Poradte mi aneb vyber notebooku do 33 000 bez DPH =)..

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Element99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Poradte mi aneb vyber notebooku do 33 000 bez DPH =)..

Příspěvek od Element99 »

Vůbec nemám zkušenosti s žádným notebookem a nevyznám se ve značkách, jsem velice zmaten po 2 hodinovém surfování na internetu a nevim jakej vybrat. Všichni špiní ACER, jenže ostatní za tu cenu mají divný specifikace... Proto mi pomozte vybrat notebook podle vašich zkušeností, budu velice vděčný za každou radu.

Očekávám od něj, že se stane mou studijní pomůckou a nahradí můj stolní komp, chci aby byl slušně použitelný na mp3,filmečky a občas nějakou hru. Nechci disk s 4200 otáčkami a nechci s ním mít žádné velké starosti, jako píšou uživatelé od ACERů. Takže prosím o odkazy a vaše rady+zkušenosti. Jo a taková maličkost, nechci toastovač :twisted: takže něco co tolik nepálí.

co třeba tenhle, zdá se mi velice gut http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18843433
nebo tenhle
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842920
nebo
The top feel so much better than the bottom!!!
So much better....
messy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od messy »

Ten F-S je lepsie vybaveny, ale ma dost slabu vydrz. Zalezi na tebe ci je to pre teba dolezite.
Ja by som asi zobral ten Asus.
CPU: Athlon X2 4200+ MB: Asus M2A-VM VGA: Asus 7300gt RAM: 2*1024 A-Data 800DDR2 HDD: Samsung 250GB;
NB Acer Aspire 5024 WLMi
geoRG77
Nováček
Nováček

Příspěvek od geoRG77 »

Vzal bych Asus M6VA-8030 (15"LCD,1440x1050) nebo M6VA-Q029(15,4"LCD,1280x800,glare)... na řadu M6VA je záruka ZBD (výměna displeje do 30dnů po koupi při nalezení 1 vadného pixelu-neplatí na černé pixely)

Výbava:
80GB HDD/5400RPM, grafika Mobility Radeon X700, procesor Pentium M 1.86GHz, 512MB RAM(1 modul), čtečka karet, DVD+/-RW DL a hlavně má rám ze slitiny hliníku a hořčíku + šasi z Multilonu (plast s kevlarovými vlákny). Je dodáván s brašnou a myškou Logitech, bez OS.

Rozsáhlou diskuzi najdeš zde: http://www.zive.cz/poradna/SubChild.asp ... 89&Main=74

Asus.as má oba za 35 290,-Kč bez DPH nebo na http://pc.ekatalog.biz/katalog.aspx stojí oba přibližně 34tisíc bez DPH.
Element99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Element99 »

jo to je velice uchazejici stroj, ale co treba turiony, pry maji lepsi vykon nez PM....
So much better....
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Mám ten Asus A6VA-Q044 a jsem s ním spokojen, výdrž při brouzdání po internetu je tak 3:15 hod má navíc BlueTooth, vestavěnou web CMOS kameru a kvalitnější zvukovou kartu, jako mínus je jen 512MB RAM ale jeden slot je ještě volný takže jde rozšířit. Ta výdrž 2,2 hodiny u toho FUJITSU-SIEMENS se mě zdá nějak málo ale záleží zda budeš hodně běhat na baterku nebo hlavně ze sítě, velké plus u toho FUJITSU-SIEMENS může být to že má už v základu 1GB paměti.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Element99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Element99 »

no plánuju to spíše na domácí používání, jaký to je na tom sledovat filmy? je kvalitní ten displej u ASUSe? jsem četl teď, že jsou spíše horší, a jakej to ma výkon při hrách - sportovní, strategie?
So much better....
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Taky bych bral Asus.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Element99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Element99 »

