LG 4166....Že by velice nekvalitní zápis???

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jak to že ne, mě čte běžně i 14-16MB/s a to ani nemluvím o tom, že sdílení s další mechanikou či diskem je pak lepší ve chvíli, kdy spolupracují.
Bathory
Flamer
Nováček
Nováček

Koupe

Příspěvek od Flamer »

Tak jsem se teda rozhodl koupit ten "osmdesatizilak" a mám dva dotazy

1. Je nejaky rozdíl mezi 45 cm a 60 cm (myslim v kvalite rychlosti apod.) (slysel jsem ze cim delsi tim horsi ale zase nevim jestli to tam tou 45 nejak zapojim)

2. jestli to nebude tomu plextorovi na Slave vadit ten osmdesatizilak

btw hodlam koupit tento KB SHARKOON FLUORESCENT IDE ROUNDCABLE, kabel, modrý, 60cm za 202 Kč a nebo tu 45 cm verzi

(v nabidce TS bohemie jsou jen tyto kulate kabely jinak o vzhled kabelu mi nejde takze jsou nejake vzhledove dobre vypadajici zbytecnost tak kdybyste vedeli o nejakych jinich byl bych rád ale nechci je kupovat pres net zbytecna stovka navic)
CPU:P4 2,4(FSB 533);MB: ASUS P4T533-C i850E;RAM:512 RDRAM PC800; GRAFIKA:ATI RADEON 9700PRO;HDD: WD 800JB 80GB 8MB , Hitachi 7K250 165 GB 8MB;ZVUK: SB Audigy;MECHANIKY: DVD+RW/RAM LG GSA-4166B ;DVD+RW Plextor 708A;REPRO: Creative Inspire 5300; MONITOR: 19"ViewSonic P95f+PDA:HP hx2110
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

Jeste k tem kruznicim...ty media co mam sou asi rok stare, sou to ty co na ne slo palit 12x (hodne se o nich diskutovalo i na www.cdr.cz ), mel sem ted v ruce i 16x Verbatim a ty kruznice tam sou. Dle meho nazoru je to normalni a jak uz napsal Flamer - clovek je vidi jen pokud chce. Na DVD-R nic takoveho neni, bohuzel tu nemam po ruce zadne jine DVD+R (ne Verbatim) abych to prokoumal...
For millions of years mankind lived just like animals. Then something happened which unleashed the power of our imagination...We learned to talk
Pupik
Začátečník
Začátečník

Re: Koupe

Příspěvek od Pupik »

Flamer píše:.....
btw hodlam koupit tento KB SHARKOON FLUORESCENT IDE ROUNDCABLE, kabel, modrý, 60cm za 202 Kč a nebo tu 45 cm verzi

(v nabidce TS bohemie jsou jen tyto kulate kabely jinak o vzhled kabelu mi nejde takze jsou nejake vzhledove dobre vypadajici zbytecnost tak kdybyste vedeli o nejakych jinich byl bych rád ale nechci je kupovat pres net zbytecna stovka navic)
Ja sam mam 90cm (stal 108Kc s DPH KB SHARKOON IDE ROUNDCABLES BASIC, kabel, 90cm) a neni zadnej problem a kupoval jsem ho v TSBohemia taky. Koupil jsem si i FDD kabel. Rozhodne je lepsi nez ta placata plachta, ktera akorat brani cirkulaci vzduchu v casu. :roll:
:-)
Flamer
Nováček
Nováček

to Pupik

Příspěvek od Flamer »

