Problem s bootovanim noveho pevneho disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Borg2of3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problem s bootovanim noveho pevneho disku

Příspěvek od Borg2of3 »

Poridil jsem si druhej disk abych na nem zkusil druhej operacni system. Disk
byl novej. Ja mel v BIOSu nastaveny auto detekci.. a bios mi ho detekoval
jako CHS.. (nevsiml jsem si toho) ve win jsem pak ve spravci pocitace
vytvoril primarni partition. Pak v partition magiku jsem nastavil partition
jako aktivni. Vyndal jsem svuj prvni disk.. a spustil jsem s timhle novym
diskem instalaci win. Po nakopirovani souboru se provede restart a ma zacit
bootovat z disku.. misto toho to ale vyhodilo chybovou hlasku. Zkousel jsem
prehodit znovu na svuj prvni disk.. a ani z toho mi nechtel nabootovat a
misto toho to podivne zatuhlo uz pri detekci disku(fungovalo pak jen
reset... a projevilo se to parkrat rozhozenim ctverecku pres obrazovku s DOS
znaky). Musel jsem dat load setup default.. a nastartovat do win. Tam jsem
pustil partition magik a ten mi nasel nejakou chybu a hned ji opravil. Pak
jsem zjistil, ze mam nastaveny na druhym disku CHS.. tak jsem ho manualne
nastavil na LBA a ve win jsem zrusil partition a cele vytvoril znova. A
provedl jsem celej pokus s instalaci. A opet to vyhodilo chybu(viz dole odkaz). Opet kdyz jsem prohodil bootovaci sekvenci.. abych nabootoval z
prvniho disku, tak jsem musel resetovat nastaveni biosu.. nebot mi to
zatuhlo pri detekci disku.. proste podivny chovani a nevim co s tim.. jeste
jsem se s tim nesetkal. Jinak disk ve win funguje OK
(Jeste doplnim, ze kdyz jsem se pokousel (zkusmo co to udela) bootovat z toho disku, kdyz jsem ho zformatoval, tak to vyhodilo jinou hlasku.. a bylo to myslim neco jako error load ntfs loader? Nebo neco takovyho.. nevim si z hlavy nepamatuju)

:?
http://k41.chytrak.cz/chyba.jpg

PS: na obrazku je primarni ST a sekundarni WD... z toho WD mi nejde bootovat.. (i kdyz ho dam jako primarni).. a je to typ Western Digital Caviar XL WD400JB - 40GB 8MB
PS2: smart mam vypnutej kvuli tomu resetovani BIOSu.. jinak ho mam zapnutej
PS3: sestava pc je ta co mam ted aktualne v popisku.
My jsme borg. Budete asimilováni!
AMD Athlon II X4 631, Sapphire HD 6570 Ultimate 1GB DDR3, Asus F1A75-M PRO - AMD A75, Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1866, SSD OCZ Vertex 3 - 60GB, WD Green 500GB, OCZ zdroj ZS Series 550W 80 PLUS Bronze, CoolerMaster Hyper TX3, Sweex LW322 Wi-fi síťová karta PCI, CoolerMaster Elite 343 (RC-343-KKN1), Samsung SH-222AB SATA, Čtečka karet I-BOX 62w1 + USB, Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM, Logitech Wireless Desktop MK320 CZ, Philips 246EL2SBH - LCD monitor 24"
Borg2of3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg2of3 »

to nikdo nema tuseni? :( ja se pak jeste pokusim tam nainstalovat jinej operak.. jestli neni jenom poskozena ta instalacka..
AMD Athlon II X4 631, Sapphire HD 6570 Ultimate 1GB DDR3, Asus F1A75-M PRO - AMD A75, Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1866, SSD OCZ Vertex 3 - 60GB, WD Green 500GB, OCZ zdroj ZS Series 550W 80 PLUS Bronze, CoolerMaster Hyper TX3, Sweex LW322 Wi-fi síťová karta PCI, CoolerMaster Elite 343 (RC-343-KKN1), Samsung SH-222AB SATA, Čtečka karet I-BOX 62w1 + USB, Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM, Logitech Wireless Desktop MK320 CZ, Philips 246EL2SBH - LCD monitor 24"
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pokud to dobře chápu, tak to je zcela logický.... Bootovací soubory máš na HDD, který si vyndal z PC....
Borg2of3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg2of3 »

Shit píše:Pokud to dobře chápu, tak to je zcela logický.... Bootovací soubory máš na HDD, který si vyndal z PC....
No to chapes hodne spatne :( bootovaci sektory mam na obou discich. Na tom na kterym ted jedu.. a na tom druhym na kterej jsem se pokousel nainstalovat druhej system. Kdyz ho instaluju, tak ten prvni disk je vyndanej. Po kdyz probiha instalace a prijde prvni restart, tak to vyhodi tuhle hlasku. Predpokladam, ze si instalacka windousu dela bootovaci soubory.. pri prohlidce disku z win tam totiz jsou
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

