Vliv RAM na práci s vodeem

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
spocený ladič
Začátečník
Začátečník

Vliv RAM na práci s vodeem

Příspěvek od spocený ladič »

Mám 512MB RAM, ale zdá se mi , že při střihu videa (pinacle 9)je to trošku zabržděné. Láká mě přidání dalších 512MB. Bude to rychlejší ??? A o kolik ???
Semron 2800 @2048 MHz na ASUS K8N4-E, GK - ATI Radeon X 600 :sad:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

no.. ber to tak, ze RAM neni nikdy dost... moje trochu osekany WinXP si samy pro sebe vezmou cca 200MB.. tzn.. 1GB je dnes rozumny zaklad pro vsechno... min. nikdy.. obzvlaste na video..
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Vliv RAM na práci s vodeem

Příspěvek od Dzin »

spocený ladič píše:Mám 512MB RAM, ale zdá se mi , že při střihu videa (pinacle 9)je to trošku zabržděné. Láká mě přidání dalších 512MB. Bude to rychlejší ??? A o kolik ???
Taky delam v Pinnaclu 9 a je fakt když sem mel 512 tak než sem prejel z jednoho konce timeline na druhej tak to byla večnost ted pri 1GB RAM je to super. Mám Cl 2 mel sem Cl 2,5 a musim říct ze i to bylo znat na videu.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
spocený ladič
Začátečník
Začátečník

Re: Vliv RAM na práci s vodeem

Dzin píše:
spocený ladič píše:Mám 512MB RAM, ale zdá se mi , že při střihu videa (pinacle 9)je to trošku zabržděné. Láká mě přidání dalších 512MB. Bude to rychlejší ??? A o kolik ???
Taky delam v Pinnaclu 9 a je fakt když sem mel 512 tak než sem prejel z jednoho konce timeline na druhej tak to byla večnost ted pri 1GB RAM je to super. Mám Cl 2 mel sem Cl 2,5 a musim říct ze i to bylo znat na videu.
Díky za doporučení.Taky jsem trochu zkoušel tunit časování, ale jsem dost na hraně 400 na 408 CL 2,5. A co renderování, nebo to je spíš o procesoru ???? :wink:
Patton
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patton »

Ono hlavně záleží na CPU. Ono mít maximum RAM a CPU 1,0GHz = "cukavé" snímky - ztracené snímky.
Chce to od všeho se příblížit k maximu. Pokud jseš milionář, pak maximum od všeho. :)
A velmi podstatné je to, nač se často zapomíná. Všechny komponenty se musí kamarádit. Nikde to nesmí zkřípat.
Ten, kdo nezná svojí minulost, je odsouzen si ji zopakovat.
Kdo dává přednost bezpečí před svobodou, ten je po právu otrokem.
Diktatura je moc opírající se o násilí a neomezená žádnými zákony. V.I. Lenin
Ignore list: Dex_Holland, facility
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Rychle CPU a rychlý Hdd na renderovani, hodne RAM a taky rychla je treba na primou praci v trimování celkove rockstable PC :wink: a samozřejmně tak nejak vyrovnane...
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

Dělám v Pinnaclu hodně, CPU Athlon XP 1.8, RAM původně 512MB, teď 1GB, už před přidáním RAM to běhalo naprosto v pohodě. Dva rychlé disky jsou samozřejmě nutnost
vss Vodnik DrC+ (kp)
spocený ladič
Začátečník
Začátečník

Moje rychlost renderování je asi 2,5 násobek čistého času projektu (od začátku exportu až do vyjetí mechaniky s hotovým DVD). Jak ste na tom vy s Pinaclem ????
Jo a někdy mi Pinacle Studio při editování spadne, po znovu otevření jede dál v poho. Co by tam mohlo zlobit ????????? :lookround:
A co vliv grafiky na renderování, zatím jsem si netroufnul ji otůnit (na hry moc času nemám a tak mi zatím vyhovuje), přicházím o moc ???? :(
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

spocený ladič píše:Moje rychlost renderování je asi 2,5 násobek čistého času projektu (od začátku exportu až do vyjetí mechaniky s hotovým DVD). Jak ste na tom vy s Pinaclem ????
Jo a někdy mi Pinacle Studio při editování spadne, po znovu otevření jede dál v poho. Co by tam mohlo zlobit ????????? :lookround:
A co vliv grafiky na renderování, zatím jsem si netroufnul ji otůnit (na hry moc času nemám a tak mi zatím vyhovuje), přicházím o moc ???? :(
Vliv VGA na rychlost renderingu je nulová. To ma na svedomi, CPU, rychlost Hdd a RAM.
Doba renderingu je zavisla na hodne vedcech, museli bychom porovnat naprosto přesnej projekt!!! A to je prakticky nemožne, každy titulek DVD meny atd je dělá jinak dlouho, potom je to záležitost verze kodeku a taky verze Studia. Co se tyká stability doporučuji všechny opravne patche, pak to behá na 99% stabilne.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“