Muzu se zeptat jaky je rozdil mez SHARKOON IDE ROUNDCABLES BASIC a SHARKOON IDE ROUNDCABLES STANDARD ???? (nejsem si jist ale odhaduji ze basic je jen pro jedno ide a standart je pro dve zarizeni)

asi to teda byly jen nejake "zle jazyky" ze cim delsi IDE tim horsi kvalita potazmo rychlost
CPU:P4 2,4(FSB 533);MB: ASUS P4T533-C i850E;RAM:512 RDRAM PC800; GRAFIKA:ATI RADEON 9700PRO;HDD: WD 800JB 80GB 8MB , Hitachi 7K250 165 GB 8MB;ZVUK: SB Audigy;MECHANIKY: DVD+RW/RAM LG GSA-4166B ;DVD+RW Plextor 708A;REPRO: Creative Inspire 5300; MONITOR: 19"ViewSonic P95f+PDA:HP hx2110
Pupik
Začátečník
Začátečník

Re: to Pupik

Příspěvek od Pupik »

Rozdil je v tom, ze obal na ty "zily" je silnejsi (buzirka). Koukni na obrazky na TSBohemia a hned uvidis. Jinak se nemusis bat, pripojis 2 zarizeni. :roll:
Flamer
Nováček
Nováček

k mediim

Příspěvek od Flamer »

No a k tem mediim evidentne uz jsem na tim zlomil hul... ze ja blbec jsem mel zrovna zaplou lampicku kdyz jsem vytahoval medium :-)

proste zaverecne resume je ze Verbatim media DVD+R maji na sobe viditelne kruhy ktere jdou tezko zpozorovat a jelikoz je maji vsecky tak by nemeli mit vliv na kvalitu (pokud predpokladame ze Verbatim je kvalitni znacka)

Nicmene me to donutilo vyhrabat nekde zasantroceny Trainspotting ktere bylo me prvni DVD+R je to 8x Memorex ... A kruhy jsou tam take i kdyz trosku jineho razeni (jdou jeste hure poznat) ale je to urcite nejaka technologie vyroby DVD+R ..

Vsadim boty ze jestli nas nekdo cte (kdo se orientuje v techto koncinach [nechtel jsem psat kruzich :-) ] ) tak z nas musi mit legraci:-)) podle me uz resime jasnou vec a to ze DVD +R maji na svem povrchu kruznice... hotova tecka basta
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tak už jsem je taky objevil, ikdyž ne až tolik viditelný, jako na tom obrázku. Musí se to hodně osvítit. Kvalita po vypálení je výborná, takže to bude asi normální. Já původně myslel, že je to běžně vidět v odlesku média a ne že se musí použít halogen :lol:
Bathory
Flamer
Nováček
Nováček

ano

Příspěvek od Flamer »

Ano clovek proste se proste musi snazit je videt... Na te fotce jdou tak videt protoze to zpusobil ten blesk...

Kurnik mam dilema jestli mam koupit ten BASIC a nebo ten silnejsi ide kabel STNADART ... pravdepodobnost ze mi z chladice vyleti vrtule a rozsekala by pripadne ten slabsi kabel neni nikterak velka :-)
Lam3r_co.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lam3r_co. »

Mozno to bude nejaka srotna varka dvd.Kupujem dvd Intenso(tayio yuden) a nemal som nikdy tento problem(mam tu istu napalovacku :-D )
Flamer
Nováček
Nováček

nee

Příspěvek od Flamer »

myslim ze ne Karle :-) nevim jestli jsi cetl diskuzi celou ale jinak by jsi zjistil ze to maji ruzne serie a i jine znacky ja jsem smiroval Memorex a ten to ma taky ... a klidne bych si troufl rict ze to ma i ten Tayio Yuden (bo jak se to pise)
Lam3r_co.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lam3r_co. »

sry, necital som to cele :oops:
ale moje tayio yuden DVD-R 8x to nemaju a DVD+R 16x to nemaju tiez
pozrem este ine dvd co mam doma
//memorex dvd+r 8x taky nee
//ha! imation dvd-r 8x ma asi 2tenke pasiky(2mmm) vedla seba v strede media
Pupik
Začátečník
Začátečník

Re: ano

Příspěvek od Pupik »

Flamer píše:Ano clovek proste se proste musi snazit je videt... Na te fotce jdou tak videt protoze to zpusobil ten blesk...