A jak ten boot.ini přesně (obsah) vypadá? Postni to sem. NTFS loader tam je?
Naposledy upravil(a) Shit dne ned 15. led 2006, 10:08, celkem upraveno 1 x.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Borg2of3 píše:
Shit píše:Pokud to dobře chápu, tak to je zcela logický.... Bootovací soubory máš na HDD, který si vyndal z PC....
No to chapes hodne spatne :( bootovaci sektory mam na obou discich. Na tom na kterym ted jedu.. a na tom druhym na kterej jsem se pokousel nainstalovat druhej system. Kdyz ho instaluju, tak ten prvni disk je vyndanej. Po kdyz probiha instalace a prijde prvni restart, tak to vyhodi tuhle hlasku. Predpokladam, ze si instalacka windousu dela bootovaci soubory.. pri prohlidce disku z win tam totiz jsou
To je možná ten problem, jestli tomu rozumím tak maš na obou discích win? Ale jen jeden byl mel byt boot ne?
Dej tam oba, naformátuj oba a win mužeš mit na obou ale nevyndavej jeden z nich pri instalaci druhych win.
Já mám taky 2x win a Linux nevidim duvod proč vyndavat pri dalsi instalaciostatni disky.
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Popř. manuálně disk. editorem upravit zavaděč - ale to je vyšší dívčí....
Borg2of3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg2of3 »

No vsichni jste vedle.. delate jako kdybych nikdy neinstaloval win :( . Ted jsem zkousel zjistit vcem je chyba. A konecne jsem to vyresil.. ale nejsem si jist zda to je tim cim si myslim. Takze:
Mam winXP na disku c.1 a chtel jsem si dat na novej disk c.2 novej operak. Stahl jsem si z mrkvosoftu zkusebni verzi winXP64bit. Tyhle win64 jsem instaloval na ten novej disk za absence disku c.1. Takze se nijak nemohli ovlivnovat..a je tedy jedno kolik uz mam na tom disku nainstalovanych operacnich systemu. Jenze s winXP64 mi po prvnim restartu instalace neslo bootovat. (tzn bootuju z CD s instalackou.. provadi se detekce hardwaru,pak si vyberete oddil kam to chcete a pak se nakopiruji soubory systemu a provede se restart.. a po tomhle restartu to vyhodilo tu chybu). Takze jsem se rozhodl ze tam zkusim dat ty svoje normalni winXP.. abych vyloucil pripadne chybu instalacky. A hups.. s winXP mi to fungovalo OK. Tak jsem prerusil instalaci.. a vrznul jsem tam znova winXP64... kdyz jsem pri instalaci dostal dotaz , ze uz tam je jedna instalace win, tak jestli chci smazat obsah adresare windows a provest instalaci do nej.. zvolil jsem ze jo. Takze se vlastne zachoval boot z predchozi instalace.. a po nakopirovani souboru winXP64 uz disk v poradku nabootoval. :roll: :P

jo jeste dodam, ze behem instalace normalnich winXP jsem z instalacky zformatoval rychlym formatem ten primarni oddil disku.. tak jestli to nebylo treba tim
Borg2of3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg2of3 »

Ted me jeste napadlo.. jestli to nebylo tim, ze jsem na tom disku mel nastaveny netradicni klustery.. a totiz 16K... zatim co ta instalacka na ten disk rychlim zformatovanim udelala 4K clustery
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Borg2of3 píše:.. jestli to nebylo tim, ze jsem na tom disku mel nastaveny netradicni klustery.. a totiz 16K... zatim co ta instalacka na ten disk rychlim zformatovanim udelala 4K clustery
Tomu nevěřím. Jaký je built tý 64-bit verze? Dosti bych se divil, že by MS tam dal finální verzi.
Borg2of3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg2of3 »

Shit píše:
Borg2of3 píše:.. jestli to nebylo tim, ze jsem na tom disku mel nastaveny netradicni klustery.. a totiz 16K... zatim co ta instalacka na ten disk rychlim zformatovanim udelala 4K clustery
Tomu nevěřím. Jaký je built tý 64-bit verze? Dosti bych se divil, že by MS tam dal finální verzi.
To nevim... je to tohle http://www.microsoft.com/windowsxp/64bi ... trial.mspx ja to chtel jen zkusit jestli bude nejakej smysl menit operak z 32bit na 64bit.. kdyz uz mam 64bit procesor
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“