nu dobrá, vypadá to na ten ASUS :-D , ale stále přijímám další návrhy btw když koupim ramku do notase, zvladnu to vymenit sam nebo to musim nekam soupnout kde to udelaji? :wink:
So much better....
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Element99 píše:nu dobrá, vypadá to na ten ASUS :-D , ale stále přijímám další návrhy btw když koupim ramku do notase, zvladnu to vymenit sam nebo to musim nekam soupnout kde to udelaji? :wink:
Měl bys to zvládnout sám, ale minimálně je dobrý si to v krámě vyzkoušet jak to funguje a jak ne - kompatibilita je mrcha :) .
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
Element99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Element99 »

jaka kompatibilita!!!! staci preci kupit stejnou sbernicovou frekvenci ne? :?
So much better....
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Element99 píše:jaka kompatibilita!!!! staci preci kupit stejnou sbernicovou frekvenci ne? :?
Kdyby stačilo byla by to krása :) ...
Obrázek
geoRG77
Nováček
Nováček

Příspěvek od geoRG77 »

Ne, 2 paměti od různých výrobců spolu nemusí jet správně v dualu... pokud uvažuješ o řadě M6VA, tak si stačí přečíst diskuzi na kterou jsem odkazoval v předchozím příspěvku (je tam ale 800příspěvku, zato se tam však dozvíš prakticky vše o tomhle noťasu). A6VA je to samé co M6VA, ale v plastovém šasi a se slabším procákem + CMOS webkamera (šasi u M6VA je tak dobré, že se ho ASUSTeku nevyplatí měnit a přidávat tu kameru :-D ).

EDIT: Turiony taky nejsou špatné, ale bohužel je neseženeš v tak dobrém šasi od Asusu...
Naposledy upravil(a) geoRG77 dne ned 15. led 2006, 14:28, celkem upraveno 1 x.
Element99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Element99 »

no já se s tim holt nějak poperu, 512mb nestačí =), ale kingston 2500kc za 1gb ddr2 533, ta tam snad pujde... budu ho kupovat nekdy v únoru, tak by nejakej ten notas mohli zlevnit treba na 30 rovnejch :roll:
So much better....
geoRG77
Nováček
Nováček

Příspěvek od geoRG77 »

Nejlepší jsou ale 2 stejné RAMky zapojené do dualu, sice nevím s čím pracuješ, psal jsi jen o MP3, filmech a hrách, ale 1GB RAM na to vcelku stačí...

Jinak M6VA asi zlevňovat moc nebude, je to skoro podpultové zboží :o a tak dobře se prodává, že se zatím nechystá ani M6J s Yonahem (viz diskuze na Živě).
Element99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Element99 »

ne s nicim narocnym, proste je to prostredek pro multimedialni zabavu, studuju filozofickou fakultu, takze me prace se tyka jen internet a prace s dokumenty... :roll:
So much better....
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

geoRG77 píše:...
Pokud vím tak DualChannel není u týhle řady Centrina moc funkční - plně funkční je až u Napy.
Obrázek
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Element99 píše:no plánuju to spíše na domácí používání, jaký to je na tom sledovat filmy? je kvalitní ten displej u ASUSe? jsem četl teď, že jsou spíše horší, a jakej to ma výkon při hrách - sportovní, strategie?
Displej je hodně dost dobrej viděl jsem už mnoho notebooků a jeden Acer jsem měl už předtím ale žádný neměl tak dobrej displej jako tenhle.
Mnou provedené testy 3DMARK2001 - 16333bodů, 3DMARK2003 - 6088 bodů a 3DMARK2005 - 2379 bodů.
Ještě je zde recenze http://www.svethardware.cz/art_doc-E31B ... FA0E4.html
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Element99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Element99 »

:wink: tak to vypadá velice fajnově... děkuju za pomoc, zkusim se tedy po něm poohlédnout... :-D
So much better....
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

asus ma asi nejlepsi pomer cena kvalita a vykon , LCD kvalitu maji vynikajici a srovnavat to s Acerem , hm je to radiklani rozdil , navic co se tyce komponentu tak je o radu vys , nez ACER , to same zpracovanim.. vubec se nerozmyslej
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“