chlazení disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
peter6539
Nováček
Nováček

chlazení disku

Příspěvek od peter6539 »

Chci se jenom zeptat, doporucuje se davat pridavny chladic k HDD nad nebo pod harddisk?
diky
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

No wono to je celkem jedno...já ho mám nad a spokojenost...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No... kdyz uz to resis, tak ja bych ho dal spise pod... jednak je zde HDD vice profilovany a bude to chladit i elektroniku..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne pon 20. úno 2006, 02:07, celkem upraveno 1 x.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

jj, lepsi by melo byt pod aby to ofoukavalo elektroniku, stejne se disky nejvic hreji vzadu. A protoze teplo odchazi nahoru je efektivnejsi foukat vzduch zespodu, leda ze by se ty vetraky nahore tocily obracene aby to teplo odsavaly. Me osobne nejvic pomohl 120 mm fan pred diskama, zchladilo je to o dost vic nez ty chladice s dvema vetrackama co se prave davaji nad/pod disk.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

ja mam pod diskom AC3 Fan a teplota max 33C.fan nemam nicim prichyteny len tak polozeni na spodku bedne.
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

já mám old skull 13 GB západní digitál tak jsem si řekl že si koupím i dobudoucna z Bazaru Coolermaster Cooldrive 3, a víceméně OK. Nepoužívám vůbec 40 mm větrák co je k ničemu, vyvrtám si někdy brzo do spodku díru na 120 mm ventilátor a přišroubuju tam nějakej pomalootáčkovej glacial, a budu naprosto spokojen :)
Jako nový bych si ho ale nekoupil. Takhle vypadá :
Obrázek
Lesha
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lesha »

Dal bych vetraky zespodu jak uz bylo zmineno kvuli elektronice.Muj Raptor topi slusne okolo 55 stupnu na jednom z cipu.Ale nechladim to :wink:
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

foukat z vrchu at neni na elektronice tolik prachu :)
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

[CZ]mike píše:foukat z vrchu at neni na elektronice tolik prachu :)
Mam na dvou discich ventilatory zespodu a elektronika je cista, zrovna dnes sem se po pul roce dival. Sice v case na dne prachu dost, ale disky oba no problem - cisty
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

stejne si myslim ze ofukovat to jednou 120mm nebo i 80mm zepredu vyjde levneji a je to i ucinejsi...
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

[CZ]mike píše:stejne si myslim ze ofukovat to jednou 120mm nebo i 80mm zepredu vyjde levneji a je to i ucinejsi...
Ano s tim bych i souhlasil, bohuzel k tomu musis mit vhodnou skrin, coz neni muj pripad, tak to mam vyresene takto
Anarki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anarki »

Mám rád tichý compík.
Takže žádne hlučný ventilátory na H.D.D. Vyskoušel jsem ich už dost a všechny jsou hlučný.
Zalman Heatpipe pasivní chladič na H.D.D. který zároveň snižuje hlučnost samotnýho disku a v pohodě stíha chladit 150 Gb 10k rpm Raptor
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Anarki píše:pasivní chladič na H.D.D.
pasivni chladic ti je na nic pokud ho necim neofukujes ,nebo teda pokud kolem nej neproudi vzduch. Staci jedna ticha 120 pred disk a teplotu se nemusis starat :wink:

taky pochybuji o ztiseni toho disku - maximalne vibrace zmizly
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“