MSI K8N Neo4-F (SATA1) + Hitachi 160GB T7K250 SATAII 8MB
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Optikus
- Nováček

MSI K8N Neo4-F (SATA1) + Hitachi 160GB T7K250 SATAII 8MB
Zdravim,
mam zakladnu dosku MSI K8N Neo4-F (radic SATA1) a chcel by som si kupit HDD Hitachi 160GB T7K250 SATAII 8MB. Po precitani niekolkych desiatok recenzii a diskusnych for nie som si stale isty, ci mi bude tato kombinacia fungovat...Nema nahodou niekto z vas skusenosti s chipsetom nForce4 (radic SATA1) a uvedenym HDD Hitachi? Pripadne aky SATA (alebo aj ATA/133) disk mi odporucate?
Dakujem
mam zakladnu dosku MSI K8N Neo4-F (radic SATA1) a chcel by som si kupit HDD Hitachi 160GB T7K250 SATAII 8MB. Po precitani niekolkych desiatok recenzii a diskusnych for nie som si stale isty, ci mi bude tato kombinacia fungovat...Nema nahodou niekto z vas skusenosti s chipsetom nForce4 (radic SATA1) a uvedenym HDD Hitachi? Pripadne aky SATA (alebo aj ATA/133) disk mi odporucate?
Dakujem
- xsuchy09
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Proč by to nemělo fungovat? SATAII je zpětně kompatibilní se SATA1 ...
Hitachi jsou dnes asi nejrychlejší disky.
Dále mám celkem rád Samsung (dobrá zkušenost se spolehlivostí a slušnou rychlostí disků a jejich tichost).
No a maximálně bych šel ještě do Seagate, ale ne do Seagate z řady 7200.8, devítková vycházi z lepší 7, takže asi dyžtak do devítkové řady Seagate (slušná rychlost, průměrná hlučnost a dobrá teplota).
Je tu dost threadů o výběru disků, si je pročti ...
Hitachi jsou dnes asi nejrychlejší disky.
Dále mám celkem rád Samsung (dobrá zkušenost se spolehlivostí a slušnou rychlostí disků a jejich tichost).
No a maximálně bych šel ještě do Seagate, ale ne do Seagate z řady 7200.8, devítková vycházi z lepší 7, takže asi dyžtak do devítkové řady Seagate (slušná rychlost, průměrná hlučnost a dobrá teplota).
Je tu dost threadů o výběru disků, si je pročti ...
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
Studentský portál, Diskuze.cz
- Shit
- Odborník PCT

Re: MSI K8N Neo4-F (SATA1) + Hitachi 160GB T7K250 SATAII 8MB
To půjde v pohodě, horší to je u desek s NF4 Ultra chipsetem a HDD s NCQ...Optikus píše:....
- Optikus
- Nováček

poznam to velmi dobre ked sa niekto pyta na banalne veci, ale predsa len hovori sa 2krat meraj a raz strihaj...
Nemam velmi skusenosti zo SATA diskami a tie co som mal neboli pozitivne...
Co som sa stretol so SATA diskami na skladanych PC ani jeden nefungoval dobre (boli rozne problemy), jedine u znackovych zostav bol HW dobre "vyladeny" a tam nebol ziadny problem (ani s Windowsami ani s Linuxom). Preto sa snazim zistit co najviac udajov...
Zatial sa mi nepodarilo najst cloveka, ktory by mal moju dosku a uvedeny HDD
Nemam velmi skusenosti zo SATA diskami a tie co som mal neboli pozitivne...
Co som sa stretol so SATA diskami na skladanych PC ani jeden nefungoval dobre (boli rozne problemy), jedine u znackovych zostav bol HW dobre "vyladeny" a tam nebol ziadny problem (ani s Windowsami ani s Linuxom). Preto sa snazim zistit co najviac udajov...
Zatial sa mi nepodarilo najst cloveka, ktory by mal moju dosku a uvedeny HDD
- Optikus
- Nováček

