Enermax Liberty 400W - vadny? :(

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Enermax Liberty 400W - vadny? :(

Příspěvek od Bubaaak »

zdravim.. sem si obednal tento zdroj.. po 5ti dnech neptrpeliveho cekani prisel :)..zatim sem nemel cas ho zadelat do PC ale kdyz ho zapnu zkratem 4 a 5 pinu na atx konektoru tak se akorat protoci vetracek , bliknou zarovky kere pouzivam jako zatez :) a ve zdroji do dicne zaskripe .. a to je fse :( ..muze to byt tim ze to je malo zatizeny a nebo to je proste na reklamaci? .. by me teda pekne nastvalo.. novy zdroj a hned vadny :x
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Vadný nejspíše určitě nebude, zkus v PC a uvidíš ...
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

no na to abych ho zapojoval do pc tedka momentalne nemam vubec cas :( ... proc by nemel byt vadny? ty zarovky by afaik mely jako zatez stacit... ale nevim prave jestli je potreba zatizit obe +12V vetve ( 1napaji hdd ,pci e a tyhle blbiny a druha samotny procik) bo staci jen jedna... :?
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

omg to je zase thread ,res az budes mit nejaky problem - zkus v PC a uvidis
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

to skusim no :)... imho to ale bude to same :x
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

v kompu robi to same :x ... imho mi to vyreklamujou, ale u novyho zdroje za 2 a pul litru tohle dokaze nastvat :x
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Bubikk píše:v kompu robi to same :x ... imho mi to vyreklamujou, ale u novyho zdroje za 2 a pul litru tohle dokaze nastvat :x
zatím jsi první. mě by to taky překvapilo ale stát se to může :roll:
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Calystoman
Nováček
Nováček

Příspěvek od Calystoman »

no to neni moc povzbudive, zrovna chci enermax liberty take zakoupit :x
xsuchy09
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsuchy09 »

Calystoman píše:no to neni moc povzbudive, zrovna chci enermax liberty take zakoupit :x
A co se ti nezdá? Z xxx lidí, co si v poslední době tento zdroj kupují, se objevil jeden člověk co měl tu smůli a zdroj je death ... to si nemyslím, že by mělo být od tak dobrého produktu odrazující, spíše naopak (o jiném špatném kousku jsem ještě neslyšel) ... a výměna bude jistě bezproblémová ;)
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
Bubaaak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bubaaak »

sem se neozval.. reklamace ok a ten fan i kdyz jede na 1200rpm tak ho v klidu prehlusi svina na NB takze neni co resit... no ze jede na 1200... ono kdyz

Nforce4 s puvodnim rvoucim svinakem
GeForce 6600GT s pasivem
Athlon 64 3000+ 939 s boxem s vyplym vetrakem...
zadny jiny in/out fan

to na tech 1200RPM kdyz ze zdroje fouka nepostrehnutelny vanek je docela dobre :)
Noob007
Nováček
Nováček

Příspěvek od Noob007 »

Kupil som si tiez novy enermax a tak som ho zapojil a robi mi to iste co Bubikkovi, ale iba na novom pocitaci kde mam dosku nforce4 a 24 pin, na starom kde je nforce2 a 20 pin tam fici vsetko v poho pls poradte mi lebo moj stary zdroj je len 400w a ma problemy nabootovat a za posledneho pol roka som reklamoval uz 2 zdroje takze sa uz nechcem strapnovat tak mi pls poradte kde je chyba, ale v pocitaci asi ne :D pomozte mi prosim
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Noob007 píše:Kupil som si tiez novy enermax a tak som ho zapojil a robi mi to iste co Bubikkovi, ale iba na novom pocitaci kde mam dosku nforce4 a 24 pin, na starom kde je nforce2 a 20 pin tam fici vsetko v poho pls poradte mi lebo moj stary zdroj je len 400w a ma problemy nabootovat a za posledneho pol roka som reklamoval uz 2 zdroje takze sa uz nechcem strapnovat tak mi pls poradte kde je chyba, ale v pocitaci asi ne :D pomozte mi prosim
Jak jsi dopadl, už ti na nForce4 ten Enermax funguje ?
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Já jsem si asi před 2 týdny pořídil též Enermax Liberty 400W. Z začátku vše OK, ale před pár dny se z neho začalo ozývat takové hučení, prostě zvuk o nízké frekvenci. :x Zajímavé je, že je vždy asi 3-4 vteřiny ticho, pak asi stejnou dobu hučí a to se stále opakuje. Ventilátorem to není, když jej zastavím, je to stejné. Už jsem psal do CzC, snad uznají reklamaci. Protože jestli se nemýlím, údajná nehlučnost je jedna z deklarovaných výhod tohoto zdroje. Teď je z něj nejhlučnější součást mého PC. :cry:

//edit> Reklamaci uznali, v úterý jsem zdroj poslal a doufám, že zítra bude nový doma. A hlavně že nebude taky hučet.
Naposledy upravil(a) $luk dne čtv 29. čer 2006, 17:35, celkem upraveno 1 x.
Shark NX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shark NX »

to $luk to bude asi hucanie PFC hod ho na reklamacku.....
Vyzera to tak ze len seria 265 365 465 565 je kvalitna... uz ju mam dost dlho a ziadne problemy...celkovo asi noisetaker sa nejak nepodaril..

to Bubikk ... vzdy mozes natrafit na zly kus , bohuzial stava sa ...aj mne sa to stalo (co bohuzial u niektorych ludi vedie k znenavideniu znacky) :?
Notebook MSI VR 201X: CPU: Intel PDC T2330 Merom | Memory: 2x 1GB DDRII | GPU: intel X3100 | HDD: 160GB WD 5400ot SATAII | ODD: LG T20N | Mouse: Logitech V470 Bluetooth White | LCD: 12,1" 1280×800
Obrázek
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Takže ten nový zdroj začal opět hučet, brzo poputuje na reklamaci. Začínám mít dojem, že se nejedná o závadu, ale spíše vlastnost. Pokusím se dojednat výměnu za Seasonic 430W. Předpokládám totiž, že třetí zdroj by časem hučel taky, takže bych jej zase vrátil a měl tak nárok na vrácení peněz.
JJ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JJ »

Přátelé majitelé Liberty 400, prosím o pomoc.
Buď jsem úplně blbej nebo nevím. Dneska jsem si ho přinesl domů, otevřel krabici a zjistil jsem, že se do něj nedají zapojit ty modulární kabely. Jsou tam šestipinové konektory a šestá díra na zdroji je v té "samici" vždy ucpaná. Na konektoru na kabelu ale je všech šest pinů (i když do šestého kolíku nevede drát). Výsledek je teda ten, že šest pinů do pěti děr prostě nenacpu. To mám ten poslední ulomit nebo jsem dostal aušus? Je to na všech samicích na zdroji a na všech kabelech :-((

Díky
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

Tak nevim, asi mám smůlu na zdroje...Dnes jsem do PC šoupnul ten nový Seasonic S12. Ventilátor je téměř neslyšitelný i z malé vzdálenosti, ale ze zdroje se ozývá "cvrčení" - prostě zvuk podobný tomu, jaký vydává cvrček. Když do něj klepnu, na chvilku to přestane. Asi nějaké volné plíšky v tlumivce nebo co.
Takže to vypadá, že poputuje zpátky do CzC. Aaaach jooooo. :sad:
pajuna
Nováček
Nováček

Příspěvek od pajuna »

Mam stejne problemy s Enermax Liberty 400W. Zdroj mam od lonskeho cervna a deskou Gigabyte (nF4U chipset) behal v pohode 1/2 roku. Nyny jsem ho poslal k reklamaci (asi se neni cemu divit, kdyz je vyrobeny v Cine). Asi pred mesicem se mi totiz zacal cas od casu samovolne restartovat pocitac a po kazdem takovem restartu se z toho nemohl vzpamatovat SATA2 disk a system nenabootoval. Pomohlo vypnuti Enermaxe sitovym vypinacem a po nekolika minutach opetovne zapnuti. Tipoval jsem to na desku nebo zdroj. Kdyz vsak naposledy nepomohlo ani hodinove vypnuti, zdroj jsem vyndal a docasne ho nahradil starym 400W Eurocasem a hle, samovolne restarty jsou pryc. Ten Enermax jsem jeste pred reklamaci zkousel bez zateze startovat zkratem 4-5pin, ale choval podobne jak pise Bubikk v prvnim prispevku. Jednou dokonce takto bez zateze bezel i 2 hodky a pak se vypnul. Mno uvidime, jak se TSBohemia, kde je koupeny, zachova k reklamaci.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Nevim jakto, ale vcetne meho souseda a kolegy z prace vsude posledni dobou ctu jak se hodne reklamuji zdroje ENERMAX LIBERTY 400W a 500W :o
Asi nejaka zla serie nebo co..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

OT: Mate mit Seasonic :P
.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“