.
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: doporucit ci ne ???
takze odpovim,sice sme uz to tady probirali...ale nechme toho,kazda rada dobrayulo píše:Ahoj,
Dekuji.
problemy pri default vseho jak to da bios vubec zadny
cip hreje jako kazdej jinej NF4...proste to je dany cipem(tydle holt topej)
vetracek(staci nejakej shit kterej hude mit snizeny otacky) nebo aspon airflow podle me NUTNE!,nekteri tvrdi ze kdyz to takhle nadimenzovali ze to musi vydrzet...ale okolo 80C na chipsetu se mi zda dost
taky sem se rozmyslel mezi DFI a GB a vzal sem GB,protoze 500 rozdil je dost a moc velkej rozdil v tom neni,udajne ma byt DFI lepsi na OC ale u tydle desky je OC supr
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Deska ma dobrej layout. Nastaveni biosu je po otevreni pokrocilejsiho menu opravdu bohate.. Vse co se tyce OC tam nejdes pekne pohromade. Chipset je horkej, komu to vadi placne na to nejakej malej fan.. Nevidim duvod proc neusetrit 500,- a vzit tuhle.. Jsem s ni spokojen, zadny problem (Jen jednou pr taktovani, ale to byla moje chyba. Nejela zvukovka a sitovka).
Ono dnes s zadnou deskou vylozene chybu neudelas, pokud ti bude vyhovovat vybaveni desky a pokud se drzis znacek. MSI,DFI,Epox,Gigabyte,Abit,Asus. Taktovani ti umozni kazda.. Rozdily samozrejme jsou... DFI je urcite OC znackou, ale taky znackou nejdrazsi..
Ono dnes s zadnou deskou vylozene chybu neudelas, pokud ti bude vyhovovat vybaveni desky a pokud se drzis znacek. MSI,DFI,Epox,Gigabyte,Abit,Asus. Taktovani ti umozni kazda.. Rozdily samozrejme jsou... DFI je urcite OC znackou, ale taky znackou nejdrazsi..
- PhoB
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
No ja uz bych znovu do tehle desky nesel. Hlavne me stve ten problem s OC. Nejsem v tomhle smeru amater, ale nedokazal jsem tento problem vyresit(a ani spousta lidi tady). Je mozne ze hodne veci vyresi novy BIOS ale ten zatim neni.
A s tim pasivem to taky moc nevychytali, pokud se tam neda aspon maly vetracek, tak to urcite moc dlouho nevydrzi...
Ja radim, nekupovat.
A s tim pasivem to taky moc nevychytali, pokud se tam neda aspon maly vetracek, tak to urcite moc dlouho nevydrzi...
Ja radim, nekupovat.
A64 2.4Ghz,MSI Neo2-FX,2GB DDR,6800LE@NP 16/5
XP 2.2Ghz,NF7,1GB DDR,GF6600
XP 2.2Ghz,NF7,1GB DDR,GF6600
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
NEsouhlasim,ja zadny problemy nemam...mozna tvuj problem byl v tom starym biosuPhoB píše:No ja uz bych znovu do tehle desky nesel. Hlavne me stve ten problem s OC. Nejsem v tomhle smeru amater, ale nedokazal jsem tento problem vyresit(a ani spousta lidi tady). Je mozne ze hodne veci vyresi novy BIOS ale ten zatim neni.
Ja radim, nekupovat.
- yulo
- Nováček

-
omezeni - RAM
Ahoj,
dekuji vsem za rady.
Ma tato deska nejake omezeni na pamet, zalezi na tom jestli to bude single ci double sided?
dekuji vsem za rady.
Ma tato deska nejake omezeni na pamet, zalezi na tom jestli to bude single ci double sided?
- Funda
- Začátečník

-
Re: omezeni - RAM
Jo, má to omezení, ale není to věc téhle konkrétní desky ale obecně chipsetů nVidie a procesorů od AMD, který si nedokážou poradit s elektromagnetickým rušením. V manuálu k desce je podrobně rozepsaný, na jakých frekvencích by ti to mělo jet, když dáš dva nebo tři DS moduly. Když dáš dva 400 MHz DS, tak ti to klesne na 333 MHz, ale pokud to nataktuješ, tak se můžeš vrátit zpátky na 400, nebo i výš. Nedávno o tom taky vyšel článek na SHW: http://www.svethardware.cz/art_doc-F42B ... 25C9E.htmlyulo píše:Ahoj,
dekuji vsem za rady.
- Funda
- Začátečník

-
má cenu zapínat v BIOSu položky Linear RGB Clock a Robust Graphics Booster? To druhý by měl být nějakej nástroj Gigabytu pro zvýšení výkonu grafárny, ale po zapnutí na fast jsem měl v 3d marku dokonce o 200 bodů míň, takže asi nic moc. To první ani nevím co je, v manuálu to není.
Jo a ještě něco: jedete někdo na téhle desce cool and quiet se sempronem.
Jo a ještě něco: jedete někdo na téhle desce cool and quiet se sempronem.