Kurnik mam dilema jestli mam koupit ten BASIC a nebo ten silnejsi ide kabel STNADART ... pravdepodobnost ze mi z chladice vyleti vrtule a rozsekala by pripadne ten slabsi kabel neni nikterak velka :-)
No, ber to tak, ze standardni kabel (ten placatej) nema zadnou chranu. Je to vlastne jen obal, aby to drzelo pohromade (samozrejme urcita ochrana to je). Pro me je rozhodujici cena (v tomto pripade). S tou vrtuli to je legrace, ne. :roll:
obywan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obywan »

Tak jsem to tu procetl a nedalo mi to a musel jsem se podivat. Jsou to Verbatimy dvd+r z normalnich krabicek (5 pack) a vubec zadny kruhy tam nejsou, ani na jednom. Takze mate asi nejaky smejdy :P
bzzz
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Na tyhle 5tky jsem se díval taky a je to tam, zrovna tak na na 10packu i 25packu. Mám je i od různých prodejců... ale o to nejde. Kvalita zápisu je vynikající. Teda, pokud to není od Plextoru:
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2006010204 :lol:
Bathory
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

Ty kruznice sou uz opravsu pase...Normalne to nevidite...ted sem se dival (fotakem :-D ) na jine media HP 8x (CMC), Verbatim DVD+R DL ....je to proste tam, ale je zcestne to resit kdyz to na kvalitu zapisu nema vliv, proste sou tak vyrobene! HOWG
For millions of years mankind lived just like animals. Then something happened which unleashed the power of our imagination...We learned to talk
Flamer
Nováček
Nováček

Ano

Příspěvek od Flamer »

Ano jak uz rekl LUC.key jsou pasé.... a hoši co tvrdite ze tam ty kruznice nemate zkuste si ty media vyfotit s bleskem(nebo se na to podivat poradne)

na kvalitu to nema vliv tak bych to povazoval za uzavrene..

s tou vrtulí to byl Pupiku samozrejme vtip ... ale psal jsem to proto ze nevim proti cemu mam ten kabel v case chranit (potkani mi tam nelozi, jak jsem rikal vrtule mi tam nelitaji) jina vec by bylo kdyby to bylo treba rychlejsi nebo ja nevm co ale jinak nema asi ten kabel STANDART vyznam.... jedine me jeste napada ze by to mohl byt cool drzak case kdyz jdes nekam s compem ... vis jak moc lidi nenese comp za IDE .. vseci ho jen stereotypne nesou pod pazi :-)
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

S těmi médii bych to neřešil,pokud je zápis v pořádku a přečte ho i stolní DVD player.Pro úplnost dodám,že jsem si toho všimnul hned po vypálení prvního DVD (a protože už jsem měl jednu neblahou zkušenost s CD-R VERBATIM COLOR, kde na prázdným médiu byly vidět jakoby různé vrstvy substrátu a vypalovačka nevypálila ani jedno CD-R celé,zkolabovala při zápisu,ačkoliv na jiná média, i VERBATIM, pálila ok) a hrklo ve mně,ale po zjištění,že zápis je 100% kvalitní, jsem nad tím mávnul rukou.
Tytéž kruhy pozoruju i u RICOHů (+) a zápis opět good.
K IDE kabelům - 80 žíla na UDMA 66 a vyšší určitě patří a vyplatí se,zvlášť u DVD.Jestli kulatý nebo plochý:záleží na skříni a desce - dřív jsem si plochý řezal a bandážoval (kulatý se neprodávaly) kvůli lepší ohebnosti a místu v casu (líp proudil vzduch a chladilo se PC).Teď mám plocháče sepnutý sponkou,protože board má IDE a floppy konektory hned u kraje blízko mechanik a tak ničemu nebrání a průvan v casu může zase vesele proudit a chladit.
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“