uvazujem momentalne o uvedenom disku bud teda S-ATA alebo P-ATA....
Co by ste mi odporucili (ste v HW skusenejsi ako ja a ako som pisal nechcem kupit macku vo vreci) kupit SATAII disk, na ktorom aj tak asi nevyuzijem ze je SATAII a ze na NCQ (aspon myslim, ze moj radic na doske to nepodporuje...neviem) alebo mam radsej vsadit na istotu a kupit disk s P-ATA rozhranim?
A este jedna podotazka. Citaj som na tomto fore, ze niekto mal problem pri sucasnom zapojeni jedneho SATA disku a P-ATA disku...nemusim sa obavat pripadnych podobnych problemov?
Srdecna vdaka kazdemu za odpoved...
Co by ste mi odporucili (ste v HW skusenejsi ako ja a ako som pisal nechcem kupit macku vo vreci) kupit SATAII disk, na ktorom aj tak asi nevyuzijem ze je SATAII a ze na NCQ (aspon myslim, ze moj radic na doske to nepodporuje...neviem) alebo mam radsej vsadit na istotu a kupit disk s P-ATA rozhranim?
A este jedna podotazka. Citaj som na tomto fore, ze niekto mal problem pri sucasnom zapojeni jedneho SATA disku a P-ATA disku...nemusim sa obavat pripadnych podobnych problemov?
Srdecna vdaka kazdemu za odpoved...
- Optikus
- Nováček

bude mi na doske MSI K8N Neo4-F fungovat NCQ napriek tomu, ze doska ma radic SATA1?
- Optikus
- Nováček

to mi vazne nikto neporadi? 
- Peterer
- Začátečník

- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ja uz jsem si prizen zajistilPeterer píše:Již jsem si všiml, že zde když je někdo v křeči a není ve fóru známý, tak se rady nedočká.
Asi se budeme muset registrovat po dívčími jmény a obrázky mít s velkýma kozama.
Proc by ti to nemelo fungovat, vzdyt uz ti to psali nahore, ze je to zpetne kompatibilni se SATA I
EDIT..
Jediny problem, ktery je s kombinaci PATA a SATA disku je, ze deska pri bootovani uprednostnuje PATA disk. Prenastavis bios a je to.
Naposledy upravil(a) Palec123 dne sob 14. led 2006, 18:28, celkem upraveno 1 x.
- xsuchy09
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že deska má řadič SATAI a ne II, tak disk pojede jako SATAI, a tedy nejspíš nebude zapnutá fce NCQ ...
to Peterer: naivko ...
to Peterer: naivko ...
MSI K7T266 Pro2, AMD AthlonXP 1600+, Xilence CPU cooler K7, 512MB DDR, GeForce2 32MB MMX 400, Seagate Barracuda 40GB 7200 ot./min., Seagate Barracuda 80GB 7200 ot./min., Samsung SP2014N 200GB 7200 ot./min., Maxtor 2B020H1 20GB 5400 ot./min., SoundBlaster 5.1 Live!, Pioneer DVR-110BK, TEAC W540E, Silicon Image SiI 0680 Ultra-133 Medley ATA Raid Controller, Ovislink LFE 8139HTX, SMC1233A-TX, MSI PC2PC Bluetooth MS-6967, Fujitsu Siemens P19-2, Genius SW 5.1 Home Theater, Enermax Liberty 500W, Chieftec BA-01B-B-SL, Razor Diamondback
- Shit
- Odborník PCT

Ne, jelikož je to postavený na chipsetu NF4, která nepodporuje SATA2 a NCQ - Neo4 FI už podporuje NCQ (chipset NF4 Ultra).Optikus píše:bude mi na doske MSI K8N Neo4-F fungovat NCQ napriek tomu, ze doska ma radic SATA1?
Pojede to, ale v režimu "SATA1" - což defakto ničemu nevadí - praktický rozdíl je defakto nula.
- Optikus
- Nováček

Podla toho, co som sa docital, je pre mna teda skoro jedno ci kupim SATAII alebo PATA disk...alebo sa mylim? Alebo ma SATA disk nejaku vyhodu, o ktorej neviem?
Vykonovo by to malo byt priblizne rovnake, neviem ako je to sice s hlucnostou a zahrievanim, ale predpokladam, ze ked ide i ten isty rad modelu HDD (T7K250, 8MB cache, 160GB) malo by to byt zhruba rovnake...?
Dakujem vsetkym za odpovede.
Vykonovo by to malo byt priblizne rovnake, neviem ako je to sice s hlucnostou a zahrievanim, ale predpokladam, ze ked ide i ten isty rad modelu HDD (T7K250, 8MB cache, 160GB) malo by to byt zhruba rovnake...?
Dakujem vsetkym za odpovede.
- Shit
- Odborník PCT

Přesně tak. U tý SATA1 je jen jediná výhoda - tenký kablíky. No a SATA1 vers. SATA2 - viz výše.Optikus píše: je pre mna teda skoro jedno ci kupim SATAII alebo PATA disk...alebo sa mylim? .