3500+ v biosu přetaktuji ale XP hlásí základní frekvence

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
capouch
Nováček
Nováček

3500+ v biosu přetaktuji ale XP hlásí základní frekvence

Příspěvek od capouch »

Zdar, mám ASUS A8N-E s Athlon64 3500, v biosu zvednu frekvenci ale když windows naběhnou tak mi hlásí standartní frekvenci 200, kontroluju to v CPU-Z, Crystalcpuid, Cpuinfofree, sandra05 a všechny ukazují stejně, když zrestartuju a prepnu se do biosu tak ifo hlasi frekvenci vyšší tak jak jsem ji nastavil, to ano, když to přeženu tak PC nenastartuje, ale pokud nastartuje tak hlásí pokaždé 200 a podle PCMarku taky k žádnýmu nárůstu nedochází. Čím to je?
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

zkus jednou na desce vymazat bios (clear cmos) pomoci jumperu.
0118 999 881 999 119 7253
capouch
Nováček
Nováček

Příspěvek od capouch »

Jo dík, to jsem udělal ale je to pořád stejný, prostě jako když si to windows řídí samy, to je nějaký divný, to by tam ty možnosti v biosu byly k ničemu
capouch
Nováček
Nováček

Příspěvek od capouch »

Ještě jsem chtěl updatovat bios přes utilitku Asusupdate, ale nechce se mi nainstalovat, hlasi ze nedetekuje ASUS desku a ukončí se, tak možná bude někde v tom zakopanej pes, nestalo se to někomu už? nejdřív nahlásí "unable to create NT driver service for BS_DEF.DLL" a pak "setup program detect no asus motherboaed. instalation will be aborted now" nechápu to, jak může nedetekovat desku asus prodram přímo od asusu???
Atomexpert
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atomexpert »

oO no nevim, ale skusil bych nainstalovat nejnovejsi drivery.
^ koukam ze ten clear bios taky nepomoch :?
Mozna je chyba ve windowsech..mm
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Mrkni do manualu, jestli tam nemas nastaveny neco jako ochranu biosu, proti prepsani. Potom uz by ti melo jit bois flashnout. S tim fsb.. Zkus to jenom trosicku, treba 210Mhz. Desky maji obcas takove vymozenosti, ze poznaji nestabilitu pretaktovani a vraci hodnoty na bezpecne...
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Já bych zkusil reinstal winu...ono když vyměníš desku a necháš původní windows (? nevím jestli je to tvůj případ) tak se někdy úplně zblbne. Ja sem to tak udělal a pak mi win pořád hlásil něco s raidem...
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Ted se divam, ze jsi tu novacek. Nejsem si jist, jestli to provadis spravne
Tady najdes navod http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

mozna takovy blby dotaz ,nechci te urazit - nemas nainstalovanou nejakou OC pomucku primo od asusu a to to ve win meni FSB na default? :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“