pasivní chlazení 6600gt agp

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
pepe666
Začátečník
Začátečník

pasivní chlazení 6600gt agp

Příspěvek od pepe666 »

zdarec lidi zajímalo by mě jak mam rozmístit pasivy na šváby na týhle grafice od leadteku,koupil jsem vodníka
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31076
přidal jsem 120fan na tak900-1000ot/m a chci jí TROŠKU taktnout,chci poradit s tim chlazenim,nebo to stačí? :roll:
Ještě by mě zajímalo jakej vliv má samotná frekvence jádra nebo paměti na celkovej výkon karty(nevim jestli jsem se správně vyjádřil)
dík

//edit Thellwin - upraven název threadu, to halóóó na konci není nutné
Naposledy upravil(a) pepe666 dne čtv 12. led 2006, 19:00, celkem upraveno 1 x.
!!!?
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=25 o chlazeni by ses mohl docist tady, moc toho nevim.

Na 6600GT ma nejvetsi vliv na stabilitu, tedy minimum poctu snimku propustnost pameti, vlivem zvyseni frekvence. Jadro uz tak velky ucinek nema, nebot je v urcitych situacich limitovano prave onou propustnosti pameti i tak ma karta jen 128MB, tak od ni nic zazrcaneho necekej :) . :twisted: Tot vse. :twisted:
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
pepe666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepe666 »

Ruka píše:http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=25 o chlazeni by ses mohl docist tady, moc toho nevim.

Na 6600GT ma nejvetsi vliv na stabilitu, tedy minimum poctu snimku propustnost pameti, vlivem zvyseni frekvence. Jadro uz tak velky ucinek nema, nebot je v urcitych situacich limitovano prave onou propustnosti pameti i tak ma karta jen 128MB, tak od ni nic zazrcaneho necekej :) . :twisted: Tot vse. :twisted:
za to vysvětlení děkuju naprosto mi to stačilo ale ten odkaz :x ,nejsem lama,fórum sem si prolezl než se něco začal řešit takže tohle mi fakt nepomůže :(
!!!?
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

To mi je jasne, ze nejsi lama, ale ja mel na mysli, ze dotaz o chlazeni vodnikem bys mohl polozit treba tam, jen jsem Ti to nechtel rikat. To kvůli tomu ze tam se treba diva vice lidi co ma s timto zkusenosti a tady bys nemusel dostat jednoznacnou odpoved, od toho jsou tu rozdeleny prislusne sekce. Mam zkusenosti, ze kdyz polozim vice otazek tak mi uzivatel odpovi tak na jednu a uz se to vlece jenom o te jedne otazce a nez se ozves at Ti odpovi ke zbytku, tak je to chranencem fora uzamceno, pac to nebylo v nadpisu nebo utikam od tematu. Ted mam velmi nevalny pocit, ze tohle asi patri do sekce stiznosti, takze cekej LOCK :) .

/Ruka/ EDIT: Oprava: Zpravy od a pro administratory => :? stiznosti :?
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
pepe666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepe666 »

Ruka píše: ...
aha sory :oops:

//edit Thellwin - upravena citace, necituj zbytečně celý příspěvek (a ještě k tomu, když přímo předchází tomu tvému)
!!!?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

k otazce, chlazeni bohate staci rozdil mezi super chlazenim a stock chladicem je par mhz... takze to fakt smysl nema.. , co se tyce frekvence , tak u tyhle karty pomaha hlavne frekvence jadra , jelikoz pameti jsou brzdeny 128bit sbernici , samo, ze pomaha oboje , ale vice jadro
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
S_P_O_O_K_Y
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S_P_O_O_K_Y »

Já mám GF od Gigabytu 6600GT se Silent Pipe a mám tam ten orig malý větráček, stále mi běží na cca 40C° v klidu a na cca 60C° při plném zatížení 8-)
INTEL i7 960 (3,2), ASUS P6X58D-E, Gainward GF GTX 470, DDR3-1600 Kingston HyperX GreySeries 2x4GB, S-ATA Seagate 2TB + 640GB, LG + Samsung palírna, zdroj Enermax 750W a case CoolerMaster Dominator 690 KKM
pepe666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pepe666 »

S_P_O_O_K_Y píše:Já mám GF od Gigabytu 6600GT se Silent Pipe a mám tam ten orig malý větráček, stále mi běží na cca 40C° v klidu a na cca 60C° při plném zatížení 8-)
to je super ale já potřebuju vědět který čipy má smysl chladit na týhle grafice,když jí budu taktovat(chci z ní vymáčknout co to půjde)mam tam jenom jeden chladič na jádru.Zkoušet to vajíčkama až jí taktnu se mi moc nechce páč už asi nebude moc stabilní 8)
!!!?
S_P_O_O_K_Y
Začátečník
Začátečník

Mnoo jelikož nevím, co máš za PC (procík atd) tak nevím zda je zapotřebý chladit, já osobně netaktuji, myslím, že další nárůst nepotřebuji... Také záleží kolik chceš investovat do new chlazení... Jsou tací "blázni", co si koupí třeba vodníka a nepotřebují to... Ale pokuď chceš, chlaď hlavně paměti, ty jsou neeeejdůležitější :wink: ale jaký typ, to ti faakt neřeknu :(
INTEL i7 960 (3,2), ASUS P6X58D-E, Gainward GF GTX 470, DDR3-1600 Kingston HyperX GreySeries 2x4GB, S-ATA Seagate 2TB + 640GB, LG + Samsung palírna, zdroj Enermax 750W a case CoolerMaster Dominator 690 KKM
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

pepe666 píše:
S_P_O_O_K_Y píše:Já mám GF od Gigabytu 6600GT se Silent Pipe a mám tam ten orig malý větráček, stále mi běží na cca 40C° v klidu a na cca 60C° při plném zatížení 8-)
to je super ale já potřebuju vědět který čipy má smysl chladit na týhle grafice,když jí budu taktovat(chci z ní vymáčknout co to půjde)mam tam jenom jeden chladič na jádru.Zkoušet to vajíčkama až jí taktnu se mi moc nechce páč už asi nebude moc stabilní 8)
znovu opakuji, ze to nema smysl , pokud nebudes delat VMod , tak jestli tam mas chladice nebo nemas , tak se to zmeni o 10-20mhz a to fakt nema smysl , pokud bys delal Vmod tak to pochopim , pak ty chladice dost pomuzou , hlavne chladit jadro a pameti
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
S_P_O_O_K_Y
Začátečník
Začátečník

mnoo doobrá, taak já se nebudu hádat :wink: končím s tímhle threadem...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“