Ventilátor u ACERu

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
kopecek
Nováček
Nováček

Ventilátor u ACERu

Příspěvek od kopecek »

Ahoj potřeboval bych poradil před třemi měsíci jsem si koupil nový NB ACER TM 2413WLMi, už jsem ho jednou měl na reklamaci s větrákem byl puštěný ikdyž jsem nic nedělal a hrozně hučel, přišel mi z opravy s tím že ho vyčistili, už se sice nepouští když nic nedělám ale jen zapnu třeba word už jede a hučí stejně co s tím poradte mi někdo. A ješte jsem se chtěl zeptat jestli nejde v nějakém programu nastavit při kolika stupních by se měl ventilátor pouštět a kdy vypímam pomocí jednoho programu jsem změřil, že se pouští při 51°C a vypíná při 44°C a nevím jestli je to v pořádku. Díky za radu
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

nastavit by to v nejakym softu jit mohlo , popripade to nastav v tom ACER powermagmentu proste tam dej vykon na co nejniz a kdyz budes hrat tak si to preckvakni ruco na max vykon , nenech to na automatu , zkus taky CPU MSR
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
kopecek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kopecek »

To jsem zkoušel udělat to tím softem od ACEru ale nejde to aji když tam dám monitorovat frekvenci tak po nastavení na nejnižší výkon procesoru jede procesor pořád naplno
prochroch
Nováček
Nováček

Příspěvek od prochroch »

Tak zkus RightMark CPU Clock Utility, dokáže podtaktovat procesor a tím snižovat otáčky ventilátoru. Často se ventilátor zastavuje upně, nebo jede pomalu, takže to hučí daleko míň.Používám ho na NB Acer 1522 a jsem spokojen.
kopecek
Nováček
Nováček

Příspěvek od kopecek »

Tak jsem zkusil ten prográmek Right clock a píše to jinou hodnotu u Actual a throttle speed to je asi špatně, ne? Měním tam ty procenta a s procesorem to nic nedělá
Chroust
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chroust »

kopecek píše:jinou hodnotu u Actual a throttle speed to je
To je dobre. Ale mam dojem (nevim to jiste), ze RMCCU ti s procikem nic neudela, protoze Celeron-M, ktery mas v nb nepodporuje speed-step, neboli taktovani dle vytizeni. Pokud se pletu, rad se necham opravit. :P
Sony VAIO VPCS11X9E
prochroch
Nováček
Nováček

Příspěvek od prochroch »

Asi máš pravdu, zkoušel jsem verzi 1.5 na desktop Celeron Wilamette a nepustilo mě to nikam.Neuvědomil jsem si že kolega tam má Intel, já to provozuji na A64.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“