Typy Inkoustu

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
Thomas2425
Začátečník
Začátečník

Typy Inkoustu

Příspěvek od Thomas2425 »

Dobrý den, zajímalo v by mě, jaké jsou rozdíly mezi inkousty do tiskáren, které doporučují výrobci k doplnění. Mám doma tiskárnu HP610c a mám doma černý inkopust, který jsem si koupil do jiné ink. tiskárny (EPSON). Potřeboval bychvědět, jestli se dá inkoust, který jsem si koupil do EPSONky nalit do náplně k HP610c, bez toho aby došlo k jejímu poškození.Předem děkuji za odpověď.
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

problem by to nemel byt, myslim, ze inkousty jsou kompatibilni :lol: , ale jestli to budes prelivat rucne, tak bacha, musis to potom dobre utesnit, jinak pri tisku horzi propousteni, nebo dokonce vyliti a taky pokud tisknes jenom obcas tak ti to muze zasichat primo v toneru
CPU: Intel Celeron 300A MHz | MB: ALi M1621 ALADDiN-Pro 2 | RAM: 192MB | VGA: MANLi GeForce 2 MX400 32MB | HDD1: Seagate ST34310A 4.3GB | HDD2: Seagate ST32122A 2.1GB | CD: NEC 3002A 52× | CASE: Homemade | CRT: Samtron SC-428PSL | NET: PODA 350/250 kbps | OS: Windows 98SE | WB: Opera 7.54u2 | IM: Trillian 0.74i | FW: ZoneAlarm 5.5.062 ... zmena nicku rufer => Athilles
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

To bych v žádném případě ani nezkoušel!!!!!!!!!!!
Epson má většinou piezo technologii a HP BubleJet. Podle mě to skončí katastrofou.
Nicméně už jsem viděl tiskout i na inkoust z razítka (ale netrvalo dlouho a tiskárna stála u popelnic).
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
MrKiller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrKiller »

To je absolutní blbost, Epson má úplně jiný složení a hlavně teplotní rozmezí inkoustu (piezo tisk), než HP (tiskne na základě teplotní roztažnosti ohřátýho inkoustu) takže HP by ten inkoust spálila
krizovka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krizovka »

Tak to nezkoušej jinak se rozluč s tiskárnou.Každej inkoust má jinou hustotu a bud to ucpeš úplně nebo ti to stále poteče.Takže si radši na www.tisknulevne.cz kup inkoust přímo do své tiskárny.Pokud ovšem nechceš jít koupit novou tiskárnu.
CPU: Pentium 4 3.0GHz Cooler Master Hyper 48 KHC-L91-U2 MB:ASUS P4P800 SE VGA:Asus 6600 GT/TD RAM:2x 1024 DDR 400Mhz Kingston(DualChannel) HDD:640GB Western S-ATA 16MB MECHANIKA:DVD+CDRW NET:Wifi 3/2 ZDROJ:Fortron 350W 12cm ventilátor SATA MYŠ:Logitech MX 1000 laser
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

tak to se opravdu omlouvam, sry ze sem podal chybne informace, ale byl jsem o tom presvedceny, jeste jednou sry, pudu ted spitovat svedomi :oops:
CPU: Intel Celeron 300A MHz | MB: ALi M1621 ALADDiN-Pro 2 | RAM: 192MB | VGA: MANLi GeForce 2 MX400 32MB | HDD1: Seagate ST34310A 4.3GB | HDD2: Seagate ST32122A 2.1GB | CD: NEC 3002A 52× | CASE: Homemade | CRT: Samtron SC-428PSL | NET: PODA 350/250 kbps | OS: Windows 98SE | WB: Opera 7.54u2 | IM: Trillian 0.74i | FW: ZoneAlarm 5.5.062 ... zmena nicku rufer => Athilles
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Athilles píše:tak to se opravdu omlouvam, sry ze sem podal chybne informace, ale byl jsem o tom presvedceny, jeste jednou sry, pudu ted spitovat svedomi :oops:
Nemusíš spitovat svědomí - já se také občas netrefim :wink:
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

no myslel sem to samozdrejme jenom obrazne, ale fakt sem si myslel, ze mezi inkoustama neni rozdil, no nic aspon sem zase o neco chytrejsi 8)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hihi... neoriginalni inkousty jsou stejne vzdycky jine nez originalni... u toho HP s hlavou na cartridgi to mas ale jedno, kdyz to nepojede, tak koupis novou a hotovo...

nekdo tu plnil Canona 250 razitkovou barvou, a taky to jelo..
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Samozřejmě že jsou jiné, a někdy mi připadaji lepší.
Třebau C S300 jsou ty orig. náchylný na vlhnokst a když tam hodím Parrot tak je to super nezničitelný inkoust.
Kvalita je nepatrně horší, ale to u těchto tiskáren nevadí - na kvalitní tisk mám barevný laser.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

cabman píše:Samozřejmě že jsou jiné, a někdy mi připadaji lepší.
Třebau C S300 jsou ty orig. náchylný na vlhnokst a když tam hodím Parrot tak je to super nezničitelný inkoust.
Kvalita je nepatrně horší, ale to u těchto tiskáren nevadí - na kvalitní tisk mám barevný laser.
¨
S300??? nema uz nahodou pevne tiskove hlavy? :)))

horsi tisk? asi tem hlavam ten parrot nechutna... pockej ti odejdou :)
Diesel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Diesel »

Máte někdo delší zkušenost s náhradními inkoustovými kazetami zn. Rotring? Vyzkoušel jsem je poprvé tento týden na Pixma4000 a nepozoroval jsem žádný úbytek na kvalitě. Přitom cena je 60Kč a orig. náplň 280Kč.
CPU: Athlon 64 3000+ 1.8Ghz @2.52Ghz max.2,72Ghz Cooling: ACFreezer64 MB: MSI K8T Neo2 FIR RAM: 2x512 A-DATA Vitesta DDR566 @460Mhz (2-3-3-5) HDD: S-ATA Raid0 2x WD80GB GK: GF ASUS 6800XT 128MB @12x6 400/800 TV: AVerTV Studio 303 Power: LC Power 550W
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“